OFFLINE

Szupermodellek új generációja vetekszik Evangelistáékkal

2008. április 24., csütörtök 08:00

Egyre több helyről halljuk, hogy a '90-es évek legendás szupermodelljeivel, Linda Evangelistával, Cindy Crawforddal, Naomi Campbellel és a többiekkel képes felvenni a versenyt a máris celebnek számító fiatal manökenek új generációja. A fenti képen Doutzen Kroes látható, rajta kívül kedvenceink közül pedig még három lányt mutatunk be majd a hajtás után, akik mind joggal pályáznak arra, hogy néhány szezon múlva már szintén legendaként emlegessék őket: Raquel Zimmermannt, Agyness Deynt és Jessica Stamet. Természetesen nem mernénk készületlenül, azaz galéria és szavazás nélkül olvasóink szeme elé kerülni, szóval erre tessék jönni, álmélkodni, kattintgatni, mustrálgatni és értékelni.

1. Doutzen Kroes: holland származású, és megjárta már a Vouge és a Time címlapjait, valamint többek között a Versace, a Gucci és az Escada kampányait és az YSL vagy Viktor & Rolf kifutóit is. Kissé kislányos, hetykén pisze orrú és pajkos, de mégsem túlzottan karakteres arcú - egyszerűen csak gyönyörű. Tessék a baloldali kis képre kattintani, az onnan megnyíló galériában róla is van pár csodálatos felvétel.

2. Raquel Zimmermann: nehéz anélkül emlegetni őt, hogy szóba ne kerüljön "az új Gisele" címke. Raquel ugyanis szintén Brazíliából érkezett a divatvilág csúcsára, és Bündchen kisasszonnyal megegyező módon szintén német származású. Jelenleg rengeteget láthatjuk, hiszen ő lett a H&M arca erre a nyárra. Szigorú szépség, hűvös szexualitás lengi körül, nyoma sincs benne a Brazíliára jellemző buja erotikának. Vajon hány hasonlóan lélegzetelállító német csajt rejteget még dél-Amerika? Ha galériánk nem volt elég, érdemes a bekezdés elején a nevére kattintva megnézni saját személyes honlapját is, tele jobbnál jobb fotókkal (és valami egészen bizarr, egyben kikapcsolahatatlan zenével).

3. Agyness Deyn: bár nem vagyunk biztosak abban, hogy keresztnevét honnan vették a szülei és hogy szerintük hogyan kellhet kiejteni, azt mindenképpen tudjuk, hogy ez az angol fruska jelenleg Giorgio Armani és a Burberry múzsája - Britannia komplett tinédzserállományáról nem is beszélve. Tipikus excentrikus, rebellis, vad brit. Éppen az benne a lenyűgöző, hogy fiús külsejével szinte semmiben sem felel meg annak, amilyennek egy szupermodellnek lennie "kell".

4. Jessica Stam: Kanadában született egy szigorú keresztény családba, de 16 évesen már modellversenyeken szerepelt, ahol Steven Meisel fotográfus egyszer csak felfedezte 2002-ben, és Jessica Stamnek onnantól kezdve már csak hátra kellett dőlni és élvezni a menetet. Ez mostanság a Bulgari és a Lanvin kampányait jelenti. Jessica Stam a models.com világraszóló modelltoplistáján jelenleg a negyedik helyen áll, ahol egyébként Doutzen Kroes a harmadik, Raquel Zimmermann pedig az első. Ön is megmondhatja, a négy közül melyik a kedvence, elegendő kattintania egyet az alábbi szavazásban. Aztán hogy a '90-es évek szupermodell-hisztériája megismétlődik-e, az majd elválik.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.04.24 08:30:22galli

  egyértelműen Agyness!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 2008.04.24 10:00:01Picinger

  Jujj, én őt nagyon nem szeretem.

 • 2008.04.24 10:30:12theba

  Raquel Zimmermann a legmenőbb,meg szerintem ő van a 4 csaj közül a legrégebben a pályán,hatalmas kaméleon!!!

 • 2008.04.24 11:59:57fruskagora

  Doutzen szép, a többi botrány...

 • 2008.04.24 12:20:11Mila

  Girheskék,de jó a sminkjük...

 • 2008.04.24 12:27:56macskaszemu

  És Gemma Ward?

 • 2008.04.24 12:46:22helviti

  "Agyness Deyn (born Laura Hollins on 16 February 1986)"  Szóval a szülei Laurának keresztelték, aminek viszont nem kérdéses a kiejtése (szerintem).

 • 2008.04.24 12:53:03ddevil

  Igen, az Agyness felvett név, és külföldiül edzsinessznek ejtik.

 • 2008.04.24 12:56:52helviti

  Szuper, csak azért másoltam be, mert a Velvet-írók néha beleolvashatnának abba amit belinkelnek, merthogy onnan idéztem.

  Szőrszál széthasítva, mission accomplished.  Éljen Agyness :)

 • 2008.04.24 13:38:33neeskens

  Úgy látszik az anorexia-bulémia párosítás nem megy ki a divatból,szép mintaképek a koplaló tinilányoknak

 • 2008.04.24 13:39:19gyb

  Szőrszálhasítás abszolút jogos, köszönjük.  ddevil ráadásul egy szörnyű bajsejtelmemet tűnik beigazolni, miszerint Agyness=edginess(=kb. menőség), csak "viccesen" írva. Ezt az információt végül azért hagytam ki a szövegből, mert nem találtam rá kerek perec megerősítést a neten, ráadásul ettől még mindig rejtély, hogy akkor a Deyn vezetéknév milyen hasonlóan kínos szójátékot rejthet.  Aztán hogy ennek a helyére a szülők hogyan kerültek oda...

 • 2008.04.24 13:58:35boszor

  Egyik sem, az ég szerelmére.  Ezek miatt a csajok miatt éreztem magam dagadéknak kamaszkoromban, amikor a testsúlyindexem messze volt az elhízottól.  Ezek miatt a csajok miatt nem kapok melltartót vagy ruhákat az átlagosnál nagyobb melleimre, sőt, újabban azt akarják nekem bebeszélni, hogy a mellek kimentek divatból.  Ezek miatt a csajok miatt koplalja magát halálra akárhány ezer (millió?) fiatal és kevésbé fiatal nő a földkerekségen.  Persze, nem őket hibáztatom, mint embereket, hanem a hátuk mögött álló ipart, amelynek azonban ők a jelképei.  A modelleket szépnek tartani számomra kábé olyan lenne, mintha egy zsidó a horogkeresztet tartaná szépnek.  (Bocsánatot kérek minden érintettől, aki esetleg sértve érzi magát az analógiám miatt.)

 • 2008.04.24 14:33:53\\\"Litliszkvirell\\\"

  Szépek a kifutón,mert ott az a dolguk.Erre vannak predesztinálva.Viszont az esetek 90%-ában elsétálnék mellettük az utcán anélkül,hogy felismerném őket vagy azt mondanám rájuk,hogy jó nők...Ez van.

 • 2008.04.24 14:37:04gyogyginger

  Az utsó Jessica Stam Botrány! Kifutón ekkora táskákat. Totál beteg. A kis angol punk egyéniség! Az első kettő majdnem természetesen szép... Arányos az első.

 • 2008.04.24 14:42:33gyogyginger

  Boszor rajtad múlik, hogy hogy érzed magad! Nekem se mondta senki, hogy legyek modell alkat a paraszt asszony génállományommal. Nem muszáj. A mellek nem mennek ki a divatból :) Különben nem kérnének 12 évesek szilikon cicit születésnapukra

 • 2008.04.24 14:44:09esclave de boulot

  Agyness nalam is meno. Mondjuk nalam eleve az angolok, ezen belul Kate Moss a nyero. Nalam nem Cindy a topmodell kategoria, hanem Kate.

 • 2008.04.24 14:54:02saq

  ezek a jó csajok, nem a csöcsös debellák!  le a hájjal!  savanyú a szőlő mi disznók?

 • 2008.04.24 15:14:43kicsitulipán

  saq! Te azért beteg agy kicsit,nem? Megnéznélek, tuti nem a "kifutók sztárja" vagy te sem (lehet egy dagadt disznó vagy te is), de itt ismeretlenül kiélheted a rejtett aberrációidat.  Azért mert valaki nem egy görcs dög még lehet szép. Gusztustalanok ezek a nők, sokszor csodálkozom is, hogy mit keresnek címlapokon, a két kiló smink nélkül totál jelentéktelenek. Ráadásul az inak is kilátszódnak a testükön, hát ez tényleg szuperszexi. Inkább legyen a csípőmön egy kicsi, minthogy ilyen testi nyomorék legyek.

 • 2008.04.24 15:18:17Picinger

  Azért ne szidjuk a vékony csajokat, meg azokat se, akinek nem nőtt ki egy 90D-s csoda a mellkasára!!!  A fenti 4 nő sem gusztustalan. Egyik sem anorexiás kinézetű. Ha szted igen, akkor még nem láttál 30kg-os modellt.

 • 2008.04.24 15:23:43kicsitulipán

  Az átlag modellekről beszéltem. És igen, láttam 30 kilós modellt és láttam egy barátnőmet 34 kilósra fogyni is az ilyenek miatt, mert azt hitte kövér. Azért mert egy nő nem 50 kiló (vagy kevesebb), már ledisznózzák. Ez egy ilyen világ. Nekem ez nem okoz gondot, elfogadtam magam olyannak - nem girhesnek és nem vagyok a 90D-s kategória sem -, amilyen vagyok. Bár néha nehéz, amikor csak azt sugallja minden média, hogy csak a soványak érvényesülnek, azok a szépek és sorolhatnám. Kicsit értékvesztett lett ez a világ és túl sokat foglalkozunk a külsőségekkel, pedig ennyire nem kellene. Nem ezeket az itt lévő lányokat akarom bántani, nekik ez a munkájuk, hogy ilyenek legyenek. Amíg lehetnek.  És félreértés ne essék. Nem a karcsú, szép, vékony lányokkal van a bajom, hanem a modellszakma és más média által sugallt téves testképekről. Párom fotós, így nagyon is tudom, hogy a photoshop micsoda csodákra képes. Ébredés után ők sem szupermodellek... De a sok szerencsétlen csak ennyit lát.

 • 2008.04.24 15:31:58furisdead

  Vlada Roslyakova a legszebb!!!!

 • 2008.04.24 15:44:18missk

  Van annak oka, hogy a modellányoktól ilyen alkatot követelnek: magasnak (láhatóak legyenek a messzi kifutón) és egyengebéknek kell lenniük: hogy ne kelljen ezer féle méretű és fazonú (mellesleg l'art pour lar't, többségében gyakorlatilag hordhatatlan) ruhát varrni a változatos alakokra. Így van kb egy egyenméret, a ecsupaszított csontváznyi, oszt lehet rá tervezni sok csillivillit.  Más kérdés, hogy mindez mennyire állja meg a helyét kifutókon kívül, normál emberek normál életében. Mert hogy nem egészséges állapot, az biztos. Mielőtt még saq irigységet emlegetne: én amagam 52 kilójával nem számítok vízilónak, végignéztem viszont a húgom anorexiássá válását, 35 kg-ra fogyását, és igen, saq, ez a súly, alkat NEM NORMÁLIS, NEM EGÉSZSÉGES, plusz nem hogy nem esztétikus, egyenesen undorító. Az monjuk ízlés kérdése, hogy egy csontos fiúszerű valamit szeret-e nő címén ölelgetni az ember, olyat, akinek haja is hullik a vitaminhiánytól... de ezzel nehéz azonosulnom :P

 • 2008.04.24 16:44:31galli

  elolvastam a kommenteket. és még mindig azt mondom:

  Viva Agyness!

 • 2008.04.24 17:41:47esclave de boulot

  Aki a modellek miatt lesz anorexias, annak a fejeben eleve baj van, szerintem eros sarkitas ezt allitani, hogy minden emiatt van. Nekem is a kedvencem Kate Moss, sosem volt olyan alakom, mint neki, de nem is torekedtem ra. A rock zenet is szeretem, megsem vagyok drogos, nem dohanyzom es nem iszom magam hulyere. Egyszeruen eros szemelyisegnek kell lenni hatarozott ertekrenddel es kesz.

  Egyebkent meg aki latott mar modellt eloben, az nem irigykedik. 180 centis, nagyon vekony lanyok, magassarkuban pedig kifejezetten idetlenek. A multkor lattam egy csomot itt Parizsban egy etteremben, magamban megallapitottam, hogy kepeken, kifuton, tvben szepek, de eloben zsirafok, nincs csipojuk es ha beallnak egy "atlagember" melle, akkor meg idetlenebbnek neznek ki. Mondom ezt en, akiben tenyleg semmi feltekenyseg nincs es imadom a divatot.

 • 2008.04.24 19:08:58Heatherette

  Drága cikkíró!

  Gemma Ward? Mintha Gemma lett volna, aki kitaposta a Jessica Stamek, Lily Cole-ok és Daria Werbowyk előtt az utat, a maga kislányos, "baby-doll" bájával. Őt kihagyni (illetve Jessicával helyettesíteni) szerintem hiba volt. Stam, valljuk be, leginkább arról híres, hogy elnyalt a kifutón.

  Ha máshogy nem is, ötödik pontban azért felférhetett volna a listára...

 • 2008.04.24 19:37:49husii

  Örülök, hogy nem szerepel az UFO fejű Gemma Ward.

 • 2008.04.24 20:38:49gioia

  Ki tudja nem-e lesz valaki innen szupermodell:Germany`s Next Topmodell by Heidi Klum/PRO7 minden csütörtök este.Ha valaki szereti a divatot, kíváncsi hogyan faragnak valakiböl modellt és ért is németül, nagyon ajánlom!

 • 2008.04.24 20:56:15nafretiti

  első kép,hatalmas karikák a vakolat ellenére is,csodás..

  Raquel jó.

  Sztem semmivel sem jobbak,mint annak idején az említettek,minden kornak megvannak a topjai,akkor naomiék,most ők,ez így van jól.

 • 2008.04.25 06:54:17merit

  "szerintük hogyan kellhet kiejteni" ??????  Talán "szerintük hogyan kell kiejteni", esetleg "szerintük hogyan lehet kiejteni".

 • 2008.04.25 11:06:05yamahakata

  Szerintem mind a 4 jól néz ki, és nem hiszem, hogy bárki csak úgy elsétálna mellettük az utcán (ez baromság), már csak azért sem, mert az átlag embertől 1 fejjel magasabbak... :)  saq: te nem vagy ép! Mi az, hogy csöcsös debellák? Szerinted egy vékony lánynak nem lehet nagy cicije? :DDDD  Picinger: ez a 90D-s méret nem feltétlen nagy mellet takar, ha valakinek 90-es kell, azon van némi súlyfelesleg (mindenesetre nem a vékony kategória), nem hiszem, hogy manapság ez lenne az álomméret.

  Én 75F-et hordok, na, az nagynak számít. Kb 2 éve tervezem a kisebbítést (tizenéves korom óta borzasztóan fáj a hátam), még nem mertem belevágni (de ez más téma)... :)  Visszatérve, szerintem szépek a lányok! :)

 • 2008.04.25 11:59:47Picinger

  :) Ismerem a melltartó méreteket.

  Nem is azért írtam, mert ez lenne az álomméret. Csak írtam egy méretet, ami nagy, nem gondolkodtam rajta, de még most is lesz*rom...  A lényeg, hogy a fenti csajok jól néznek ki és egyik sem anorexiás.

 • 2008.04.25 12:21:58yamahakata

  Tudom, hogy ismered! ;)

 • 2008.04.25 12:27:10yamahakata

  Szerintem sem anorexiások. Mindenesetre Daria-t és Gemma-t beleszőttem volna én is a cikkbe...

 • 2008.04.25 12:53:42ddevil

  "Pronounciation: Agyness (pronounced like Agnes); Deyn (rhymes with mean. As in, “Her proxide blonde buzz is mean!”)"

  Edzsinessz-ként a FashionTV-n hallottam.

 • 2008.05.16 17:28:51pet1113

  esclave de boulot már bocs, de nem tudom mit szólogatsz be, hogy 180 cm-es zsiráfok. talán zavar, hogy valaki magasabb esetleg nálad. Semmi gond nincs azzal, ha valaki ennyire magas. Én is 180 cm vagyok, de ez a környezetemben élő nálam jóval alacsonyabb embereket nem zavarja. Az meg, hogy, ha valaki magas ne hordjon magassarkút az óriási tévedés!  Amúgy sztem sem anorexiások, és j néznek ki karikák ide vagy oda!!

 • 2008.05.16 17:38:22esclave de boulot

  Pet,

  Nem az zavar, hogy 180 centisek, van egy nagyon szep baratnom aki szinten annyi, viszont o hozza 57 kilo. Na amikor ezek a csajok 40valahany kilok a 180 centihez, akkor optikailag megjobban nyujtja oket, igy en nem tartom oket spec szepnek. Ennyi. Ebben nincs irigyseg, ez egy teljesen szubjektiv velemeny. Az engem nem erdekel, hogy anorexiasok vagy sem, nekem Kate Moss a kedvencem, o sem tobb 41-42 kilonal, egyszeruen igy nez ki jol es kesz.

 • 2008.11.18 14:17:49OmegA404

  Szubjektiv véleményem szerint ki a faszt érdekel, hogy a fogas milyen szinű?

  Erre a pár hónapra, amig szépek és fiatalok nem fogom megjegyezgetni a nevűket...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta