OFFLINE

Lopás a százféleképp hordható melltartó?

2008. április 24., csütörtök 15:00

Az ultraszexissége miatt egy ideje kevésbé virágzó Victoria’s Secretnek valószínűleg nem hiányzott az a per, amelyet ötletlopásra hivatkozva indított a fehérneműcég ellen egy New York-i nő. Katerina Plew azt állítja, hogy a cég 100-féleképpen hordható melltartója márpedig az ő ötlete volt, csak ahelyett, hogy leültek volna vele tárgyalni, ellopták az ötletét.
Az állítható pántú, egypántos, nyakbakötős, pántnélküli vagy keresztpántos ruhákhoz egyaránt hordható melltartót Plew állítólag saját maga tervezte, amikor nem tudott mit felvenni a hármasikreinek keresztelőjére a két hordható ruhája alá. “Őrülten kerestem egy olyan melltartót, amely pántja nem látszik ki, de nem találtam ilyet”, idézi a nőt a Reuters. Állítólag rendesen körülnézett a boltokban és katalógusokban, így ötölte ki a variálható pántú darabot, amelyet 2004-ben le is védetett mintegy 12 ezer dollár (1,8 millió Ft) ellenében. Amikor azonban rájött, hogy milyen költséges volna legyártani a melltartót, felkeresett néhány fehérneműcéget, többek között a Victoria’s Secretet. A 38 éves, egyedülálló anya elküldte a szabadalom másolatát a cég egyik vezető beosztású munkatársának és egy képet is, amelyen egy modell bemutatja a melltartót, viszont a megbeszélt találkozót hirtelen lemondta a fejes. "Ezután egy évvel pedig besétáltam az egyik üzletükbe és ott láttam a vállfán a melltartómat” – mondja Plew. A melltartó darabját 50 dollárért (7800 Ft) árulja a cég, amiért Plew határozatlan mértékű kártérítést követel.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.04.24 16:56:43Emese az msnes

  ahaha szólnék h nem csak a victoria's secret nyúlta le hanem a wonderbra is, én 1 éve vettem tőlük

 • 2008.04.24 17:27:39ghilea

  intimissimi dettó

  amúgy nem ezt hívják amerikai típusú melltartónak, ami már ki tudja, mióta létezik? :P

 • 2008.04.24 17:29:50Klarisz

  Csodálkozom hogy az újjítást lenyúlták. 61 éves vagyok ,és már 20 éves koromban ilyen stilusú meltartókat hordtunk- igaz nem 100 variációval, csak 4 el.

 • 2008.04.24 18:19:51Picinger

  :) Én is jó pár éve alakítom át a melltartóimat, nem értem mi ebben az újdonság...

 • 2008.04.25 07:04:57edison

  Hülyék vagytok!

  Ha szabadalmaztatta, akkor az ő szellemi tulajdona.

  Szabadalmaztatni csak azt lehet, ami új.

  Szabadalmi bejelentéskor alaposan megvizsgálják ezt a kérdés (USÁ-ban pláne).

  A nagy cégek nagyon sok ötletet lopnak.

  Sőt egyesek külön cégeket hoznak létre, hogy ötleteket "gyűjtsenek".

  Az új dolgok 60-70%-át magánszemélyek, kisvállalkozások találják fel. Ez így lesz mindig.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta