OFFLINE

Magyar dizájnerek sikere Milánóban

2008. április 18., péntek 13:00

Az „Enjoy it while flying” nevű kávégép nyerte a 3. díjat a Nespresso CoffeeLuxury nemzetközi formatervezői versenyén Milánóban. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) diákjai, Milléte Balázs és Telekes Tamás egymillió forintot kaptak.
Magyar siker: Enjoy it while flying

Az első helyezést és az azzal járó 3 millió forint értékű pénzjutalmat egy francia diákpáros nyerte el Untitled nevű kávégép-koncepciójával. A magyar fiatalok Enjoy it while flying nevű kávéfőző-projektjét 334 pályaműből választotta ki a neves designerekből álló zsűri. A nyertes darabokat Milánóban, a világhírű Salone Internazionale del Mobile vásár keretében állítják ki. A 22 döntőbe jutott alkotás egy nemzetközi roadshow keretében – Párizs és Zürich után – 2008. októberben Budapestre, a Művészetek Palotájába érkezik.
Soprano

 „A nemzetközi design versenyre 2007-ben első alkalommal hívtak meg magyar formatervező hallgatókat. A fiatalok azt a feladatot kapták, hogy lépjenek túl a műszaki és ipari korlátokon, és fedezzék fel a luxust mint életfelfogást, a tökéletesség folytonos keresését és mint az egyszerű, tökéletes szépséget. Nagyon komoly nemzetközi elismerés a magyar fiataloknak és a MOME-nak, hogy a világ neves design intézményeinek 334 pályaművéből az első három közé jutottak Milánóban. Ezáltal olyan nagy design nemzeteket utasítottak maguk mögé, mint Olaszország, Ausztria vagy Svájc”– mondta Flesch Gábor, a Nespresso magyarországi üzletfejlesztési menedzsere.
Pearl

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta