Magyar dizájnerek sikere Milánóban

Az „Enjoy it while flying” nevű kávégép nyerte a 3. díjat a Nespresso CoffeeLuxury nemzetközi formatervezői versenyén Milánóban. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) diákjai, Milléte Balázs és Telekes Tamás egymillió forintot kaptak.
Magyar siker: Enjoy it while flying

Az első helyezést és az azzal járó 3 millió forint értékű pénzjutalmat egy francia diákpáros nyerte el Untitled nevű kávégép-koncepciójával. A magyar fiatalok Enjoy it while flying nevű kávéfőző-projektjét 334 pályaműből választotta ki a neves designerekből álló zsűri. A nyertes darabokat Milánóban, a világhírű Salone Internazionale del Mobile vásár keretében állítják ki. A 22 döntőbe jutott alkotás egy nemzetközi roadshow keretében – Párizs és Zürich után – 2008. októberben Budapestre, a Művészetek Palotájába érkezik.
Soprano

 „A nemzetközi design versenyre 2007-ben első alkalommal hívtak meg magyar formatervező hallgatókat. A fiatalok azt a feladatot kapták, hogy lépjenek túl a műszaki és ipari korlátokon, és fedezzék fel a luxust mint életfelfogást, a tökéletesség folytonos keresését és mint az egyszerű, tökéletes szépséget. Nagyon komoly nemzetközi elismerés a magyar fiataloknak és a MOME-nak, hogy a világ neves design intézményeinek 334 pályaművéből az első három közé jutottak Milánóban. Ezáltal olyan nagy design nemzeteket utasítottak maguk mögé, mint Olaszország, Ausztria vagy Svájc”– mondta Flesch Gábor, a Nespresso magyarországi üzletfejlesztési menedzsere.
Pearl
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek