OFFLINE

Tizenötezer forint egy csésze vadmacskaszarból készült kávé

2008. április 17., csütörtök 13:00

Nem csak a divatszakmában vannak szörnyű állások, a vendéglátás terén is van néhány olyan állás, amely minden bizonnyal a kevésbé népszerűek közé tartozik. Az igen előkelőnek számító Kopi Luwak kávét például egy bizonyos vadmacska ürülékéből készítik. Ezek a cicusok indonéz kávéültetvényeken élnek, és csakis a legjobb szemeket fogyasztják el, ezért, bár nem lehet kellemes foglalatosság, mégis érdemes a vadmacskák ürüléke után kutatni napi nyolc órában. A tevékenységet ráadásul valószínűleg elég jól meg is fizethetik, tekintve, hogy egy elegáns londoni kávézóban újabban 50 fontot, azaz több, mint 15.000 forintot kérnek egy csészényi ilyen feketéért. A fenti fotó csak illusztráció, de aki magát az ínyencségnek számító macskaszart is meg szeretné tekinteni, bátran kattintson ide. Ön legfeljebb mennyit lenne hajlandó kifizetni az ürülékből készült kávékülönlegességért?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2008.04.17 13:58:41jdgirl

    akkor is undi

  • 2008.04.17 13:58:42King1228

    Milyen vadmacska az amelyik kávét eszik?

  • 2008.04.17 14:04:05limbekcs

    hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_p%C3%A1lmasodr%C3%B3



  • 2008.04.17 15:02:14Miliko Enoki

    A sz##nak akkor is sz## íze marad, ha kávét főznek belőle.

  • 2008.04.17 15:20:39broáf

    zord kaszás ostoba vagy

  • 2008.04.17 15:24:01.:: Wita.hu Joe ::.

    Nem jött meg a kedvem ehhez a kávéhoz :) A kávé legyen olcsó! A kávé legyen finom!

  • 2008.04.17 15:30:21ErrorFlynn

    deha kiszedik az ürülékből az abból változatlan állapotban kikerült kávébabot, akkor nem egyszerűbb még az előtt kávét csinálni belőle, hogy a macska megenné? lehéjazni nem lehet nehezebb a kávészemet, mint kiszedegetni a potyadékból.

  • 2008.04.17 15:34:06Dekatlon

    Mostantól ha szólok a pincérnek, hogy szar a kávé, akkor lehet hogy drágábban adja? :)

  • 2008.04.17 15:38:06Rékuc

    ahogy a pacalt, gondolom ezt is megtisztítják a gyomor-béltartalomtól feldolgozás előtt... nagyon nagy különbséget nem látok a kettő között.

  • 2008.04.17 15:42:04KL/LG/TVR

    ez jó nagy hülyeség, valami gazdag, magával mit kezdeni nem tudó (szép magyar) idióta okoskodta ki... errorral tudok egyet érteni. egyszerűbb a kaksiból kiszedni, mint eredeti állapotában kiválogatni a "kiváló" szemeket?

    pfff... marhaság...

    én meg kitűnő minőségű kukoricaszemeket eszek csak... lehet továbbgondolkodni...

  • 2008.04.17 15:42:43Dekatlon

    Szóval ha nem rágom szét a konzervkukoricát, és hibátlanul visszajön, kicsit lemosom, és mehet megint a pizzára? :)

  • 2008.04.17 15:58:08Rékuc

    amúgy elolvastam az angol cikket és az teljesen érdekes és korrekt tájékoztatást ad, éles ellentétben a fenti firkálmány sóvár, erőltetetten jópofáskodó, irigységtől és rosszindulattól csöpögő stílusával.

  • 2008.04.17 16:13:20lepratelep

    Tudnatok, hogy a mez hogy keletkezik...

  • 2008.04.17 16:14:56goa

    És véletlenül pont mostanában lehetett látni a moziban a Bakancslistát... csak nem onnan a nagy leleplezés?

  • 2008.04.17 16:34:55spoilsport

    Ha már az ürülékeknél tartunk: disznótoros. Hurka, kolbász, disznósajt:) Ja, és a tojás is hol jön ki!

    Amúgy a kávébabot gondolom még úgyis pörkölik, aztán kávét készítenek belőle (mondjuk nem forrásban levő vízzel, ha értelmesek).

  • 2008.04.17 16:38:55firstlady

    Mindenesetre poroghet az a macsesz aki kizarolag kavet eszik....

  • 2008.04.17 16:41:49Dezsö

    Nem lényegesen más ám ízre, mint egy normál indonéz kv. Csak nagyon menő, mert nagyon ritka, évente csak 450 kg-ot termelnek belőle. De ha valaki nagyon szeretné megkóstolni, tudok küldeni.

  • 2008.04.17 17:53:23upho

    hehe, par napja lattam a the bucket list-et (nezzetek meg!), abban is szo volt rola, azt hittem csak vicc.

  • 2008.04.17 18:22:11A55ho1e

    Én kóstoltam, az Omnia kávé sokkal jobb, főleg egy hintés Karaván sajttal.

  • 2008.04.17 18:30:44Atina

    Szép kép! Olyan mint egy csokis müzliszelet.

  • 2008.04.17 18:48:27megadeth1

    Nem csak a Bucket list-ben, a vegasi helyszínelőkben is emlegették már, az 1. vagy 2. szezonban. De ott legalább érthetően elmondták, szemben ezzel a rettentő felületes, tipikus hülyepicsás cikkel...

  • 2008.04.17 18:51:30dóri88

    Ez undorító!

  • 2008.04.17 19:37:17Lilienfeld

    "egy bizonyos vadmacska" ?! Szövegértelmezés, hm? Ééértelmiségiiiiiiii !!!!!!!

  • 2008.04.17 20:33:58Sanima

    felőlem igya, aki akarja...ja, és pacalt sem ettem még, de nem is bánom..

  • 2008.04.17 21:27:08orshe

    igen, érdekes az egybeesés a Bakancslistával.. de annak a premierje kb egy hónapja volt, lassúak vagytok :)

    ma ment keanu reeves új filmje, abból mit olvashatunk majd vissza? :)

  • 2008.04.17 21:30:30Gekko

    A macska emésztő rendszerében található enzimek (orvosok-biológusok majd pontosítanak) hatására a kávé extra keserű, sűrű és tömény lesz.



    Ez olyan ínyencség, mint a létező legfinomabb kaviár, pl.

  • 2008.04.17 21:50:42Terveüdekszi

    Nem azért használják a szaros verziót, mert nem tudják megpucolni. Amíg áthalad a tápcsatornán, bizonyos csersavak kiválnak (?) belőle, így nyeri el a különleges ízét, így lesz meg az az egyedi, semmivel sem összehasonlítható aromája.

  • 2008.04.17 22:01:08tiboru

    Én bizony megkóstolnám.



    (Mondjuk én kíváncsiságból még Kiszel Tündét is gerincre vágnám egyszer; micsinájjak, ilyen bevállalós csávó vagyok).

  • 2008.04.17 22:27:19Nyekkk

    A közönséges (avagy maláji) pálmasodró (Paradoxurus hermaphroditus) A cibetmacskafélék családjába, a valódi pálmasodrók közé tartozó ragadozó emlős.

    hát ez az a bizonyos vadmacska...

  • 2008.04.17 22:30:24Nyekkk

    szenzációhajhász faxság...

    kb a blikkel egy színvonalban.

    féligazságok,ferdítések.

  • 2008.04.17 22:47:20degerely

    15 ezerért felőlem a télapó fitymájából is készülhetne az a kávé, akkor is sznob gyíkság...

  • 2008.04.18 07:20:41ercsi

    A világ tényleg megérett arra, hogy vége legyen, lásd a Római Birodalmat.......

  • 2008.04.18 08:36:08raindrops

    degerely: pont ezt akartam írni én is.... Még jó hogy "itt a Balkánon" a sznobok többsége csak álsznob, iletve úgy tesz, mintha...

  • 2008.04.18 08:38:42felhasznalo

    Az tény, hogy az ára rettenet, de valóban igaz, hogy egy rakás "undorító" folyamaton áteső kaját, italt eszünk-iszunk jó étvággyal. Anélkül, hogy tudnánk róla.



    A méz pl. a méhek nyálától lesz az, ami, mégis szívesen csorgatod bele a teádba, vagy kened a kenyérre. És igen, a kolbászok, hurkák olyan bélbe töltődnek, amelyek előtte szartól duzzadtak. Más kérdés, hogy mielőtt megtöltik, kimossák, kifőzik. De utána milyen jó beleharapni a füstölt kolbászba. A kagylószart gyöngyként viseljük a nyakunkban és még büszkék is vagyunk rá, ha telik arra, hogy megvegyük.

    Amúgy semmivel sem undorítóbb a szar közül kiválogatott kávé, mint a mindféle húscafatot tartalmazó párizsi vagy a foszforsavat, műanyagot tartalmazó kóla. Személy szerint rosszabbul vagyok attól a tudattól, hogy mi mindent etetnek meg velem étel címen naponta, mint egy csésze bélcsatornát megjárt kávé megivásától. Ez legalább természetes.:)



    Szóval, nem az az undorító, ahogy készül ez a kávé, hanem az, hogy 50 dolcsi belőle egy adag.

  • 2008.04.18 09:41:34jozefa

    Szoktatok ti macskaalmot tisztítani? Én naponta kétszer. Na, ezért nem innék ilyet.

  • 2008.04.18 09:50:00obelix

    őhhe

  • 2008.04.18 09:52:53Diablo6633

    felhasznalonak igaza van. Sokkal több dolgot eszünk meg úgymond egészséges címen, mint kéne, és sok élelmiszerben vannak olyan dolgok amitől nem csak a gyomrunk fordulna fel ha megtudnánk hogy készül, hanem még az egészségünket is károsítja.. Ha pedig valakinek ettől a cicakakit megjárt kávétól lesz jobb a hangultat, tegye. Én nem adnék ennyit érte, bár nem is nagyon kávézom.

    Viszont úgy látszik igaz a mondás: "Az emberek minden szart megesznek".

  • 2008.04.18 10:15:18Diablo6633

    megadeth1:: a parfümök gyártástechnológiájára azért kíváncsi lennék.

  • 2008.04.18 10:19:32KL/LG/TVR

    Lehet itt érvelni, hogy más is hogyan meg miből... De amit már eleve úgy reklámoznak, hogy macskaszarból készült, egye igya aki akarja, jusztse kívánom meg...

    Rékuc hallod, télleg mekkora demagógság, és pfujj, hogy ilyen gyöpös az emberek nagy része, hogy amire nagybötüvel írva vagyon, hogy cibetmacskafosból készül, azt nem isszák meg... télleg...

    hjajjj, mennyi sznob...

  • 2008.04.18 10:22:33KL/LG/TVR

    egyébiránt ha valaki ennyire gyagyás, hogy képes ilyet inni, az fizessen érte busásan, ugyanis azt a SZART ihatóvá tenni, nem egy egyszerű szüretelési folyamat eredménye ugye... fizesd meg barátom, hogy másik pár ember kimossa neked a kakaóbabot a macskaszarból, és még másik 10 elbaszakszik vele eppicit... :-DDD

  • 2008.04.18 10:27:37Diablo6633

    Erről egy felirat jut eszembe ami egy éttermi wc falán szerepelt:

    "Kedves vendégek! Kérem ne dobjanak csikket a csészébe! Ugyanazok a kezek szedik ki belőle, amelyek a vacsoráját készítik!"

  • 2008.04.18 11:05:13megadeth1

    ámbra: illatszerek készítéséhez használt, az ámbrás cet beleiben képzõdõ jó illatú nedv. Gyakorlatilag a cet megemésztetlen táplálékától kell megtisztítani, nem beszélve arról, h önként nem adja szegény cet. Cibetmacskáról is találtam pár sort: "A pézsmaszarvasok, a hódok, a pézsmapatkányok, a cibetmacskák és a vidrák nemi szerveiből származó pézsmát nem csak a parfümgyártásban, hanem ételízesítőként és gyógyhatású készítményként is alkalmazzák homeopátiás kezelésekben és a hagyományos kínai orvoslásban... Az Állatvédelmi Világtársaság (World Society for the Protection of Animals - WSPA) vizsgálata szerint a befogott vad cibetmacskákat füstös kunyhókban, szűkös ketrecekbe zsúfolva tartják. A pézsmát 9-15 naponta fejik le olyan fájdalmas eljárással, hogy sok állat az első alkalom után nem fogad el többé táplálékot és éhen pusztul. Egy farmer elmondása szerint a cibetmacskák 40%-a elpusztul a befogásukat követő 3 hét alatt." (tudatosvasarlo.hu)

    Az meg, h macskaszarból készül a kávé, szimpla hazugság, de ezt már kezdjük a velvettől megszokni.

  • 2008.04.18 12:36:03Ms. Sophie

    Hogy ez milyen ostoba egy post! Könyörgöm, ha nem érted, hogy angolul mit olvasol, inkább ne kezdj bele, mert ez csak egy felszínes, rosszindulatú baromság lett így.



    Még hogy "A tevékenységet ráadásul valószínűleg elég jól meg is fizethetik, tekintve, hogy egy elegáns londoni kávézóban újabban 50 fontot, azaz több, mint 15.000 forintot kérnek egy csészényi ilyen feketéért. " - persze, a kávé- és gyapotszedők, a márkás pólódat megvarró gyerekmunkások mind baromi jól keresnek a munkájukkal. Nem azért drága egy kávé, mert az indonéz falusi munkást kiválóan megfizetik, hanem azért, mert kuriózum.



  • 2008.04.23 09:20:35Xmas

    Nem tudom, minek kell mellébeszélni. A macskaszarból lesz a kávé és kész. Tekintve, hogy csak kávébabot zabál, és csak a héját emészti meg, így nem sok más dolog van a szarában...

  • 2008.04.23 11:03:34Sáfrány

    Rühellem az ilyen slendrián, leszarom-leírom posztcímeket. Kábé akkora különbség van a cibetmacskák (Viverridae) és a macskafélék (Felidae) között, ahova a vadmacsek is tartozik mint a makik és az ember között.



    Szóval nem "bizonyos vadmacska", nem cicus, és nem macskaszar, kedves hülyebaromállat posztoló. Eleve jobbára gyümölcsevő a pálmasodró, ebből adódóan a húsevő vadmacskához vagy házimacskához képest a bélrendszerében lényegesen gyengédebb bacik élnek. Össze lehet vetni a Magyarorszégon őshonos szalonka hagyományos elkészítési és fogyasztási módjával.



    A műfelháborodó negyedművelteknek meg üzenem hogy mivel épp Londonban vagyok most szépen elmegyek a Sloane Square-re, megkóstolom a "macskaszaros" kávét, ti meg poshadjatok csak tovább a fukarjó foslangyos pocsolyátokban, vesztesek.

  • 2009.08.27 18:37:58Don Calo'

    http://archiv.magyarszo.com/arhiva/2006/01/12/main.php?l=j3.htm

  • 2009.08.27 18:38:35Don Calo'

    "A cibetmacska kávéja" = Ott a cikk!

  • 2009.09.17 22:58:11Allen

    a házimacskánk is elég eleven, de ezek aztán tényleg nagyon pöröghetnek.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta