Madonna elfelejtett megújulni - vagy éppen ellenkezőleg?

Madonnától megszoktuk, hogy valamennyi új albumához teljesen új személyiséget és stílust talál ki magának, folyamatosan változó zenéjéhez mindig éppen passzoló hajat és ruhatárat dob be a köztudatba. Fénykorában még külön album sem kellett neki ahhoz, hogy vedlésnek induljon, egy-egy új szám kedvéért is képes volt tökéletesen megújulni. Gondoljunk csak arra, hogy a Like a Prayer után hogyan lett a tépelődő, loboncos barnából pár hónap leforgása alatt rövid szőke, szigorú és határozott szexistennő az Express Yourselfre, vagy hogy tíz évvel később a Nothing Really Matters kedvéért hogyan változott egyszer csak minden átmenet nélkül gésává, túllépve korábbi természetimádó-spirituális önmagán. Most megint küszöbön egy új Madonna album, ám egyesek szerint a popkirálynő ezúttal nem hozza formáját, míg mások szerint éppen, hogy háromszorosan túlteljesíti a tervet. Döntsön ön!

Az elégedettek arra mutatnak rá, hogy manapság nem egy, hanem háromféle új Madonna látható a médiában. A fent balról látható lemezborítón és a lemezhez készült további promóképeken Madonna bekeményít, durva, szőke, kihívó és boxol. Nagyjából ezt az oldalát mutatja a Dazed and Confused magazinban is. Ehhez képest az Elle és a Vanity Fair szerint jelenleg egészen másról szól Madonna: ebben a második verzióban egy klasszikus díva-nagyasszonyt látunk, aki kifinomult és méltóságteljes. Nagyjából ilyen volt a hölgy élőben is a Berlini Filmfesztiválon és a Rock'n'Roll Hall of Fame-be történő beiktatásakor is. Az új klip viszont egyik vonalat sem erősíti, hanem egy harmadikat hoz be:

Itt egy fiatalos, trendi Madonna pörög tova a digitalizált világvége elől, távolról sem olyan tenyérbemászó, mint az albumborítón, de hiányzik belőle az elegáns fotósorozatok tekintélye is. Az alábbi szavazógép segítségével egy kattintással megmondhatja, hogy a három Madonnából önnek melyik stílus tetszik a legjobban. Természetesen egy negyedik opciót is hagytunk azok számára, akik ezúttal nincsenek megelégedve. Őszerintük ugyanis a három új személyiség közül egyik sem olyan markáns, friss, meglepő és forradalmi, mint amit Madonnától megszoktunk, hiszen ezeket az oldalait sokszor láttuk már korábban is. Vajon tényleg kevesebb most három, mint régen egy?

Oszd meg másokkal is!
Mustra