OFFLINE

Madonna elfelejtett megújulni - vagy éppen ellenkezőleg?

2008. április 15., kedd 09:50

Madonnától megszoktuk, hogy valamennyi új albumához teljesen új személyiséget és stílust talál ki magának, folyamatosan változó zenéjéhez mindig éppen passzoló hajat és ruhatárat dob be a köztudatba. Fénykorában még külön album sem kellett neki ahhoz, hogy vedlésnek induljon, egy-egy új szám kedvéért is képes volt tökéletesen megújulni. Gondoljunk csak arra, hogy a Like a Prayer után hogyan lett a tépelődő, loboncos barnából pár hónap leforgása alatt rövid szőke, szigorú és határozott szexistennő az Express Yourselfre, vagy hogy tíz évvel később a Nothing Really Matters kedvéért hogyan változott egyszer csak minden átmenet nélkül gésává, túllépve korábbi természetimádó-spirituális önmagán. Most megint küszöbön egy új Madonna album, ám egyesek szerint a popkirálynő ezúttal nem hozza formáját, míg mások szerint éppen, hogy háromszorosan túlteljesíti a tervet. Döntsön ön!

Az elégedettek arra mutatnak rá, hogy manapság nem egy, hanem háromféle új Madonna látható a médiában. A fent balról látható lemezborítón és a lemezhez készült további promóképeken Madonna bekeményít, durva, szőke, kihívó és boxol. Nagyjából ezt az oldalát mutatja a Dazed and Confused magazinban is. Ehhez képest az Elle és a Vanity Fair szerint jelenleg egészen másról szól Madonna: ebben a második verzióban egy klasszikus díva-nagyasszonyt látunk, aki kifinomult és méltóságteljes. Nagyjából ilyen volt a hölgy élőben is a Berlini Filmfesztiválon és a Rock'n'Roll Hall of Fame-be történő beiktatásakor is. Az új klip viszont egyik vonalat sem erősíti, hanem egy harmadikat hoz be:

Itt egy fiatalos, trendi Madonna pörög tova a digitalizált világvége elől, távolról sem olyan tenyérbemászó, mint az albumborítón, de hiányzik belőle az elegáns fotósorozatok tekintélye is. Az alábbi szavazógép segítségével egy kattintással megmondhatja, hogy a három Madonnából önnek melyik stílus tetszik a legjobban. Természetesen egy negyedik opciót is hagytunk azok számára, akik ezúttal nincsenek megelégedve. Őszerintük ugyanis a három új személyiség közül egyik sem olyan markáns, friss, meglepő és forradalmi, mint amit Madonnától megszoktunk, hiszen ezeket az oldalait sokszor láttuk már korábban is. Vajon tényleg kevesebb most három, mint régen egy?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.04.15 10:21:25heart-shaped.box

  mindenhogyan gyönyörű... ha botox, ha nem, ha plasztikai műtét, ha nem, akkor is.

 • 2008.04.15 10:31:48sklasse

  Szeretem Madonnát, és sztem olyat ért el a szakmájában, amit sokáig nem fognak utána csinálni...Viszont be kell, h valljam, az utóbbi "Confessions on a Dance Floor" + a hozzá kialakított imidzs abszolút nem jött be (ennek ellenére a koncert dvd profi, és élvezhető, viszont a CD-jét nem bírtam végighallgatni a kocsiban...).

  A napokban láttam/hallottam a 4 minutes c. számát (+Justin T.), khm, véleményem hasonlóan nem pozitív. A klip sem tesz hozzá sokat a zenéhez. Szal nekem nem olyan korszakalkotó mostanában sem zenében, sem imidzsben, sem vizuálisan. Hozzáteszem mindehhez, h ezt saját magához+eddigi múltjához viszonyítva értem.

  Öltözködésében viszont továbbra is díjazom, h nem olvad bele a mai tömegdivatba, megpróbál még mindig egyéni vonalat kialakítani, és ami nekem fontos: általában nem too much (mint pl. gwen stefani)... • 2008.04.15 11:14:06Pius

  Hogy Jáksót idézzem: "d*gnám, mint állat". :DD

 • 2008.04.16 08:57:53gurur

  Igényesen megcsinált, nem gyönyörű. De ez nem is érdekel igazán, hanem a tapló (bocsánet!)arckifejezése amikor interjút ad, és az okoskodó affektálás ÖÖÖ, You know, You know... az ostoba pislogásával együtt.

  Szinpadon remek, de egyébként elég elviselhetetlennek tűnik.

 • 2008.04.16 23:14:22bagaela

  aöaöa, de utálom Madonnát..neem akarok mégegy nyarat amikor az ö számai szolnak mindehonnan :/ Unalmas, eröltetett, még tul jó hangaj sincs, csak jó a marketing. :/ Meg a photoshopper.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta