OFFLINE

Végigettük a menüt egy igazi olasz álomesküvőn

2008. április 12., szombat 08:00

Olasz álomesküvőre voltunk hivatalosak a múlt hétvégén – természetesen nem hagytuk ki! Hanem annak rendje és módja szerint legjobb ruhánkat öltöttük magunkra, választottunk a házasulandók nászajándék-listájáról, a tisztesség kedvéért egy üveg magyar bort is a hónunk alá csaptunk, és így felszerelkezve elzarándokoltunk a Torino melletti kis falu, becsületes nevén San Sebastiano da Po kastélyába, ezt bérelték ki ugyanis helyszínül. A lakodalom alatt pedig, miközben az egyik kezünkkel végigettük-végigittuk az elképesztő menüt, a másikkal a fényképezőgépet kattintgattuk. Makulátlan szertartás, mesebeli helyszín, luxusmenü és dúskáló násznép, plusz rengeteg kép a hajtás után. Így mutatnak példát az olaszok, ha hét országra szóló dínom-dánomról van szó.

A szombat délutáni torinói templomi szertartás alig különbözött attól, amit itthon megszokhattunk, legfeljebb annyi újdonsággal szolgált az ifjú pár, azaz Marco és Giulia, hogy belépéskor minden férfinak járt egy aprócska élő virágcsokor, ami itt coccarda néven futott, és amit a zakók hajtókájára kellett tűzni a ráerősített ziherejsztű segítségével. A boldogító igen után a násznép vonult ki először a templom elé, majd amikor végül a friss házasok is kiléptek, a hagyományos rizsesőt hullattuk rájuk. Ők aztán rizses hajjal fogadták a gratulációkat (a menyasszony bonyolult kontyában még hajnal felé is volt egy-két kósza rizsszem), majd mindenki autóba szállt, és elhajtottunk a lakodalom helyszínére.

A dínom-dánom négy jól elkülönülő részből állt. Ezek közül az első volt az aperitivo, amit aztán maga a cena, azaz a vacsora, majd a tortázás-kávézás-ivászat követett, végül az egész táncos buliba torkollott. Az aperitivo megfelelője itthon általában valami pogácsázós-pezsgőzős állófogadás szokott lenni. Nagyjából itt is erről volt szó, csak éppen pezsgő mellett még kétféle bor, az olaszos gyümölcsös bellini és francia boros-likőrös kir is rendelkezésre állt, ételből pedig annyiféle volt, hogy amellett maga a vacsora szinte eltörpült. A mindig svédasztal-rendszerben felszolgált aperitivónak ugyanis észak- és főleg észak-nyugat-Olaszországban, azaz Piemontban és annak központjában, Torinóban hatalmas kultúrája van. Munka után hétköznaponként is szokás egyenesen aperitivózni menni, ami összességében inkább szól az evésről, mint az ivásról, és gyakran olyan bőséges, hogy utána a vacsora már el is marad.

Amint az a képre kattintva megnyitható galériában is látható, a szakácsok a leginkább itt tettek ki magukért. A fotók alatt található magyarázatokban részletezett ételek között számtalan féle sajt, sajtkrém, sonka és egyéb felvágott volt, de szolgáltak fel miniszendvicseket és frissen kisütött rántott ínyencségeket is (többek között panírozott cukkinit, apró halakat, parmezánt és az egyébként fűszernek használatos, leginkább bazsalikomra emlékeztető salviát). Egy külön asztal sushi-különlegességeknek volt szentelve. Mindez a kastély egyre hűvösödő belső kertjében és földszinti termeiben.

A vacsorának este 9 körül ültünk neki a kastély hátsóbb termeiben, amelyek a domboldalban feljebb helyezkedtek el egy gigantikus méretekkel rendelkező és a valószínűtlenségig romantikus, dúsan vadregényes park mélyén. Az aperitivóhoz és a helyi hagyományokhoz képest viszonylag rövid volt a vacsoramenü: előételnek az északolasz specialitás, a risotto tavaszi zöldségekkel gazdagított változatát kaptuk, majd természetesen töltött tészta következett, négyzet alakú tortelli, spárgával megtömve, vajas szósszal leöntve. A főétel fácánsült volt vadas szósszal, amihez a köretet, szintén a helyi szokásoknak megfelelően külön szolgálták fel. Magyar létemre én bevártam az omlós, szaftos hús mellé a rántott almát és a sajtos, ropogós tésztából készült, belül borsót és egyéb zöldségeket rejtő batyukat, de a nagyjából 150 fős násznép egyébként előbb a húst fogyasztotta el, majd külön fogásként a köretet. A desszert istenien frissítő grapefruit-szorbet volt.

A nagyjából másfél órás vacsora után már nem kellett többet asztalnál ülni, a torta kedvéért ugyanis visszatértünk az aperitivo színhelyére. A kertet mécsesekkel díszítették fel, a termekben a hűvösre való tekintettel begyújtották a kandallókat. Ott várt minket a hatalmas, de nem emeletes, erdei gyümölcsökkel borított torta, valamint mellé kávé, gyümölcsök és néhány egyéb édesség, amelyek közül itt csak az isteni, friss, meleg, gőzölgő, krémes és meglepően magas alkoholtartalmú zabaglione fenségességének szentelek egy fél mondatot. További részletek a galériában.

Amiben radikálisan különbözik egy észak-olasz lagzi egy magyartól, az az, hogy ezen a ponton, azaz nem sokkal 11 után a zabálás lezárul. Nincs éjfélkor töltött káposzta, nincs maradék torta, sőt, még a bár is bezárt éjjel 1 körül, ami után már csak az alkoholizálhatott, aki ravasz módon előre bespejzolt magának egy kis grappát vagy limoncellót. Így aztán elmaradt a nálunk gyakorlatilag kötelező szétcsúszás is, nem volt vicces menyasszonyrablás, nem voltak még viccesebb feladatok, nem voltak meghatott-unalmas beszédek, nem volt menyasszonytánc, nem volt lakodalmas kutya-effektus, nem volt fényképvetítős nosztalgiázás sem, sőt az örökzöld slágerekre és ezek olasz megfelelőire is csak nagyjából 3-ig volt energiája ropni a fiatalságnak, amikor is a közelebbi család maradéka visszavonult a kastélyban nekik fenntartott szobákba, a többiek pedig gond nélkül visszaautóztak Torinóba.

És ahogy a kocsiban zötyögtünk az álmossággal és a fáradtsággal küszködve (de a hányingerrel nem), megállapítottuk, hogy ennek a lakodalomnak a középpontjában a hely varázslatos szépsége, az ételek és italok hagyományos volta, de ugyanakkor rendkívüli változatossága állt – azaz a minőség és nem a mennyiség. Megtartották azokat a szokásokat, amiket ma egy harminc körüli pár bevállalhatónak érez, de nem erőltették a kínos jeleneteket. Bensőséges és felszabadult ünneplés volt vad túlzások nélkül. Ön ehhez képest milyennek képzeli el az álomesküvőt? Ön is dombtetőn, apró falvacska közepén álló gyönyörű kastélyra vágyik, vagy inkább más helyszínt képzel el magának? Mit venne fel és hagyna el a menüről? A kommentekben költsön el fejben milliókat egy ennél is jobb lagzira!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.04.22 14:40:50Szuszi

  ekrepe, engem nem a válási statisztikák ténye borított ki, mivel egy tényt mindig el kell fogadni. :) Amit nem szívesen fogadok el, az az ok nélküli piszkálódás (és nem a negatív vagy másfajta vélemény).

  Egyébiránt, ebben a témában az első hozzászólásom a menühöz kapcsolódott, meg a szertartás egy-két részletéről, utána pedig egyből betámadtál Macaroon-nal egyetemben a válási statisztikákkal. Nem tudom, hogy kettőnk közül ki az, akivel valami nem kerek...

 • 2008.04.22 14:45:00Szuszi

  Sue, amúgy igazad van, mert tényleg csak ilyen helyzetben értené meg a "tanácsadó", hogy milyen butaságot mondott...

  -Mi van ráírvva a hipochonder sírjára?

  -???

  -Na ugye, hogy megmondtam!!

  :)

 • 2008.04.22 14:50:14ekrepe

  Sajnálom, ha bántó volt a stílusom, a véleményem ettől nem változik meg. És ez pedig az, hogy túl van misztifikálva ez az egész esküvő mizéria, főleg a tények tükrében. Egyébként sehol nem állítottam pl. olyasmit, h maga a házasság hülyeség lenne. Csak kicsit túl vannak pörgetve vele kapcsolatban dolgok, pl. esküvőtervező készlet a könyvesboltban meg a számtalan esküvői lap. Nem hiszem, h az esküvő lenne az emberi élet netovábbja. Azzal együtt ha valakinek ez az élete értelme, az ő dolga, szerintem vannak ennél fontosabb dolgok is.

 • 2008.04.22 14:54:31Szuszi

  ekrepe, pont ez az, amit nem értettem a hsz-jeiddel kapcsolatban.

  Senki se gondolja itt (én legalábbis tuti nem), hogy életem értelme lenne az esküvő..Nekem speciel az életem értelme a párom, a család és imádom a melómat...az esküvő pedig egy olyan alkalom, ami jó esetben egyszer van az életemben -(ne menjünk bele megint a válásokba :))) )- és szervezéssel jár. Ez pedig itt tényleg egy esküvős-vacsorázós téma volt, gondoltam hozzászólok. Mert én nem vettem esküvőtervező készletet a könyvesboltban, mert magamtól is képes voltam a szervezésre...Értem egyébként mire gondolsz, csak nem illett arra amit én írtam feljebb..Nekem csak ennyi bajom volt, de nincs harag. :)

 • 2008.04.22 15:39:18Sue

  Ekrepe, az esküvő szervezés sok gonddal jár, és nem az esküvőtervező készlet megvétele a megoldás, ebben egyetértünk. Szuszi csak elmondta, hogy ő hogy szervezi meg, mert szervezés nélkül tényleg nem lehet lebonyolítani. Vannak, akik 1-2 évig szervezik az esküvőt, én másfél hónap alatt bonyolítottam le az összes ügyintézni valót és mégis jó volt, de majd belerokkantam az ügyintézésbe. Szóval ez tényleg nem egy egyszerű téma. Jóval több szerveznivaló van mögötte, mint gondolná az ember még ha nem is akar nagy felhajtást.Én pl. annak idején örömmel vettem, hogy ha valaki megosztotta velem, hogy az ő esküvőjén mi volt vagy lesz a menü, hogy volt megoldva ez vagy az a részlet, mert ezekből a tippekből sokat lehet tanulni, mert van ami pl. ugyanolyan minőségben feleannyiba kerül vagy jóval közelebbről beszerezhető. Ekrepe, majd amikor megházasodsz, meglátod, hogy te is emlékezetessé szeretnéd tenni azt a napot még ha egyszerű is lesz az esküvőd. Valóban nem ez a legfontosabb dolog az életben, de azért sokat kifejez.Mi is nagy boldogsággal gondolunk vissza rá.

  Szuszi, ha esetleg szükséged van valamilyen tanácsra, csak szólj!

 • 2008.04.22 15:51:16Szuszi

  Sue, akkor te már tapasztaltabb vagy egy körrel nálam. :)

  Van egy barátnőm...született már babájuk is, a párja mégsem akar esküvőt...ő mindig mondogatta, hogy hát, miért jár ez olyan nagy szervezéssel, stb. Én pedig visszakérdeztem egy idő után, miután már éreztem a hangjában a negatív szikrákat, hogy: és ti miért nem álltok oda ketten az anyakönyvvezető elé? Az nem kerül milliókba ugye..És akkor döbbenten nézett rám és láttam rajta, hogy a szíve mélyén nagyon vágyna az esküvőre, csak a párja nem akarja..ennyit arról, hogy a szervezés és a pénz nem mindig az egyedüli akadály..sokáig arra sem kérdezett rá nálam, hogy milyen lesz a ruhám..én meg nem erőltettem a dolgot..azóta már persze kérte, hogy mutassam meg, meg ajánlott is pl egy fodrászt..:) Ezt meg csak azért írtam, mert egyből ő is támadt, hogy mit kell ezen ennyi szervezni. Hát, azért egy 80 fős lagzinál, ahol senkit nem hagyhattam ki, mert két lehetőségem van: vagy két tanuval házasodunk, vagy a 80 fővel. Sue te is biztos tudod, hogy nem csinálhatod meg azt, hogy valakinek a rovására menjen bármi is, vagy megsérts valakit..nyílván nem ez volt a fő szempont, de azért illik ilyen helyzetekben a részletekre figyelni.

  És igen, szeretnék majd boldogsággal visszaemlékezni a nagy napra, ki nem?! :)

  Sue, köszi, lehet élek majd a tanácskéréssel! Például gőzöm sincs, hogy hogy legyen step by step a menetrend (vendégvárástól vacsoráig). Van vőfélyünk és le kéne vele ülni ezeket megbeszélni...de lehet inkább e-mailt cserélhetnénk (ha nem terhes neked), mert senkit nem akarok untatni a részletekkel. :)

 • 2008.04.22 16:06:59ekrepe

  Sue, már házas vagyok, de mindegy :-) És mielőtt megkérdezné valaki, nem, nem akarok én sem elválni. Csak ezt a cirkuszt nem értem, de ez a része is túl van tárgyalva.

 • 2008.04.22 16:10:58Szuszi

  "2008.04.22 12:45:20 ekrepe

  Valami mégsem kerek nálatok, ha ennyire kiborított a válási statisztika ténye..."  Aki házas és nem akar elválni, akkor miért minden második szava a válás? :( Nem értem én ezt...de mindegy is, mert tényleg le van ez a csont már sokszor rágva..

  Mindenki úgy él ahogy akar. És attól az én véleményem sem változik, ahogy neked sem arról, hogy ki mint él úgy ítél... :):( • 2008.04.22 16:30:40ekrepe

  Megjegyzem, a válás témát nem én hoztam fel... (A ki mint él része jogos, nem vagyok vmi nagy véleménnyel azokról az emberekről, akik csak egy házasságon, egy férfin keresztül tudják definiálni magukat - nem mondom, h te ilyen vagy. Nos, én eszerint élek és eszerint ítélek.)

 • 2008.04.22 17:16:29Szuszi

  ekrepe, igen, a válás témát nem te hoztad fel, de nem is én. :) Mégis én velem használtad a nem túl szimpi stílust...Macaroon hozta fel a témát, te csak rákontráztál még egyet. :)

 • 2008.04.22 17:19:00Szuszi

  Én nem tudom, hogy te milyen vagy, de én nem definiálom magam egy házasságon és egy pasin keresztül. Hogy jut ilyesmi eszedbe? Ilyen még akkor se jutna eszembe, ha válni akarnék...mi köze az értékrendnek ahhoz, hogy hozzámegyek a páromhoz? Hát, ez kész. :)

 • 2008.04.22 17:46:40ekrepe

  Hát tényleg kész. Vagy nem akarod érteni, amit mondok, vagy... egyszerűen nem érted. Ezen nem tudok segíteni.

 • 2008.04.22 18:08:36Sue

  Ekrepe ne haragudj, de tényleg nagyon rákontrázol a dolgokra, nem hiszem, hogy ez lenne a megfelelő hely erre. Ha nem tetszik a téma, akkor nem kell hozzászólni és főleg nem másokat jogtalanul feldühíteni csak azért, mert mást gondolnak, mint te. Itt te vagy az egyetlen, aki nem érti, hogy a cirkuszt te csinálod magadnak...

 • 2008.04.22 18:14:24ekrepe

  Aha. Most már ezt is tudom. Mondjuk rájöhettem volna időben, hogy olyan típusú lánykák vagytok, akikkel nem lehet / nem érdemes vitatkozni. Éljetek tovább boldogan a vattacukorban.

 • 2008.04.22 18:20:59Bedekó

  eperke, te olyan sötét vagy.

 • 2008.04.22 18:44:25Sue

  Most jól elszóltad magad: "Mondjuk rájöhettem volna időben, hogy olyan típusú lánykák vagytok, akikkel nem lehet / nem érdemes vitatkozni."

  Veled ellentétben, mi nem azért vagyunk itt, hogy vitatkozzunk. Szerintem te nagyon élvezel vitatkozni, de jobb lenne, ha ezzel a szenvedélyeddel másokat boldogítanál. Jó lenne ha elfogadnád, hogy ha beszólsz valakinek, vissza is szólhat jogosan. Meg nem tudom, hogy honnan veszed a következtetéseidet a "vattacukorról", mikor nem is ismersz minket. Miért kell mindenkinek provokatívan beszólnod? Nem szokásom másokat leszólni, de a stílusod nagyon irritáló, mert gyerekesen viselkedsz és még ráadásul másokat akarsz kiosztani.

 • 2008.04.22 18:50:55Bedekó

  ekrepe házassága úgy látszik nem egy vattacukor;-))))  Ez az a tipikus unott feleség, aki irigy mások boldogságára.  Ilyenkor azért illene azt mondani, hogy "jól van, nektek se legyen jobb", de ő még ennél is megkeseredettebb.

 • 2008.04.22 18:53:49Bedekó

  Aki meg statisztikákból latolgatja, hogy milyenek az eseélyei egy lehetséges házasságban ahelyett, hogy inkább jobban megismerje a párját, annak úgy kell.  Tanulmányozza csak a statisztikákat Macaroon, meg ekrepe is, hátha bejön nekik a válás.

 • 2008.04.22 19:22:04Szuszi

  Sue és Bedekó: :)) Nem vagytok piskóták! :)))

  És hát Sue esküvője kísértetiesen hasonlít majdani esküvőmre (legalábbis a hangulata szerint). Pont így szeretném: se kevés, se sok, de szeretem, ha mindenből van elég. Mindig biztosra megyünk a párommal. Okés, lehet, hogy majd még felmerül pár kérdés bennem, elmentem az e-mailcímedet, nagyon köszi...

  Amúgy, a vattacukor életű csajokról nekem is meg van a véleményem. Az én életem közel sem olyan...vattacukor életű az a lány/nő, aki nem hajlandó dolgozni, hanem eltartatja magát és más témája sincs, csak a műköröm. Nem is tudom...nekem ennél sokkal fontosabb a szeretet, a biztos háttér és munkahely...gyerekvállalás..egy szép otthon, barátok, jó bulik...ez mitől vattacukor? Most komolyan csajok?... Bár, még a vattacukor is jobb, mint aki meg medvetalp. :D

 • 2008.04.22 19:22:32ekrepe

  Ha benneteket az boldogít, h elképzelitek, milyen sötét vagyok és milyen szar az életem, hát rajta :-) Az unott feleség lenne az egyetlen sértő, ezt nyilván nem tudhatjátok, mert nem ismeritek a férjem ;-) Egyébként továbbra is azt gondolom, h buta libák vagytok (majdnem kivétel nélkül).

 • 2008.04.22 19:34:50Szuszi

  ekrepe, legszebb végszók egyike volt! köszönjük! :)

 • 2008.04.22 19:39:54Sue

  Ekrepe, képzeld el, hogy mi semmi ilyesmit nem feltételeztünk rólad, mert ez a fórum nem erről szól. Ahogy te sem ismersz minket és mi sem téged, nincs jogunk ilyeneket mondani. Te mondasz olyanokat, hogy buta libák vagyunk, mikor sosem mondtuk, hogy sötét vagy vagy boldogtalan. Engem csak az zavar, hogy nem a témába vágóan írsz és direkt kelted itt a feszültséget. Azt viszont a kommenjeidből simán lejön, hogy te nagyon sokra tartod magad, másokat pedig lenézel, kicsit vissza kellene venni, ezért is írtam neked...szerintem a jövőben nagyon nagyot csalódhatsz, ha így állsz másokhoz és az élethez. Én 3 diplomával és 5 nyelvvizsgával kicsit sem vagyok olyan felvágós, mint te, de biztos, én vagyok a buta liba...

 • 2008.04.22 19:45:43Sue

  Szuszi, várom emailed, ha van kérdésed! Szívesen válaszolok, hát ha tudok valamiben segíteni, mert szerencsére egy nagy szép esküvőt tudhatok magam mögött és a sok szervezés abszolút meghozta a gyümölcsét, sokkal jobb is lett, ahogy elterveztük. Mielőtt vki megkérdezni, nem ezzel foglalkozom egész életemben, de emlékszem, hogy mekkora segítség volt, mikor mások kisegítettek 1-2 jó tanáccsal és tudtam, hogy hová kell ezért vagy azért menni és mi éri meg. Kaptam nagyon jó ötleteket és senki sem unatkozott, mert mindig volt vmi program.

 • 2008.04.22 19:52:21ekrepe

  A sötétet mondjuk mondtátok, de igazából nem érdekel. Továbbra is csak pampogtok :-) (Már vártam egyébként a diplomákkal való felvágást. Ne aggódj, nekem is van kettő és most fogok doktorálni, ha minden jól megy.) És igen, sokra tartom magam, meg is dolgoztam érte. És igen, az is igaz, h élvezem, amikor ilyen csipcsup dolgokon fel tudtok dühödni. Jellemzi az életeteket :-) Nyilván az enyémet is az, h ezen szórakozom, de fogjátok fel úgy, mint egy valóságshow-t, amiben csirkék vannak :-)

 • 2008.04.22 19:55:24VilágosKékHarisnya

  Szia Sue,  sztem 3 diplomával és 5 nyelvvizsgával is lehet valaki buta liba, ld. a barátnőm áááááááááááááááá :D:D:D:D:D:D  De most ekrepéhez szólok, én, innen az Olümposzi magasságogból.  Ekrepe, nyugimá. A front lassan elvonul.

  Szeretünk, nyugi, rilex, jógalégzés, OM, stb.

  Esetleg mék láv meg ilyenek.  Senki nem bánt. Senki nem gondolja, hogy egy h.jjep.csa vagy, no feszkó :)  Elbeszélgetünk, egyikünknek a kastélyos esküvő az elérhető és a vágy és a leányálmok netovábbja, másikunk berobog két tanúval a tanácsházára ebédidőben, aztán vissza a bankba mosolyogni a Tisztelt Ügyfélre.  Egy dolgot tarts mindig szem előtt: ez itt egy "fórum". Itt azt olvassák, amit leírsz. Nincs mimika, nincs gesztikulálás, nincs hamiskás kacsintás, nincs jópac se.

  Itt az van amit leírsz.

  És ez MINDIG félreérthető. :)  Na.

  Remélem, Vkhnéni megnyugtatott.

  Én most töltök egy............... mitis? Asszem előbányászok a hűtőből egy Leffét.  Sztem tedd ezt te is.  pussz

  Öreganyád :D:D

 • 2008.04.22 19:55:35Szuszi

  És te vagy a hentes, mi? :) Szerintem meg ez a jellemző. Általában az vagdalózik, aki nincs jóban másokkal. Másokkal viszont az nincs jóban, aki saját magával sincs. És ez szomorú, rengeteg ilyen ember mászkál manapság az Isten állatkertjében (vagy tyúkóljában). :)

 • 2008.04.22 19:56:51VilágosKékHarisnya

  jaésénmá doktor vagyok.  Úgyhogy ezentúl magázzatok má' lécci.  Esetleg a naccsága megszólítást még elviselem. • 2008.04.22 19:57:10Szuszi

  Vkhnéni, inkább ez a szép végszó. Itt vannak a legkomolyabb csirkék úgy látom. :)))

 • 2008.04.22 19:58:26Szuszi

  No, én szerény érettségizett most letenném a lantot az irodámban. Mert nekem olyanom is van, bibiii. :)

  Megyek haza és eszek egy kis sült csirkét némi ásványvízzel.

  Sue, jelentkezem!

  Mindenkinek jóéjt!

 • 2008.04.22 20:02:48ekrepe

  Na végre, VKH elég jófejnek tűnik. Őt ki is veszem a csirkeólból. A többi meg marad :-D Egyébként nyugodtan gondolja bárki, h hp vagyok. Legalább kölcsönös lesz :-)

 • 2008.04.22 20:03:48VilágosKékHarisnya

  Jóccaka! :)

 • 2008.04.22 20:12:48VilágosKékHarisnya

  Sztem senki nem gondolja.  Max. azt, hogy túl komolyan veszed magad.

  Meg a véleményed ill. az életfelfogásod.  Fúú, pedig az változik.

  Én pl. évek alatt nemistom....... sokan tán köpönyegforgatónak tartanának, ha most találkoznának velem.  Ok, van egy véleményed. ITT ELMONDHATOD. Ez egy nagy érték egyébként. :)

  Mások meghallgatnak, másoknak is van véleménye.

  És hát..... ahogy a graffiti szól, mindenkinek van s.ggluka meg véleménye, de senkit nem érdekel egyik sem :D:D:D  De. Én pl. itt ülök... dolgoztam ma kb. 10 órát, reggel hatkor keltem, még megy a Maris (mosógép), a férjemnek ritka szar napja volt és egész este morog mint a bóhás kutya. Zsibbasztja magát valami idiótasággal a tévén. De közben vonyít, hogy vékáhá, mikorjösszmáááá?

  És én RÁD figyelek.

  Ez ebben az elidegenedett meg fogyasztóitársadalom meg közömbösekvagyunkegymásiránt meg blabla világban érték.  Tényleg. :)  Teccik, hogy kiállsz magadért, hogy képviseled a véleményed és nem hagyod magad.

  Ok. Szép dolog. Szeretem a tököscsajokat. :D  Ugyanakkor egy közösség tagja vagy itt. :)

  Ez olyan, mint egy virágoskert részének lenni.

  Szép vagy te is, de nyílik még körötted kb. 30 virág. Ők is szépek.  Egy virágoskert részének lenni tudni kell.

  Én már csak tudom :)

 • 2008.04.22 20:13:49Sue

  KékHarisnya, valóban vannak buta libák mindenütt, de nekem úgy tűnt, hogy Ekrepe Őméltósága azt hiszi, hogy ő itt a nagy valaki, mások meg aluliskolázott senkik. A sötétet nem én mondtam, szóval ne globál hülyézzen már le minket. Ekrepe semmi gond sincs azzal, ha tartod valamire magad, de idejössz hozzászólni egy témához, ahol mindenkit kiosztasz. Ez olyan, mintha elmennék a vega klubba és osztanám az észt a húséves örömeiről. Nem kívánok többé hozzászólni ehhez, mert már abszolút nem a témáról van szó és Ekrepe jó lenne, ha nem másokat húznál fel, mert sokan nem vevők az ilyen típusú emberek kéretlen kommentjeire. Nem tudom, hogy milyen doktor leszel, de remélem, hogy nem fogsz tanári pályára lépni, mert ott már van elég olyan, aki húzza mások idegeit.

  Szuszi, várom emailed, hogy mi érdemben is tudjunk beszélni a témáról.

 • 2008.04.22 20:16:51Sue

  Még annyit megkérdeznék KékHarisnyától, hogy szerinte Ekrepe mit képvisel ezen az oldalon, amiért olyan hősiesen kiáll? Mások cseszegetését?

 • 2008.04.22 20:19:45Sue

  húsevés*

 • 2008.04.22 20:58:08VilágosKékHarisnya

  Szia Sue,  te sem gondolod komolyan, hogy itt aluliskolázottságról van szó???!!!  Sztem Edrepe Saját Magát képviseli ezen az oldalon. Úgy, ahogy Te is, meg ÉN Magam is.

  Értem én, hogy neked mi a problémád, de neked is ugyanazt tudom mondani, mint Ekrepe barátnőnknek. Neked is van egy véleményed. Eltér, más, mint az Övé.

  Emiatt viszont egyikőtök sem hüjjep.csa meg aluliskolázott meg buta meg jajmádeegyhüjjenőőőőőőőőőő hanem MÁS.  Én az élni és élni hagyni elvén próbálok élni.

  Meghallgatom (elolvasom) oszt gondolok valamit.

  Kb. öt éve én is baromi vehemensen leírtam, hogy mit gondolok :D:D:D  Én vevő vagyok Rád is meg Ekrepe mondókájára is. Tőlem aztán összeesküdhettek egy zen szertartáson is, ill. felvonulhatok a Parlament előtt a házasság mint intézmény megszüntetése ellen.  Te ugyanúgy kiállsz a véleményed mellett mint ekri. (bocs a rövidítésért) :D)

  De te sem vagy jobb a deákné vásznánál. Megsértve érzed magad, azt hiszed, hogy személyedben vagy sértett, holott erről szó nincs.  Na csajszik nyugodjatok le és próbáljátok meg TISZTELNI a másikat. Ez a könnyebbik út.

  Persze lehet hugyozni a széllel szemben is.

  Csak akkor még jön pár makarenkói.

  Az is hasznos, csak akkor olyanok lesztek, mint én.

  34 évesen azon kapjátok magatokat, hogy az bölcsek kövét nyaljátok fényesre egy fórumon hüjjeségen veszekedő "csirkéknek" :D:D  Egyébként meg van pár qrvajótippem a násznép teljes elvakításához, így a "szerelmünk története" sztorik kiosztása minden vendégasztalnak vagy az album a násznépnek című de hát..........mehetek a sóhivatalba az ötleteimmel, úgy látom...... :)

 • 2008.04.22 22:18:08Szuszi

  Persze, véleménye mindenkinek lehet. De az olasz menütől eljutottunk a hülye csirkézésig, és ezt nem mi "vattacukrosok" okoztuk, hanem ekrepe. Ő itt egymagában képviselte az ellentábort. Nem kell bólogatni ránk, de sértegetni sem kell semmit, mert ebből mindent levonhatunk, csak épp jótanácsot nem. Pedig ide többnyire ezért jövünk. Eszmét cserélni. Ő meg erre nem volt vevő. És ez kár. Mert az ő építő kritikájára is vevők lettünk volna, én legalábbis. De ehelyett egy rosszul becsomagolt két lábon járó válási statisztikát kaptunk. Ha erre lettem volna kíváncsi, nem jöttem volna ide tapasztalatot gyűjteni. Azt meg főleg nem értem, hogy miért jó ilyen szinten kihasználni a névtelenséget és sértegetni a házasodni merészelők vattacukrát. Na. :))

 • 2008.04.23 14:42:30ekrepe

  Még egyszer: a válást nem én hoztam fel, csak a rá adott fura választ kritizáltam. És még egyszer: házasodni merészelők? Én is házas vagyok, mint mondtam.

 • 2008.04.23 15:11:35Szuszi

  Én pedig elvált szülők gyereke vagyok, mint mondtam.

  Semmi újat nem mondtál eddig még nekem...

 • 2008.04.23 16:38:09ekrepe

  Nem is volt célom.

 • 2008.04.23 21:33:27Szuszi

  Pedig nekem úgy tűnt, hogy folyton újat akarsz mondani, lásd a saját szavaid (copy/paste):  "Szuszi, lehet, hogy meglep téged..."  "...de az is nevetséges, ha úgy teszel, mintha nem lenne ilyen..."  "Barátkozz meg a gondolattal, h nem csak az a tökéletes, ahogy te látod a világot. Ideje volna."  Éljünk tovább a vattacukorban...ezt is te írtad. És te miben élsz, a rideg valóságban? Mi meg a Mátrixban? Vagy fordítva? Tudod drágám, ugyanazon a buszon ülünk, ugyanúgy jönnek a csekkek, ugyanannyit fizetek én is a kenyérért és ugyanúgy vannak problémáim. Az, hogy összeházasodunk a párommal, egy szertartás, egy jó este, és egy olyanfajta kötelék, ami egy életre is szólhat. Bár, te úgyis tudod, hiszen már házas vagy. Mindenesetre törekszem arra, hogy ne olyan házas legyek, akiből csak úgy árad a boldogtalanság. És ezért sajnállak. Ide jössz fröcsögni, ahelyett, hogy ha már házas vagy, rendbe tedd magad. És ez nem diploma függő. És köze sincs a vattacukorhoz. De akinek házasként erről ennyire rossz véleménye van, valószínűleg nem kerek. És még az is lehet, hogy defekt, mint ahogy feljebb írtad rólam. Azt kívánom, hogy csak fele annyira legyél boldog mint én. :))) Jóéjt Mindenkinek!

 • 2008.04.24 00:35:20ekrepe

  Nos, cicám, valamit csöppet félreértettél :-D Én ide szórakozásból járok, miközben futnak a számítások a másik gépen. Nem boldogtalanságből, nyugodj meg :-) Kikapcsolódásképpen nagyon elszórakoztat ez a sok ostobácska kislány :-)

 • 2008.04.24 10:08:58Szuszi

  Hát, elég ciki, hogy neked a szórakozás az mások piszkálását jelenti. :)

  Ne aggódj, nyugodt vagyok a lelki békéddel kapcsolatban, hiszen neked pont így jó, ahogy vagy. Kikapcsolódásképpen elolvasgatom amiket írsz, hogy rájöjjek milyen jó dolgom van és sosem akarok olyan lenni mint te, cicám. :)

 • 2008.04.24 11:58:03gioia

  EKREPE!Már engem is idegesítesz!!!!Boldogtalanságodat, irigységedet ne a velvet.hu-n töltsd ki!°!!!

 • 2008.04.24 13:55:04black laced butterfly

  "2008.04.24 00:35:20 ekrepe

  Nos, cicám, valamit csöppet félreértettél :-D Én ide szórakozásból járok, miközben futnak a számítások a másik gépen. Nem boldogtalanságből, nyugodj meg :-) Kikapcsolódásképpen nagyon elszórakoztat ez a sok ostobácska kislány :-)"  EZ ANNYIRA BETEG!!!!

 • 2008.04.24 13:58:14ekrepe

  Sem boldogtalan nem vagyok, sem irigy. Csak viccesnek talállak benneteket :-D

 • 2008.04.24 14:47:37Szuszi

  ekrepe, egy ideje már nem tudsz érdemben hozzászólni a témához. Pedig láttam az elején nagyon igyekeztél. :-))

  Vajon más témákhoz is hozzászólogatsz? Ha nem, akkor gyanús, hogy csak az esküvő téma érdekel. Hogy is van ez a definiálás? ;-)

 • 2008.04.24 16:36:29ekrepe

  Egyszer-kétszer már hozzászóltam itt-ott, de mint mondtam, épp hosszadalmas számításokra várok, és időtöltésként szólogattam itt hozzá, mert viccesek voltatok. Itt volt olyan téma, amit lehetett provokálni. De már unalmasakká váltatok és szerencsére a szükséges adatok is meglesznek lassan, úgyh én kiszállok. További jó csipogást!

 • 2008.04.24 20:17:01gioia

  Na végre egy jó ötlet EKREPÈtöl!Köszönjük.Nem fogsz hiányozni!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta