OFFLINE

Provokatív bugyival a guantánamói rabokért

2008. április 9., szerda 12:15

A tiltást is kiérdemlően vad Agent Provocateur-
fehérneműcég most politikai célzattal provokál. Joe Corre, a cég alapítója a „Fair Trial My Arse” (Fair tárgyalás a seggem!) szlogennel ellátott bugyival igyekszik felhívni a Guantánamói-
öbölben
, tárgyalás és bizonyítékok nélkül fogva tartottak helyzetére a figyelmet. Corre azon dühödött be, amikor tavaly kiderült, hogy a Reprieve nevű, emberi jogi szervezet vezetőit azzal vádolták meg, hogy alsóneműt csempésztek be engedély nélkül a támaszponton fogva tartott védenceik számára. A guantánamói foglyok rabruhájának színével megegyező narancssárga bugyikat az Agent Provocateur angliai és amerikai boltjaiban már kapni lehet, és egyébként Vivienne Westwood londoni show-ján mutatták be őket először (nem véletlen, mert a punk anyja egyben Corre anyja is), és az árbevétel fele a Reprieve-et illeti meg. Egyébként a Lush nevű natúrkozmetikai cég is támogatja a szervezetet, ők Guantanamo Garden néven fürdőgolyócskákat fejlesztettek ki: ezeken olvadás közben egy-egy fogvatartott képe és a szervezet weboldalának címe rajzolódik ki. Corre az akcióhoz csak annyit fűzött hozzá, hogy „aki azt mondta, hogy nem lehet az üzletet és a politikát keverni, az egy sütnivaló bolond volt, hiszen a kettő elválaszthatatlanul összefonódik”, idézte a Style.com. Álszentül pénzhajhász dolog vagy hatékony eszköze a politikai véleménynyilvánításnak?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta