Szavazás van! Vita van! Kiment a hajmosás a divatból?

Frizuratrendek jönnek-mennek, bundesliga, afro, melír, raszta, Jennifer Aniston, punktaréj... az ilyesmin egyre kevésbé lepődik már meg az ember. De ha a New York Times előrejelzésének hinni lehet, akkor elképzelhető, hogy mégiscsak tartogatott még számunkra a hajdivat egy egészen elképesztő fordulatot. Most tessék megkapaszkodni: több, rezzenéstelen arccal és véres komolysággal nyilatkozó amerikai szakértő szerint a hajmosás csak egy múló, ráadásul esetlegesen káros hóbort volt, de végre kezd kimenni a divatból. Trendi-e, egészséges-e a mosatlan haj? Részletek és persze a lételemünk (SZAVAZÁS!) a hajtás után.

Hadd foglaljuk itt össze, hogy a New York Times és szakavatott riportalanyai milyen érveket hoznak fel a hajmosás ellen, amikre alapozva azt állítják, hogy bőven elég egy héten maximum egyszer hajat mosni:

1. Csomó időt fecsérel rá az ember. Főleg azokra igaz ez, akik minden egyes mosás után nekiállnak hajategyenesíteni.

2. Nem véletlenül termeli a fejbőr az utóbbi időben roppant gusztustalannak tartott "olajokat". Teljesen természetellenes a magától szép szorgalmasan zsírosodó hajról minduntalan lemosni a Jóisten által odateremtett fényes védőréteget.

3. Különben is léteznek már samponpótló porok, amelyekkel ki lehet váltani heti 1-2 hajmosást. Megszórjuk a fejünket egy kis "száraz samponnal", és máris minden rendben van. Az egyik legkedveltebb ilyen termék a Batiste Dry Shampoo, bár egyik anonim használója szerint ez csak világos hajúaknak jelent megoldást, mivel a sötét hajban túlságosan látszik, ha belefésüljük a fehér samponpótló port.

4. A fogyasztói társadalommal büszkén szemben álló ausztálok egy csoportja már évek óta nem mos hajat és ettől még köszöni szépen, jól van. A korábban samponra kidobott pénzt ők már valami okosabbra költik.

5. Amy Winehouse kóctornyának óriási népszerűsége is nagy lépés volt a szabad, samponmentes világ felé.

Valamiért az az érzésünk, hogy a fenti öt érv nem fogja olvasóink 100%-át meggyőzni a hajmosás utálatosságáról. Ezért készítettünk egy szavazógépet, ahol egy kattintással megmondhatja, ön is megelégszik-e heti egy mosással. De kommentelni se felejtsen el!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek