OFFLINE

Szavazás van! Vita van! Kiment a hajmosás a divatból?

2008. február 29., péntek 06:35

Frizuratrendek jönnek-mennek, bundesliga, afro, melír, raszta, Jennifer Aniston, punktaréj... az ilyesmin egyre kevésbé lepődik már meg az ember. De ha a New York Times előrejelzésének hinni lehet, akkor elképzelhető, hogy mégiscsak tartogatott még számunkra a hajdivat egy egészen elképesztő fordulatot. Most tessék megkapaszkodni: több, rezzenéstelen arccal és véres komolysággal nyilatkozó amerikai szakértő szerint a hajmosás csak egy múló, ráadásul esetlegesen káros hóbort volt, de végre kezd kimenni a divatból. Trendi-e, egészséges-e a mosatlan haj? Részletek és persze a lételemünk (SZAVAZÁS!) a hajtás után.

Hadd foglaljuk itt össze, hogy a New York Times és szakavatott riportalanyai milyen érveket hoznak fel a hajmosás ellen, amikre alapozva azt állítják, hogy bőven elég egy héten maximum egyszer hajat mosni:

1. Csomó időt fecsérel rá az ember. Főleg azokra igaz ez, akik minden egyes mosás után nekiállnak hajategyenesíteni.

2. Nem véletlenül termeli a fejbőr az utóbbi időben roppant gusztustalannak tartott "olajokat". Teljesen természetellenes a magától szép szorgalmasan zsírosodó hajról minduntalan lemosni a Jóisten által odateremtett fényes védőréteget.

3. Különben is léteznek már samponpótló porok, amelyekkel ki lehet váltani heti 1-2 hajmosást. Megszórjuk a fejünket egy kis "száraz samponnal", és máris minden rendben van. Az egyik legkedveltebb ilyen termék a Batiste Dry Shampoo, bár egyik anonim használója szerint ez csak világos hajúaknak jelent megoldást, mivel a sötét hajban túlságosan látszik, ha belefésüljük a fehér samponpótló port.

4. A fogyasztói társadalommal büszkén szemben álló ausztálok egy csoportja már évek óta nem mos hajat és ettől még köszöni szépen, jól van. A korábban samponra kidobott pénzt ők már valami okosabbra költik.

5. Amy Winehouse kóctornyának óriási népszerűsége is nagy lépés volt a szabad, samponmentes világ felé.

Valamiért az az érzésünk, hogy a fenti öt érv nem fogja olvasóink 100%-át meggyőzni a hajmosás utálatosságáról. Ezért készítettünk egy szavazógépet, ahol egy kattintással megmondhatja, ön is megelégszik-e heti egy mosással. De kommentelni se felejtsen el!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.02.29 21:02:03hellcsi

  ready_real:  A vichy korpás fejbőrre való samponjait próbáltad már? Van külön száraz,ill. zsíros korpára is. (A száraz, ami fehér porréteget eredményez a fekete gallérokon.)  Nekem sötét, leginkább egyenes, hosszú hajam van. Ezen eléggé látszik, ha zsírosodni kezd. Ha 2naponta mosnám a hajam, mindíg szuperül nézne ki.

  Az ember lánya nyilván próbál ritkítani ezen a rituálén egyrészt időigényes volta miatt, másrészt mivel enélkül is elég vegyszerrel érintkezik.

  Ha csak heti 1x mosnék hajat, a negyedik naptól kb. már nem mernék kimenni az utcára, valamint otthon is csak kendőben/sapkában mászkálnék.

  Ez a lehetőség viszont nem vonz.:)

 • 2008.02.29 21:15:49asie

  hellcsi  nekem anno bőrgyógyász ajánlotta: Sebiprox - gyógyszertárban kapható, nagyon pici tubusban, de annál többért

  (nem igazán használtam, szóval személyesen nem tudok nyilatkozni róla, de állítólag valóban jó, nem úgy mint a Nizoral, persze lehet csak az ára miatt :))  minta is van belőle, hátha sikerül beszerezni...

 • 2008.02.29 21:16:37asie

  bocs, rossz a megszólítás, ready_real-nek ment :)

 • 2008.02.29 21:17:16ready_real

  Nagyon száraz a hajam.

  A korpa meg néha nagy csimbókokba áll össze a fejemen, vagy pedig hullik mint a hó. És viszket is mosás után mindig.

  Még nem próbáltam a vichy termékét, de bevállalom.amik voltak:

  avon korpásodás elleni: nem vált be

  h&s több változata: nem vált be

  seborin sem

  wu2 : nem vált be

  és még rengeteg típus sem.

 • 2008.02.29 21:18:13ready_real

  Köszi az ötleteket:)

 • 2008.02.29 21:18:40asie

  hajléktalanokon nem nagyon látszik ez az öntisztulási folyamat, így maradok a rendszeres hajmosásnál (3 naponta) és fürdésnél :)

 • 2008.02.29 21:21:42asie

  egyébként ha nem vállik be semmi, akkor célszerű lenne bőrgyógyászra bízni, hátha mögöttes oka van.

 • 2008.02.29 21:53:51hellcsi

  Nekem h&s-től csak jobban korpásodott a hajam. Szerintem frankón hozzászokik a fejbőr a minimális hatóanyaghoz ami benne van (ha van benne egyáltalán).

 • 2008.02.29 23:47:11DijaBaba

  ready_real , próbáld ki a Balea korpásodás elleni samponját (DM-ben kapható, sötétkék üveges, kb 300 ft) Nekem ez az egy vált be, pedig végigpróbáltam vagy 15félét.. :D

  Én kb 5naponta mosok hajat, egyrészt mert nekem ez tortúra, legalább 2órás művelet, másrészt tényleg nem használt a hajamnak ha gyakrabban mostam..

 • 2008.03.01 10:30:05bagolybagoly

  ARTisa!

  Igen próbáltam már a Gliss Kurt is. Arról nem akartam írni, ne legyen túl hosszú, meg amúgy is kit érdekel. Elárulom. Arra amire árulják arra nem vált be. Más okból viszont veszem. Én a Gliss Kur kimosható balzsamjával formázok hajat. A sok ápolás ellenére is mindig száraz hatásúak a göndör fürtök. Mielőtt elmegyek itthonról a Gliss Kurból kb egy tenyérnyit eloszlatok egyenletesen. Ezt kb nagyven perc alatt beszívja a hajam, és egyész nap viszonylag fényes jó állapotúnak tűnik. Akit még érdekel bármilyen száraz hajra való termék kérdezzen. Én azt hiszem már mindent megpróbáltam.

 • 2008.03.01 10:35:04bagolybagoly

  Crema al Latte??? Hmm ezt meg nem probaltam. Talan azert mert 13 eve nem voltam fodrasznal :)))) Na majd megnezem

 • 2008.03.01 10:52:27akárki

  readyreal,  ha nagyon korpásodik a hajad, akkr érdemes elmenni bőrgyógyászhoz, hogy kiderítse miért van. Több oka is lehet, pl elszaporodott gombák, amire nem kell fújolni, mert mindenki fején ott vannak, enyhe pikkelysömör, de simán nagyon száraz is lehet.  Ha megállapította mi van, akkr keress rá megoldást, mert pl asszem a nizoral gombára jó, és ha neked nem amiatt van, akkor nem mulasztja el.

 • 2008.03.01 10:52:43guga

  Ha elárulom, hogy én hogy mosok, vagy nem mosok hajat, akkor az kit érdekel?

 • 2008.03.01 10:58:46VilágosKékHarisnya

  ready,  nem hiszem, hogy átestem a ló túlsó oldalára, csak míg te a száraz hajadból hóesésként záporozó korpával küzdesz, addig én itt állok (ülök) a fejemen négy embernek elegendő, vastag szálú zsíros hajjal, amit ha nem mosok meg, úgy néz ki, mintha belefejeltem volna a zsírosbödönbe.  Így azt tanácsolom, mielőtt legközelebb égre emelt szemmel jézusomozni kezdesz, gondolkodj egy percig, és akkor nem kell olyan közhelyeket leírnom, mint most: ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.  üdv

  vkh

 • 2008.03.01 11:32:36Nekroteka

  Szerintem ezeknek a nagy egészséges-fehbőr trendeknek h ne fürödj meg ne moss hajat lett volna értelme a középkorban, amikor még nem voltak kocsik/gyárak/vegyszerek stb. Manapság viszont már nincs sok választási lehetőségünk, és aki a körülmények figyelembe vétele nélkül alkot véleményt az ööö hülye.

 • 2008.03.01 11:41:08Bütyök

  Korpás haj téma:

  Nekem is volt, szép nagy cafatokban jött le fejbőröm.

  Megoldás: a bőrgyógyász adott egy kenőcsöt (ftorocort), pár nap alatt elmúlt a korpa.

  Előtte én is mindenféle korpaelleni sampont kipróbáltam, eredménytelenül.

 • 2008.03.01 11:56:19kicsidorka

  Én amióta H&S-t használok nem korpás a fejbőröm DE azóta amint megpróbálkozom másfajta samponnal azonnal korpásodom.

 • 2008.03.01 12:04:07pmikolt

  egyszer hallottam egy riportot a Cafén egy kozmetikussal, aki azt fejtegette, h minden kencével, amit tecsóban, stb. lehet kapni, de még a vichy-vel is nagyon sok kőolajszármazékot, egyéb kemikáliát viszünk be a bőrünkbe, ami nem túl egészséges. Azt is mesélte, hogy az ilyen boltokban törvények tiltják a 10%-nál nagyobb hatóanyagú termékek forgalmazását, mert attól még tuti, h senkinek nem lesz baja - ha nem neki való a krém, akkor sem. De ha ez így van, akkor a hatása sem lehet vmi vehemens... :) Ami számomra érdekes volt, hogy régebben sem használtak korpásodás elleni sampont, aztán mégsem korpásodott a hajuk, hiszen annyira nem béna a természet... ugyanez igaz a száraz bőrre: a babáknak nem száraz a bőrük, csak a sok krém, amit magunkra kenünk, eléri hogy a bőr természetes egyensúlya felboruljon. Azt is mondta amúgy, hogy kitűnő "sampon" a tojás. Akinek normál, annak egy sárgája + fehérje, akinek zsíros, annak csak az egyik fele kell (nem emlékszem már, melyik). Ha vkinek nem ízlik a tojásszag, akkor tesz bele pár csepp illóolajat és kész. Ezeket csak azért írtam le, mert sokan írtátok, hogy úristennn megyünk vissza a középkorba. Szerintem nem feltétlenül középkori az, hogy nem akarok magamra kenni kőolajszármazékokat (amiről most még nem bizonyították, hogy pl. rákkeltő - de mi van, ha 20 év múlva kiderül, hogy az? Bukta?) Azóta Ilcsi néni krémeit használom (bocs a reklámért, csak hogy konkurencia is legyen, van aki Lush-ra esküszik), ezekben még tartósító sincs, hűtőben állnak. Nem mondom, hogy jó szaguk van, de meg lehet szokni. A csaj honlapja www.egypercegeszseg.hu, vagy ilyesmi.  mikolt

 • 2008.03.01 12:13:25mahabharata

  Én is örömmel abbahagynám a hajmosást, ha mindenki így tesz, akkor bennevagyok. /Akkor nem szólhatnak be a szagokért és látványért../

 • 2008.03.01 12:16:16bagaela

  Sziasztok!

  Nekem is volt istentelen hosszu hajam, mint Bagolybagolynak, én annak idején két hetente mostam Bioderma samponnal(nekemis irto száraz volt a fejböröm) és balzsamként minimum hajpakolást használtam.  Mostmár rövid, nyáron le kelett vágatnom, mert nem birták a hajhagymáim a sulyt és elkezdett hullani a hajam. Akkor párszor gyakrabban, 2-3 naponta sikerült megmosnom, meg is örült a fejböröm, hetekbe telt mire visszaszoktattam a heti max. 1-re.  Egyébként minden a samponon mulik szerintem. Alapszabály, hogy sampont a fejbörödre, balzsamot a hajadra. (ennek fényében megértitek mekkora baromság a korpásodás elleni balzsam...)

  Sampont meg patikábol. Csendesen elárulom, hogy a széles körben terjesztett saponok nagy része mit sem ér egy-egy fejbörproblémára-gondolok itt pl a Head&shouldersre, aminek pl a tartosito anyaga korpaképzö. Nagy mázlita az, akinek ezek hazsnálnak valamit. :) Márcsak azért is, mert pl a korpának minimum 3 kiválto oka van, minden máshol gyökerezik, és más hatóanyag a megoldás rá.  Az, aki gyakran mos hajat, legaláb azt tegye meg a fejbörével, hogy babasampont használ. Vagy van a különbözö patikai márkáknak (Bioderma, Ducray, La Roche Posay, vagy akár Vichy, bár a Vichy a legkevésbé 'tudományos'-a patikai forgalmazás és a reklámok keltik a patikai image-et)a semleges, gyengéd, gyakra használhato formuláját használja.

 • 2008.03.01 12:43:16Reddha

  Hát ezt a "divatot" se fogom követni:D Én kifejezetten szeretek hajat mosni,1 héten 2x szoktam...és megvan a magam szertartása.Imádok vele pepecselni... most egyébként vállig érő,de újra megnövesztem derékig érőre... és azzal is imádtam pepecselni.Éljen a hajmosás!

 • 2008.03.01 13:21:46efi

  Nem azt írják, hogy nem kell hajat mosni, hanem hogy hetente 1x elég.

 • 2008.03.01 13:39:01guga

  Nyereg alatt puhítom a hajamat.

 • 2008.03.01 14:34:46zahar

  hát, nekem volt nyolc (8) hónapom, hogy nem mostam hajat, és kb a 6.-7. hét magassától egyíszerűen eltűnt a szaga, és jóval kevésbé zsírosodott, mint előtte.

  aztán felköltöztem a fővárosba, ahol egyszerűen nem lehet nem mosni, mert ez szar levegő AZONNAL bezsírosítja dzsuvára, és nem is öntisztul a rohadék, vagy csak nagyon lassan.

 • 2008.03.01 14:35:21zahar

  ja, és hosszú hajam volt/van (váll alá érő)

 • 2008.03.01 17:57:34trollkotze

  "bőven elég egy héten maximum egyszer hajat mosni"

  Hűha, hogy mik vannak... Én hetente egyszer mosom meg, mégsem tocsog a zsírban. Különben is, ki találta ki azt a marhaságot, hogy minden nap, agy heti háromszor-négyszer meg kel mosni?

 • 2008.03.01 18:16:25akárki

  mikolt, a kőolajszármazékok így is a bőrödre jutnak a levegőből...

 • 2008.03.01 21:09:31isotope

  A péniszt kell itt okoskodni, mindenki mosson annyiszor hajat, amennyiszer a szervezete/környezete igényli. Én spec fluormentes fogkrémet használok, mert egyébként okádnom kell, ha van benne, meg kiszárad a szám, mégse mondom, hogy buzi vagy, ha fluorost használsz.

 • 2008.03.02 00:31:29spenótos

  bagolybagoly

  Le kéne vágatnod a hajvégedből egy olyan3-5 centit, mert ha valóban 13 éve nem voltál fordésznál, akkor katasztrófális állapotban lehetnek, és a hajszálad egészéből és a fejbőrödből szívja magába a vizet, és minden egyéb tápanyagot. Amit viszont kipróbálhatnál, az a Nivea Bársony fény sampon és balzsam. Én Herbal Essencist használtam, egyszer vettem ilyet, hogy kipróbáljam, azóta H. E.-t nem is használok, annyira bevált ez a Nivea. Amúgy szőkített, göndör, extraextraextraszáraz hajam van, de ettől már a samponozás után olyan a hajad tapintása, minthe már bebalzsamoztad volna. Picit ugyan elnehezíti, de gyönyörűen csigákba rendeződik és cdillog, egyész puha tőle a hajad. Ennyit csak, remélem segítettem. :)

 • 2008.03.02 01:02:43tulip

  hú hát ez nagyon érdekes téma!

  én nagyon könnyen átálltam gyógyszertári illat és tartósító mentes samponnal a 2 naponta mosásról az 5 naponta mosására. de tovább sajnos nem sikerült növelni a napok számát. a 6. már nem megy, akkor már nagyon csúnya. de ez is nagy eredmény, mert egyre hosszabb a hajam és egyre nagyobb a macera.

  Szárítani sosem szoktam. szerintem az nagyon sokat árt.

 • 2008.03.02 09:11:22bagolybagoly

  Katapír. Fodrásznál tényleg nem voltam. De az ollóval jó kapcsolatot ápolok. 2 havonta vágok belőle kb 2 centit. Csak nagyon fiatal koromban volt töredezett. Akkor még azt hittem csak erő és elhatározás kérdése, hogy ki lehet egyenesíteni. Felnőttem, és tudom, hogy nem. A Niveanak talán valami régebbi száraz hajra való változatát használtam. (Azt hiszem ez a bársonyfény nem volt ráírva) De felfedeztem azt is, hogy némely festékek is jótékony hatásúak. Megóvják a hajszálak nedvességtartalmát, ilyen a Nurisse meg a Loreal casting. Ha esetleg valaki most van kísérletező kedvében a Feriat és a Palettet viszont érdemes kerülni. Kb mintha szögesdrót lett volna a fejemen mosás után.

 • 2008.03.02 15:01:19Éosz

  feriával egyetértek, sosenem volt száraz a hajam, befestettem feriaval, és gyakorlatilag merő egy fémedénysúrolóvá állt össze. iszonyat az állaga de a szín jó))

 • 2008.03.03 19:54:30celebelálló

  Ha ja, van egy ismerősöm, aki kb. 2havonta mos hajat, mert azt mondja 2 hét után öntisztulásba kezd a haj, akkor meg mindóek szarakodni.De mondjuk egy jó kis egész napos disznóvágás után tuti megfordulnak utánna a pasik...

  Meg akkor nem tom, ha a hajunk is képes öntisztulásra akkor más testrészünk is?

  Tudom, undi egy feltevés, de akkor a seggemet se kéne szarás után megmosni, mert az is öntisztulásba kezd majd egyszer?

  Addig meg... öhömm

 • 2008.03.03 19:55:10celebelálló

  mindöek=minek

 • 2008.03.03 20:02:57celebelálló

  VilágosKékHarisnya, ja igazad van a domestosos reklámmal kapcs-ban.

  Mert azért ne szkafanderben közlekedjünk már otthon, meg gázálarcban, mert a wc, mikor lehúzöd kifröccsenti a vizetmeg nehogy megérintsük a szemetest, mert tiszta baci, meg hozzá ne érjünk a mosogatószivacshoz, míg meg nem szárad, mert majdhogynem hepatitisesek leszünk.

  De azért hajat mosni akkor sem árt szerintem, még öntisztulási idő előtt :)

 • 2008.03.03 20:09:47celebelálló

  Ja, még annyit, hogy a nagyapámnak elég sajátosan gondolkodik a tisztálkodásról.Felesleges időtöltésnek tartja, hetente 1szer fürdik -de még ezt is mekérdőjelezem-, meg száraz sampont használ évtizedek óta, ami mostmár látszatra elviselhetőbb, hogy nagyjából megőszült,de mindenesetre jól mutatnak az ember fején a zsírtől csöpögő és attól fénylő hajon a kis pici fehér pontocskák...

 • 2008.03.03 20:10:14celebelálló

  nagyapámnak= -nak, nagyapám

 • 2008.03.03 22:25:41Té, mint Tamás

  2008.03.03 19:54:30 celebeláló

  "Tudom, undi egy feltevés, de akkor a seggemet se kéne szarás után megmosni?"  Miért kéne? Elég rendesen kitörölni. :)

 • 2008.03.03 23:19:36Marla

  ha valaki vegyszermentes cuccot akar hazsnálni ajánlom neki a Neways termékeket.Igaz, hogy egy kicst drága, egy fél litre sampon 3500 ft körül van... de sokáig kitart és ahajad is meghálálja a gondoskodást...mikor először hajat mostam vele, szürke volt a víz a hajamtól...Szóval én ezt szeretem, remélem segítettem valamicskét...

 • 2008.03.03 23:29:40Marla

  ja és szerintem az ilyen Wu2 meg H&S, meg Fruktíz, Avon, meg herbál mittomén-eket felejtsétek el...Eleve allergiát okozó anyagokból készülnek, akkor inkább valami egyszerű gyógyszertári sampon...(persze van akiknek ez jó a buksijára...különbözőek vagyunk...)

  Ráadásul a hajfesték még megdobja a problémákat egy lapáttal.Erre pedig a hennát tudom ajánlani, tartósabb és természetes anyagokból(gyógynövények) készülnek. Igaz nagyon macerás a festés...de semmi baja nem lesz a hajadnak tőle!

 • 2008.03.04 00:30:45körtemuzsika

  ha jól látom, az a jelenség még nem volt, hogy a száraz hajra való sampontól zsíros lesz, a zsíros hajra valónál meg fordítva. És tényleg. Nekem most nagyon bejön a szappan formátumú sampon, a Lush-féle. Végülis a nagymamáink is szappannal mostak hajat...

 • 2008.03.04 02:08:12trollkotze

  Van fekete hennás hajfesték? És ha igen, mennyi idő alatt mosódik ki? Gyanítom, hogy hamar.

 • 2008.03.04 10:26:16celebelálló

  Jonathan.Blue: hát ki hogy szereti, meg kinek mi elég :)

  Bár halhattunk már olyat, akinek még a wc papír is sok a "ne fürgyé le" story kapcsán, hogy ugye "szeretem, ha mocskos a p...ád"

 • 2008.03.04 10:42:10cukorborsófül (ex-mesterséges)

  blűűűű! szerintem a heti egyszeri fürdés határozottan kevés! Zuhanyozni, egy kis semleges tusfördővel, vagy néha anélkül, csak vízzel is akár - azért ez még belefér, és máris nem lesz az ember áporodott a kritikus helyeken .... ha értitek mire gondolok (nem, nem a Blahára, meg a Moszkva térre)  hajatmosni pedig tényleg mindenki más ütemezésben tud, mert más a haja/fejbőre

  Én pl. kétnaponta, háromnaponta mosok hajat és nem i s zsír miatt, hanem mert addigra alszom el úgy, hogy már baromira hülyén áll, és egy idő után bemrevednek a hajhagymáim egy bizonyos pozícióba és semmilyen vizes-kefe nem segít a kakastaréj-hátullapos frizkó helyrehozatalában... Olyankor tehát meg kell mosni.  Korpásodáshoz annyit, hogy egy időben nekem is korpásodott. Persze semmiféle sampon nem segített. Aztán a fodrász aszonta, hogy oké, hogy este mosok jahat és nedves hajjal fekszem le, de azért a fejbőrt és a hajtöveket előtte szárítsam meg hajszárítóval nagyjából. Mit tesz isten, az első ilyen eksön után megszűnt a korpám. :))

  Persze azóta már úgyis mindig teljesen megszárítom a hajam.

 • 2008.03.06 08:36:30ferkóboy

  Én naponta mosok hajat, talán a jólápoltság miatt illetve a pollenek és egyéb "finomságok"

  azok ami zavarnak.

  Nem tudom milyen lehet hajmosás nélkül, nekem rettenetesnek tűnik.

  Amúgy nem korpásodik, nem hullik a hajam, pedig sokan azt jósólták, hogy a gyakori hajmosás ilyen tünetekkel fog járni.

 • 2008.03.06 08:54:19Űrhajós

  Háát, én ha több napig nem fürdöm, akkor sem vagyok büdös.

  Ennek egyrészt az az oka, hogy az altestemet azért rendszeresebben mosom, illetve a hunaljamra, pedig GILETTE GÉL-t használok. ez csodákra képes. Javaslom, minden büdös embernek, akik kellemetlenül érzik magukat a hunaljszag miatt, esetleg már szóltak is nekik emiatt. Van nőiben is ilyen termék, lényeg, hogy GÉL legyen.

  egyébként a gilett sem illatosított nagyon, azt is használhatják szerintem a nők...  Más  nekem nagyon zsírosodik a hajam. Mit javasoltok?

 • 2008.03.06 15:49:39Mocoria

  12 éves koromban azt mondta a bőrgyógyász, hogy a kamaszkorom miatt zsírosodik annyira a hajam meg a bőröm - ha elmúlik a kamaszkor, a probléma is elmúlik. Azóta is várom, hogy elmúljon a kamaszkorom - igaz, már 53 éves vagyok... A hajam két nap után már szörnyedelem, minden második nap megmosom, hétvégeken azért ráteszek 1 napot, a családom így is elvisel. De a munkahelyemen elég feltűnést keltenék a 3 napos hajammal. Valami gyorsított eljárással zsírosodik a hajam: első este olyan, mint másnál a kétnapos haj, másnap reggel más 4-5 napos hajának felel meg, és a mosás utáni második reggelen már zsíros csimbókokban lóg. És zsírszaga van... Ha rányomok egy papírtörlőt a fejemre, zsíros lesz.

  Volt egy kolléganőm, ő azt javasolta, hogy konyhai papírtörölközővel dörgöljem alaposan át választékoknál a fejbőrömet. Valamit segített, de munkábajáráshoz nem alkalmas a fejem két nap után. Persze, macera, meg pénz, melegvíz, vegyszer és idő, de nem vagyunk egyformák.

  Régen, mikor otthon voltam, próbáltam "hozzászoktatni" a fejem a ritkított hajmosáshoz - az lett a vége, hogy nemcsak ronda volt és viszketett, de elkezdett hullani erősen a hajam. Nekem nem vált be.

  Nagyanyám még évente egyszer mosott hajat, nyáron... És szép tiszta volt a haja! Tényleg!

  Nem kell cikizni egymást. Mindenkinek másmilyen a haja, meg a feje (kívül-belül is), meg a tűrésküszöbe is.

 • 2008.03.06 21:24:58frukkk

  agresszív vérmacska ,  van fekete, siman, az osszes oszulo arab, meg indiai no, aki erre hiu, ezt nyomja.Nem mosodik ki igazan, inkabb kopik,vagy mi, de addigra kekem mar le is nott.Bar én nem feketézem...

 • 2008.03.07 10:36:55Űrhajós

  nekem azt mondta a fodrász, hogy nem mossam gyakran. ez, ha rövid, akkor oké.

  de ha már hosszabb, akkor ronda.

 • 2008.03.13 16:43:58seymes

  Meg a szocializmusban a magyar tv-n lattam egy talksot, abban a noci 8 hetet mondott az ontisztulas beindulasara, Mindenestere megdobbento volt, hogy a kocos, szintelen hajabol, gyonyoru, fenyes, hullamos haj lett. Annyira elhittem, hogy utana en is el kezdtem nem hajat mosni, de 3.5 hetnel tovabb nem birtam. Akkor meg derekig ero hajam volt es mar majdnam a vegeig lezsirosodott.  Tavaly a tehesegem alatt egyaltalan nem zsirosodott a hajam. 3 hetente elmentem fodraszhoz, az gyonyoruen beszaritotta (nagyon dus hajam van es hullamos, ami szaritas nelkul szall mindenfele) es ugy maradt kov. alkalomig. Aztan 3 hettel a szules utan visszatert a 2-3 nap utan zsirossa valo hajam. Mit mondjak nem hianyzott. De ez van. De azert csak 5-6 naponta mosom, mert csak a sampon kimosasa 5-10 perig tart.

  Egyebkent kulfoldon elek es itt majdnem minden nonek iszonyu vekony haja van. Nekem kb. 10 reteggel tobb hajam van.Legtobbjuk naponta mossa a hajat, de neha naponta 2-szer, mivel estere ugy osszetapad a hajuk, hogy virit a fejboruk.

  Mi magyarok ilyen szempontbol szerencsesebbek vagyunk.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta