Visszafordított cipősarkakra vágyik? Irány Bécs!


Marc Jacobs forradalmasította a visszafordított sarokmegoldást, az ügyes cipőtervezők pedig lekoppintották és most már Önnek is könnyedén hozzáférhető. Ha minden vágya, hogy a tavaszi toptrend cseles sarkú cipőjében tipegjen, induljon azonnal a bécsi Mariahilferstrasse mellékutcájában található cipőboltba, a Neubagasse 14 szám alá. Ott ugyanis éppen le van árazva a United Nude cég Eamz kollekciója, így a képen látható bebújós lakkcipő most csak 119 euro (31500 forint), a bokacsizma 199 euro (52800 forint).


Az eredeti és leghíresebb visszafordított sarkú változat Marc Jacobs tavaszi cipőkollekciójában található. A visszafordított sarkaknak egyébként elképesztő szakirodalma van: egyesek tudni vélik, hogy Jacobs részéről ez is csak egy nyúlás, a valódi ötlet a japán Junko Shimanda tervező munkája. Mások szerint a leleményes Jacobs egy régi sci-fi újság borítóillusztrációjáról lopta az ötletet: az 1955-ös Galaxy Science Fiction címűről, amelyen így képzelik el a jövő lábbelijét.

Az United Nude divatcég Eamz cipőkollekciójának minden darabja az érdekes megoldásokra épít. 2003 óta létezik a vállalat, arc poeticája pedig az, hogy a dizájn és a divat között helyezkedik el.


Oszd meg másokkal is!
Érdekességek