OFFLINE

Marc Jacobs állítólag egy svédtől nyúlt

2008. február 26., kedd 17:15


A táskás plágiumbotrány után ismét negatív hír lengi körül Marc Jacobsot. Egy angol nyelvű svéd lap, a The Local arról ír, hogy egy Jacobs által tervezett sál valójában nem az ő agyából pattant ki, hanem egy turistaszuveníreket áruló svéd férfi tervezte a mintát az 1950-es években. Mindezt egy nyugat-svédországi, ötvenöt éves férfi, Göran Olofsson állítja, és alá is tudja támasztani az apja eredetijével, ami valóban kísértetiesen hasonlít Jacobs sáljára.

„Nagyon meglepődtem, amikor megláttam ezt az új sálat” – mondta Olofsson. „Teljesen egyértelmű, hogy plágiumról van szó.” A sálon egy kis templom és faviskók láthatók, mi több, két medve, egy kökörcsin és egy címer is szerepel rajta, ami pedig egy észak-svéd megye jelképe.

Az eredeti sál tetején a Linsell felirat látható, ami Olofsson szülővárosának a neve. A másolaton pedig a "Marc Jacobs since 1984" felirat áll, de ezen kívül aligha található különbség a két darab között. Olofsson levelet írt a divattervezőnek, hogy tisztázza a jogi kérdéseket: nem zárja ugyan ki, hogy Jacobs valamilyen módon megvásárolta a felhasználási jogot, de ezt nem tartja valószínűnek, és egyelőre választ sem kapott a tervezőtől. Ön szerint Jacobs tényleg lenyúlta az eredeti dizájnt?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.02.26 17:38:31R.T.F.M.

  Igen. :(

 • 2008.02.26 18:17:21lii

  áá dehogy, biztos véletlenül pattant ki ugyanez a fejéből. :)

 • 2008.02.26 19:10:33Nekroteka

  Ez elég gáz rá nézve...

 • 2008.02.27 12:04:00Coccinella Septempunctata

  eddig egy tervezőt sem láttam, aki ne lopott volna pofátlanul.  egyszer voltam olyan hülye, hogy két saját tervezésű ékszeremet megmutattam a monarchiában egy eladócsajnak, vajon mit láttam legközelebb az újságban, a monarchia fémjelzése alatt? az én két nyakékemet, az utolsó kövecskéig lekoppintva. rohadjanak meg.

 • 2008.02.27 16:31:40megadeth1

  Sajnos, tuti, h lenyúlta. Én egyből kirúgnám. Ez akkora hitelrontás, mint a ház...és volt pofája a saját nevét fölébiggyeszteni, szégyent hoz a többi tervezőre is.

 • 2008.02.27 19:51:54NCR

  Honnan rúgnád ki? A saját cége éléről? :D

  Marc ennek ellenére is zseniális tervező!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta