OFFLINE

Egérlánc és fülesszék: még tart a holland-magyar WAMP

2008. február 24., vasárnap 13:21

                Csupa WAMP-szépség

A hétvégi, háromnapos WAMP-ról szinte csak pozitívumokat tudok megállapítani: gyönyörű, kreatív dolgok a piactéren, még kreatívabb, bár néhol bizarr tárgyak a kiállítótéren, és összességében egy jól összerakott rendezvény, ami a Gödör nevű kulturális teret is kicsit újraértelmezi. Kattintson tovább a színekért, formákért és egy kis vágyakozásért.

A háromnapos, holland-magyar dizájnfesztiválon letisztult formákat, édes-ennivaló színeket és millió ötletet láthattunk. Az Erzsébet téri Gödörben megrendezett kiállítás és vásár olyan tervezőket hozott Hollandiából Magyarországra, akik használják a fantáziájukat, és a festészetet ötvözik az ékszerkészítéssel, vagy éppen műanyag cseresznyéből fűznek nyakláncot.

A magyar tervezők ruhái és táskái mellet a nagyméretű és színes, holland válltáskákat is megvásárolhattuk, igaz, borsos áron (a legtöbb holmi több tízezer forintba került). Egyik kedvencünk Ineke Otte tervezőnő volt, aki elmondása szerint bármiből készít tárgyakat, amit meglát és megtetszik neki. Kis, műanyag egerektől a katicabogáron át a színesbőrű minibabáig bármiből alkot ízléses és egyedi nyakláncot és karkötőt. De a munkássága nem áll meg itt, mert köztéri bútorokat és lámpákat is alkot.

                    Funky székek

Mind a piactéren, mind a kiállítótéren találkozhattunk olyan bútorokkal, amelyek vidám, élénk színekkel pezsdítik fel a teret, sőt, a Via Milano New Dutch Design nevű kiállításon olyan tárgyakat láttunk, amelyek a hagyományos szobaberendezéstől elég távol állnak. Remek ötlet például a guminövény, amely úgy készül, hogy mondjuk egy kaktuszt gipszbe foglalnak, kiégetik, és mivel a növény elhamvad, de a gipsz megmarad, gumival ki tudják önteni a növény pontos mását. De itt találkoztunk a publikus intézmények várótermeibe tervezett „füles” székekkel is, amelyek leszigetelik a körülvevő zajt, és akár bensőséges teret képesek teremteni. Ha vágyakozni akar a szépre, vagy egyedi ajándékot vásárolna (akár magának is), irány a Gödör vasárnap este nyolcig! 20 órakor még divatbemutatót is láthat, lesz USE, Artista, Konsánszky Dóra, Je Suis Belle, Artista, Nanushka és Luu Ahn Tuan is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta