OFFLINE

Kislányok helyett ijesztő, erotikus nők Milánóban

2008. február 23., szombat 10:05

Kattintson a képre, és máris Milánóban érezheti magát!

 

Újabb divathétnek értünk a végére pénteken. Ez most a milánói volt, méghozzá nem a kevésbé izgalmas férfihét, ami már januárban megvolt, hanem az igazi nagy attrakció, a 2008/2009-es tél női divatját bemutató show-áradat. Galériánk tele van szebbnél-szebb képekkel, amelyek az olasz divatfőváros kifutóiról készültek. A Prada csipkés és átlátszó, kicsit ijesztő, de nagyon szexi kolleckiójából egyszerűen nem tudtunk választani, azt tessék bátran teljes egészében végigböngészni itt.

Valamennyi divatbemutatót végignézve feltűnő, hogy a vezető olasz divatházak (a Pradával az élen) milyen sötéten látják a jövőt, vagy legalábbis a következő telet. Az idén nyáron aktuális hatalmas, kislányos-romantikus fodrokból és masnikból éppen csak annyit csippentettek vissza a rákövetkező szezonra, amennyi ahhoz kelljen, hogy azok sokkal komorabb, helyenként már-már gótikus (goth) hatást keltsenek. Természetesen csak úgy tobzódtak a város kedvenc színében, azaz a feketében, helyenként égővörössel kombinálva azt.

Feltűnő továbbá, hogy a megszokottnál kevesebb a retro, azaz a tervezők kerülték a XX. század egyes évtizedeire történő játékos utalgatásokat. Ha mégis kell mondani egy periódust, amit az új kollekciók megidéznek, az esetleg a '90-es évek elejének minimalizmusa lehet.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.02.23 11:19:46Rókakígyó

  1

 • 2008.02.23 13:28:39boszor

  Szép ruhákat válogattatok össze, gratula:)  Ez a nehogy-mosolyogjon-a-modell trend viszont már lejárhatna, lassan nem merek ránézni az arcukra, annyi horrorfilmről/rehabról előbújt tekintetet látok. Lehet hogy hülyeséget mondok, de nem azt kellene a modell sugallja, hogy az illető ruhát viselni öröm, nem sorscsapás? :)

 • 2008.02.23 13:59:42toncsa

  boszor: egyetértek. Nem vagyok szakértő, de egyszer hallottam, hogy a haute couture ruhák célja nem is az, hogy felveszed -e vagy sem, ez művészet :). Szóval vlszleg itt a modell sem érdekes, csak a ruha maga. Másrészről viszont a modellek is olyan soványak, hogy ez kihatással van a hangulatukra, ezért sokszor nem is tudnak mosolyogni.

 • 2008.02.23 15:09:32balazsman

  a mosolygás gagy,a mosolygás veszélyes, mert túl közel kerül a színjátszáshoz,illetve ahhoz, hogy jól játszik-e az illető vagy nem. ha nem, akkor lesz az eredmény gagyi...

  így legalább a méltóság megmarad, ezek a csajok amúgy is jobb, ha nem nyitják ki a szájukat (csak ha térdelniük kell a szereposztó díványok előtt)

 • 2008.02.23 15:59:09dulimanó

  Személy szerint helyesnek tartom, hogy a modellek nem mosolyognak a kifutón. Az ilyen bemutatók lényege a kollekció. A lányok csak bemutatják, és egy szélesebb mosoly, egy vidámabb arckifejezés máris eltereli a figyelmet a ruhadarabokról. Néha kicsit kegyetlennek tűnik, ha belegondolunk, hogy ez a szakma lényege, legyenek élő próbababák, de erről van szó, ezt vállalták. Nincs rajtuk hús, mert egy méretűnek kell lenniük. Megvannak a karakterek, de hasonlítaniuk kell egymásra a kifutón. És szerintem ezek a nők vagy antinők - mindegy, én odavagyok értük - nagyon jól néznek ki így. Az más kérdés, hogy a hétköznapokban talán nem szívesen lennék olyan, mint ők.

  Magyarországon meg nagyon megy mostanában az, hogy fülig érő vigyorral, celebek vonulnak a kifutón egyes remek tervezők bemutatóin is. Na erről le lehetne szokni. Nem látszik a ruha. És nem azért nem, mert ezek a celebek, olyan jók. Nem! De felismerjük őket és játsszák az agyukat. Nem kell. Südi Iringót meg végképp ne!!!

 • 2008.02.23 18:37:26moj

  toncs,ne haragudj,de én ilyen égbekiáltó hülyeséget még nem olvastam,h vki azért nem tud mosolygoni,mert sovány.

  remélem te is érzed,h ez nagyon nagyon sántít..  vannak egyébként olyan bemutatók,ahol a modellek mosolyognak (legutóbbi victoria's secret pl),az arról szól,színes,karneváli,stb.  amúgy meg egyetértek vacsorával,egy bemutatónak nem az a lényege,h milyen boldogok a modellek és milyen tündérien tudnak mosolygoni,hanem a ruhák.

  ezért vannak egyformára sminkelve,egyforma a hajuk- a kollekcióhoz igazodik minden,nem a lányokhoz.

  fotón lehet vigyorogni-ha azt kéri a fotós.

  a bemutató nem erről szól.

 • 2008.02.23 21:07:59Pussycat Doll

  Nekem olyan fura a cím: ijesztő, erotikus nők... az erotikus nők nem ijesztőek, nem...?

 • 2008.02.24 07:56:52Bedekó

  Szerintem meg nem is ijesztőek.

 • 2008.02.24 10:37:01Picilány

  Szerintem meg nem erotikusak... és ha a ruha a lényeg,miért a modellekről írtak a címben.nem értem... de nem baj,én tudok mosolyogni ;))))

 • 2008.02.24 10:38:18hófehérke

  Szerintem se ijesztő, sőt! Hülye a cím.

 • 2008.02.24 10:59:04fedaykin

  Ruhák szépek, a modellek se nem erotikusak, se nem ijesztőek. A kollekciókról kár, hogy nem esett több szó, mégis csak az lenne a lényeg.

 • 2008.02.24 11:09:22nafretiti

  vacsora mindent leírt asszem,egyetértek (kiv.én nem vagyok oda értük,de semmi bajom sincs velük),a bemutató nem róluk szól,hanem a ruháról és valóban egy kedves mosoly nagyon is el tudja vonni a figyelmet!

  Különben tényleg se nem erotikusak és nem is ijesztőek.. a munkájukat végzik,úgy ahogy kérik tőlük.

 • 2008.02.25 13:56:02Mme du Tancin

  a john richmond bemutaón készült fotón az ott egy magyar lány, a piros nadrágos :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta