Dizájnos borsörlőt, de honnan: három bolt, húsz konyhai ötlet



Mit tegyünk, ha már unjuk az egyforma konyhai cuccokat, vagy gasztromán barátnőnket szeretnénk megajándékozni valami jópofa, ötletes dologgal? Mi sem könnyebb ennél, egyre több az olyan üzlet, ahol jó minőségű, szépen kivitelezett tárgyakat vásárolhatunk. Összeválogattunk néhány konhyai dizájnholmit a Forma, a Stíle Interio és a Késedényolló boltokból, kattintgassa őket végig!

Néhány helyen arra is van lehetőség, hogy otthonról, kényelmesen, a fotelból vásároljunk, ilyen üzlet például a Forma.

Minimalista irányzatok kedvelőknél biztos siker lehet a Kikkerland tervezte Mini Magnito só- és borsszóró (3000 forint). Az már csak bónusz, hogy míg a vacsorára várunk, üres perceinkben pörgettyűzhetünk is vele.














Borús reggelekbe csempészhet némi derűt ez a Boufo Clouco elnevezésű tojástartó (kétezerért). Hangulatunktól függően eloszthatjuk, ki kapja az angyalkásat és ki az ördögöset. Én a pirosat választom.




A lágytojás bajos egy dolog,  résen kell lenni az időzítéssel. Egy ilyen homokórával viszont ez nem lehet gond: olyan, mintha két kis léghajó ballonja lenne összekötve. Feketében is kapható, ha esetleg direkt nem akarnánk valami élénket (1200 forint).







Aktuális kedvesünk kedveli az ázsiai konyhát, mi viszont nem annyira vagyunk járatosak az evőpálca használatának fogásaiban? Ha lebőgni mégsem szeretnénk előtte, akár szerelmünk hajnalán is kifejezetten ajánlható a következő darab. A neve ugyan Chopstick kids, de szerintem felnőttek is nyugodtan alkalmazhatják (2000 forint).



Ez a másik kedvencem, egy teljesen őrült dolog: a pohárgyártó. Az ember teleönti vízzel, pár órára a mélyhűtőbe teszi, és már tolhatja is a vendégek elé a jégpoharat, valami jófajta itallal teleöntve... Hajszárító azért legyen kéznél, ha esetleg az ügyetlenebbeknek a szájára fagy.









Ha már alkoholról van szó, szintén a Kikkerland tervezése az elegáns, fémkarkarkötőre hasonlító borhőmérő. Többféle bortípus ideális szervírozási hőmérsékletét mutatja, azoknak praktikus, akik hozzám hasonlóan időnként szintén elbizonytalanodnak ezügyben (3000 forint).



Mostanában gondjaim vannak, kezdik ellepni a szakácskönyvek a konyhát. Az erre rendszeresített könyvespolc betelt, úgyhogy fontolóra veszem egy ilyen praktikus darab beszerzését. A gyártó ígérete szerint  9 kilónyi könyvet elbír, úgy látom, egyszerű felszerelni is.










A Stíle Interio üzletébe szintén érdemes benézni, ha dizájnos konyhacuccokat szeretnénk.

Én nagyon vonzódom a különböző csészékhez és bögrékhez, úgyhogy ha arra vinne az utam, feltétlenül beszereznék egy ilyen capuccinós szettet. Egyszerű vonalú, ötletes. Most az ára is engedményes, 2990 forintért vásárolható meg. Kávés kivitelben is kapható.










Jön a tavasz, vele az aktuális fogyókúrák ideje. Nekem legalábbis nem ártana néhány kilótól megszabadulnom, vagy legalább úgy tennem, mintha törekednék rá.
Egy ilyen öntetmixelővel egyszerűen össze lehet dobni valami jó dresszinget a fogyókúrás salátára.




Madárkedvelők figyelmébe ajánlom másik versenyzőnket a só-bors kategóriában. Bónuszként jár mellé egy fogpiszkáló-adagoló is, ha kicsit megböködjük a madár fejét, kiemel egy fogpiszkát a dobozból. Most szintén kedvezményes, a nagy téli leárazások jegyében 1790 forint.














Nem vagyok túl tervszerű, előfordul, hogy hirtelen jött ötletek eredményeképp hatféle szatyrot vonszolok magammal. Ez a bevásárlótáska viszont még retikülben is elfér. Vízhatlan, az ára 990 ft és nagyon szép színekben kapható.



Aki az olasz konyhát szereti, átérzi a vonzódásom ehhez a tárgyhoz. Ez egy parmezántartó doboz, kis falapátkával 3990 forintért. Gondom szokott lenni a lereszelt sajttal: nézetem szerint a sajtreszelés kifejezetten férfimunka, kidolgozott izmokat kíván, különös tekintettel a keményebb darabokra. Ezért ezt a munkát boldogan lepasszolom. Igenám, de ha nem figyelek oda, túltermelés keletkezik, akkor aztán gondom van, hogy azt hová tegyem, hogy ne száradjon ki. Itt a megoldás. A nylonzacskót, műanyag dobozt felejtsük el.




Összetörünk két tábla jó minőségű, magasabb kakaótartalmú étcsokit, kevés vízzel megolvasztjuk ebben a jó kis fondütálban, hozzáadunk 1/2 dl tejszínt, kevés likőrt. Gyümölcsöt kockázunk, felszúrkáljuk egy pálcára, bemártjuk az illatos, olvadt csokiba, és máris kész a vigasztaló édesség egy pocsék nap után. Aztán másnap jöhet megint a saláta. (5990 forint)




Ha szakácskönyvből főzök, előfordul, hogy zavarba esek, mit merre pakoljak, hogy lássam a receptet, de össze se kenjem a könyvet. Erre a helyzetre megoldás ez a kis állvány, ami ráadásul a használat után lappá hajtogatható, így nem foglal sok helyet, viszont nem is olcsó: 7390 forint    .













Szintén rendelekezik webáruházzal a Késedényolló, amelynek a neve lehetne ugyan fantáziadúsabb, bár minden kétséget eloszlat a kínálatot illetően.

Abszolút favorit ez az egykezes borsörlő, ami úgy néz ki, mint egy harcias nyúl, ára 2326 forint. A hátulján lévő mágnessel fémfelületre tapasztható. Párja is van, durva szemű só őrléséhez.


















Tengeri herkenytűk, rákok, kagylók feltörésére szolgál ez a rákollót formázó eszköz. Aki kedveli az ilyesmit, annak praktikus segítség.




Nagyon ötletesnek találom ezt az ujjra felhúzható zöldséghámozót, bár az tény, hogy ez sem szerettetné meg velem magát a műveletet. (1267 forint)









Ennek is van párja, egy zöldségmosó kefe. Külön előnye, hogy mosogatógépben is tisztítható.



Aki pedig a konyhaművészetek annyira magas fokát elérte, hogy csakis bárddal hajlandó feldolgozni a vágnivaló nyersanyagot, itt válogathat többféle között. Én kicsit tartok tőlük.


Sajnos hajlamos vagyok elcsábulni minden konyhai dizájneszközre, úgyhogy erősen féken kell tartanom magam, ha beszabadulok egy üzletbe, ahol ilyen jópofaságokhoz lehet hozzájutni. Mindenesetre egy fent látható, helyes kis táskát már beszereztem, nehogy szállítási gondjaim legyenek a jövőben. És Önnek mi a konyhai felszerelés tippje?

További konyhai ötletek és receptek a Mixed pickles blogon.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek