OFFLINE

Valentin-nap: megittuk Magyarország legdrágább koktélját

2008. február 14., csütörtök 11:30

A Valentin-napot először el akartuk sunnyogni itt, a Tejben-vajban blogon, mert nem vagyunk meggyőződve arról, hogy ez az ünnep egyáltalán ünnep. De aztán elsodort bennünket két óriási, szívformájú lufi és döntöttünk: megisszuk Magyarország legdrágább és egyben Valentin-napi koktélját. A nevezetes ital a Boston Bárban kapható, tizennégyezer forintért.


„Ez egy geg”- mondta Husvét Péter az Erzsébet téri Boston Bar és Restaurant tulajdonosa, miközben eddigi életünk legdrágább folyadéka csorgott lefele a torkunkon. Ez a geg nem rugaszkodik el a megszokott vöröses, szerelemnapi színvilágtól, sem attól a szokástól, hogy ékszerben és italban gondolkoznak azok, akiknek nincs erre a napra kreatívabb ajándékötletük.

A bár vezetősége amellett döntött, hogy erre a napra egy pohár prémium minőségű Laurent-Perrier Rose Champagne-hoz némi mangókivonatot kever, és a pohár aljára egy Swarovski kristályt, vagy kisebb kristályékszert pottyant. Ne keverjük össze a champagne-t a pezsgővel, ezt az italt ugyanis kizárólag a Champagne tartományban készítik, és már kóstolás előtt felismerhető a pezsgőnél és habzóboroknál is apróbb buborékjairól. Husvét Péter hasonlataival élve, ha a pezsgő a 95-ös benzin, a champagne a 100-as, ha az előbbi a Skoda, az utóbbi a Rolls-Royce. A koktél alapjául szolgáló Laurent-Perrier Rose üvege a bárban 22.500 forintba, decije 2290 forintba kerül.

Ha a teli poharat a fény felé fordítjuk, akkor is nehezen lehet kivenni az ital aljára merült ékszert, így aztán mindenképp lesz meglepetés. A mangóval ízesített champagne kétségtelenül finom, egyszerre édes és fanyar, dominál benne a gyümölcs. Még a nagyivó nők is összpontosítva, elegánsan kortyolják. Nekünk beletelt negyvenöt percbe, amíg a pezsgőspohár alján megcsillant a kék kristályvirág. Az ital mellé ékszerdobozt is felszolgálnak, és minden koktélban másmilyen az ajándék. Állítólag béka is csücsülhet a nemes champagne alján. Bizarr.

A Valentin napi koktélt a nyálas-szerelmes ünnep előtt két nappal kezdte el forgalmazni a bár, azóta napi egyet adtak el belőle, mindet pároknak. Ottjártunkkor is kapott egyet egy turbékoló kettős női tagja.

A koktél ára 14 ezer forint, a perzsa kaviárnál tehát olcsóbb, de értékéből így is öt-hat koktél elfogyasztható a helyszínen. Egyelőre Swarovski koktélnak nevezik az italt, bár a kristálycéggel még nincs együttműködésük, ugyanis az ékszeres marketingesek nem feltétlenül akarják alkoholba áztatva látni csillogós bigyóikat. A Laurent-Perrier referenciabárja azonban azt pottyant a champagne-ba, amit akar, mi pedig boldog Valentin napot kívánunk mindenkinek, akinek ez a nap bármit is számít.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.02.14 12:18:32Picinger

  A mai Bálint/Valentin nap is véget ér egyszer.

  Hányingerem van már a hetek óta szivecskékkel díszített plázáktól és virágboltoktól...

  A mit vegyél fel, mit főzz, mit vegyél ajándékba, stb újságcikkektől meg... ahhhh!

 • 2008.02.14 12:52:05ddevil

  Most mondjam, hogy milyen szívás, ha az ember pasiját Bálintnak hívják? :)

 • 2008.02.14 14:07:54black laced butterfly

  Ismerősöm előző pasiját Valentinnek hívták, a mostanit Bálintnak :-)))

  Legalább nem téveszti el a névnap dátumát.

 • 2008.02.15 07:45:01efai

  Nem is olyan drága ez a koktél ahhoz képest hogy ez a legdrágább

 • 2008.02.15 07:57:25Szexibojli

  Nekem is tele volt a t-öm a Valentin nappal

 • 2008.02.15 08:52:26padre

  Nagyon jó ötlet, jó marketing!

 • 2008.02.15 10:29:27Reckl_Amál

  Ez ugyanolyan amerikai ízű szarság, mint az aranyfüstbe mártott mandulákkal felszolgált fagylaltkehely.  Szép, szép, de minek?

 • 2008.02.15 11:50:41melcseee

  hmm...a húgomnak aznap van a szülinapja, a párom öccsének meg a névnapja... :)

  ezek nekem spec fontosabbak a valentin-napnál.. :D

 • 2008.02.15 13:27:42Tpancs

  ahhoz képest, hogy Swarovski is van benne, nem is túl drága. de azért a PEZSIT ne skodázzuk le! :D az is tud jó lenni. nálunk minden nap Valentin-nap van, nem hívjuk fel külön erre egymás figyelmét.

 • 2008.02.16 12:37:41balazsman

  A Swarovski az ólomkristály, tehát az csak jó lehet, ha egy procc ribi ilyet fogyasztva gazdagítja a szervezetében lerakódott nehézfém-mennyiséget a kristályból kioldódó ólommennyiséggel (a cég büszke rá, hogy az ő kristályukban van a legtöbb ólom, ettől csillog olyan szépen... nem is készülhet belőle pohár vagy ilyesmi, a saját pezsgőspoharuk kehely része "sima" ügeg, csak a talpa ólomkristály)  ami meg a meglepetés ékszer fémrészét illeti: a Swarovski ékszerekről sima hordással is hamar lekopik a bevonat (merthogy bizsu ám!). egy kis alkoholos-cukros áztatás biztosan nagyon jót tesz nekik....

  Tisztelt Sznob Lúzerek: jó vásárt csináltatok!

  :p

 • 2008.02.16 13:13:01padre

  A kristályból az ólom oxidnak lényegesen tőbb idő kell hogy kioldódjon, ilyen esetben és ennyi idő alatt ez nem is mérhető mennyiség! A poharak esetében pedig az ólomkristály pohárak 99%-a felül a kehely is kristály! De lehet hogy fokozható, mert ha még egy cigarettát is elszív a meglepett hölgy és még az alkohol komoly káros hatásait is nézzük, akkor ez egy bomba?? Ugyan már, ez egy nagyon jó ötlet és ennyi!Ügyes marketing!

 • 2008.03.29 12:06:54rerika

  Bár swarovsky koktélt még nem ittam nálunk, mindenesetre az ételek nagyon jók. A sütik viszont ellenállhatatlanok.....A kiszolgálás nagyon kedves és udvarias volt, kifogástalan.

  Nekem ez most a kedvenc helyem...remélem sokáig az is marad

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta