OFFLINE

Enni Mexikóban: húúú, piac!

2008. február 9., szombat 08:44

Minisorozatunkban a mexikói étel- és italfogyasztásról számol be helyszíni tudósítónk.

Otthon is nagy piacoló vagyok, szerda-szombat nagycsari, fixen bejáratott hentessel, halassal, zöldségessel. Januárban, még a régi ismeretségek ellenére is lehangoló tud lenni a káposztakrumplirépa, mert úgy ennék már spenótot, vagy padlizsánt, friss paradicsomot. Mexikóban, a piacolóknak nincs megvonás, a habzsi-dozsi egész évben tart.

A lehengerlo választék mellett a piacok színesebbek, mint otthon, rengeteg mami árul saját készítésu sajtot, csokoládét, fonott kosarat.

Itt a köjál nem terrorszervezet, kellemes kupi és zurzavar uralkodik a sorok között. Minden piacon lehet enni is, egyszeru egytálételeket, például pacallevest és természetesen tacot.

A zöldségválaszték felülmúlhatatlan, ismeretlen gyümölcsök és zöldségek tolakodnak a kisebb sárgadinnyényi paradicsomok között és hegyekben áll a százféle szárított paprika.

A képek a oaxacai piacon készültek, ezért sokan árulják a hely jellegzetes, mozarellára emlékezteto fehér, fonott sajtját, a oaxacenot, házilag készített csokoládét és molét.

A henteseknél pacal, és borjúláb hemperegnek a mi sütnivaló kolbászunkhoz hasonlító chorizotekercsek, és disznósajt között. Felettük lógnak a több négyzetméteres chicharronok, a mi töpörtyunkhöz hasonló, annál szárazabb sült borök.

Aki itthon egy kis leporolás után harap az almába, és ha nincs minek, nem mos kezet evés elott, az nyugodtan végigehet pár nap Mexikó után egy piacot is, nekem itt még sohasem lett bajom, de a mekit eddig mindig (azt a két alkalmat amit bevállaltam) fél órán belül kihánytam. A kosz kell a szervezetnek, nem a muanyag.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta