OFFLINE

El ne felejtsen torkoskodni a jövő héten!

2008. január 31., csütörtök 14:45

Hamvazószerda idén a lehető legkorábbi dátum utáni napra esik, azaz február 6-ára. Ez egyrészt azt vonja maga után, hogy a farsang idén extrém rövidségű, másrészt azt, hogy a többi "mozgó ünneppel" együtt a posztmodern Magyarország egyik legszimpatikusabb hagyományának eseménysorozata is rendkívül korán lesz az idén: 2008-ban február 7-ére esik a torkos csütörtök. Azaz épp csak egy hét van már hátra addig.

Hamvazószerdán úgynevezett "szigorú böjttel" kezdődik a katolikus szabályok szerint a nagyböjt. Ezek a szabályok szerencsére annyira azért nem szigorúak, hogy ne tegyék lehetővé, hogy rögtön másnap gigantikus zabálással jutalmazza meg magát az, akinek sikerült egy kicsit megtartóztatnia magát hamvazószerdán. Egynapos önkéntes mártíromságunk megünnepléséhez a Magyar Turizmus Zrt. is segítséget nyújt évek óta a Torkos Csütörtök nevű rendezvénnyel, ami ugye azt jelenti, hogy aznap rengeteg étteremben féláron lehet majd lakmározni országszerte.

Hogy melyekben, azt már most érdemes megnézni itt, ugyanis a rendezvény immár annyira népszerű, hogy aki nem foglal asztalt jó előre, az maximum otthon lakmározhat majd a Barátok köztet nézve. Érdemes kihasználni az alkalmat egyébként, és olyan éttermet kipróbálni, ahol még nem jártunk, még akkor is, ha lakóhelyünktől viszonylag távol esik - félárat fizetve kevesebbet kockáztatunk! Kíváncsian várjuk a kommentjeiket és emailjeiket is arról, hogy hova fognak menni, illetve a rendezvény után élménybeszámolóikra is számítunk majd. Idén egyébként egyes cukrászdákban, sőt, a MÁV belföldi IC-vonatainak étkezőkocsijaiban is féláron lehet majd torkoskodni, tehát az is feltétlenül írjon, aki éttermezni nem tud majd, de legalább a vasút vendégül látta aznap.

A Magyar Turizmus Zrt. szinte az egész jövő hetünket betáblázta egyébként, mert a szerdai koplalás és a csütörtöki zabálás utánra Mozgós Pénteket szerveztek Béres Alexandrával, illetve cégével karöltve. Akik bűntudatosan rögtön le is szeretnék adni az előző nap felszedett kilókat, azokat jövő hét pénteken ét- helyett konditermek várják majd féláron.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.01.31 15:24:52Verbalis Inkontinencia

  Én a Wasabiba v. a Fujiba mennék, ha részt venne az akcióban... :-(

 • 2008.01.31 15:25:57Cosmo

  Számomra marad a böjt inkább. Azt hittem, hogy csak én voltam rossz helyen rossz időben a múltkori akciónál. De nem. Sajnos általános tapasztalat volt a torkos vendégek lehúzása. Étel féláron, ital duplázva. Étel féláron - fél adag. Étlap eltűntetve, napi ajánlat ára felturbózva majd félárra szállítva. Ezek és ehhez hasonló tapasztalatokról olvastam. Tiszteletem a kivételnek. Kösz, ebből nem kérek.

 • 2008.01.31 15:46:12theba

  voltam tavaly a centrálban,de annyira nem estem hasra tőle,egyszer elment.idén inkább vidéken keresek valami helyet,hátha...amúgy szerintem jó ez az ötlet,csak sok jó helyet nem vonnak bele az akcióba(a wasabi-t én is sajnálom...)

 • 2008.01.31 17:22:44Cosmo

  Theba, az éttermek önként csatlakozhatnak az akcióhoz, nem bevonás alapján történik. Ezért is érthetetlen számomra a sok kicsinyes ügyeskedés. Ha nem bírja el az étterem büdzséje ezt az egy napot, akkor ne csatlakozzon.

 • 2008.01.31 17:32:27mrssolis

  Azért elnézve az éttermeket, kevés kivétellel olyanok vannak, amelyeknek normál üzletmenet mellett nem kell elküldeniük vendégeket teltház miatt. A kedvenceim közül egy sem szerepel, nyilván mert ők ilyen - lássuk be - marketing fogások nélkül is tele vannak. Ennek fényében viszont méginkább érthetetlen, hogy miért nem igyekeznek ezek a helyek legalább ilyenkor kitenni magukért, hogy máskor is visszamenjen a kedves vendég. Én is nagyon sok rossz tapasztalatról hallottam ismerősöktől. Pedig az eredeti célja az akciónak pontosan az volt, hogy kicsit fellendítse a Magyar Turizmus Rt. a vendéglő látogatási kedvet és hajlandóságot.

 • 2008.01.31 17:56:03Atina

  Aki az év többi napján nem teszi ki magát a kedves vendégért, az ezen az egy napon sem fogja. Biztos van kivétel, de nekem sincs jó tapasztalatom.

  Van egy külön étlap, amiből választani lehet "fél áron (?)". De kérem, rántotthúst, meg sertéspörköltet inkább eszek otthon.

 • 2008.01.31 22:42:42niobee

  én idén megyek először, bár helyet már a hét elején sem lehetett foglalni a jobb helyekre. nade remélem, hogy midnen rendben lesz, olyna helyre megyünk, ami amúgy eégszen hangulatos, és már jártam ott. leírom a tapasztalatokat, és addig is hiszek bnene ,hogy jó lesz. (egyébként tudtommal az italok is féláron vannak)

 • 2008.02.01 13:45:27andie

  sajnos már én sem lelkesedek. csúnya átverésnek lettünk félig meddig áldozatai tavaly - szivem szerint leírnám, hol, szóval inkább kihagyom!

 • 2008.02.01 16:07:33cyber panka

  andie, írd meg nyugodtan hogy hol vertek át!

  én is csupa rosszat hallottam tavaly, talán a Homár is írt róla. Egyes éttermekben külön arra a napra létrehoztak egy enyhén lekorlátozott étlapot és azon voltak a féláron választható tételek, a többi ugyanúgy teljes áron volt rendelhető. Én sem értem miért csatlakoznak az ilyenek...

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta