El ne felejtsen torkoskodni a jövő héten!

Hamvazószerda idén a lehető legkorábbi dátum utáni napra esik, azaz február 6-ára. Ez egyrészt azt vonja maga után, hogy a farsang idén extrém rövidségű, másrészt azt, hogy a többi "mozgó ünneppel" együtt a posztmodern Magyarország egyik legszimpatikusabb hagyományának eseménysorozata is rendkívül korán lesz az idén: 2008-ban február 7-ére esik a torkos csütörtök. Azaz épp csak egy hét van már hátra addig.

Hamvazószerdán úgynevezett "szigorú böjttel" kezdődik a katolikus szabályok szerint a nagyböjt. Ezek a szabályok szerencsére annyira azért nem szigorúak, hogy ne tegyék lehetővé, hogy rögtön másnap gigantikus zabálással jutalmazza meg magát az, akinek sikerült egy kicsit megtartóztatnia magát hamvazószerdán. Egynapos önkéntes mártíromságunk megünnepléséhez a Magyar Turizmus Zrt. is segítséget nyújt évek óta a Torkos Csütörtök nevű rendezvénnyel, ami ugye azt jelenti, hogy aznap rengeteg étteremben féláron lehet majd lakmározni országszerte.

Hogy melyekben, azt már most érdemes megnézni itt, ugyanis a rendezvény immár annyira népszerű, hogy aki nem foglal asztalt jó előre, az maximum otthon lakmározhat majd a Barátok köztet nézve. Érdemes kihasználni az alkalmat egyébként, és olyan éttermet kipróbálni, ahol még nem jártunk, még akkor is, ha lakóhelyünktől viszonylag távol esik - félárat fizetve kevesebbet kockáztatunk! Kíváncsian várjuk a kommentjeiket és emailjeiket is arról, hogy hova fognak menni, illetve a rendezvény után élménybeszámolóikra is számítunk majd. Idén egyébként egyes cukrászdákban, sőt, a MÁV belföldi IC-vonatainak étkezőkocsijaiban is féláron lehet majd torkoskodni, tehát az is feltétlenül írjon, aki éttermezni nem tud majd, de legalább a vasút vendégül látta aznap.

A Magyar Turizmus Zrt. szinte az egész jövő hetünket betáblázta egyébként, mert a szerdai koplalás és a csütörtöki zabálás utánra Mozgós Pénteket szerveztek Béres Alexandrával, illetve cégével karöltve. Akik bűntudatosan rögtön le is szeretnék adni az előző nap felszedett kilókat, azokat jövő hét pénteken ét- helyett konditermek várják majd féláron.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek