OFFLINE

Repülő csészealjon érkezik a tavaszi haute couture

2008. január 24., csütörtök 13:19


Klikk!

A Dior és az Armani divatház is bemutatta a 2008 tavasz/nyári haute couture kollekcióját a most zajló divathéten Párizsban. A divatbemutató-sorozat egyik fő attrakciója John Galliano alkotásai voltak: ő tervezte az impresszionizmus ihlette ruhákat a Diornak. Különleges, vibráló színek és könnyedség jellemezte a divattervező kollekcióját, és az amerikai impresszionista festő, John Singer Sargent Madame X című festményét is megidézte. Egyes divatmagazinok origami stílusú ruhakölteményeket emlegetnek, amelyeket hímzések, műanyag virágok és csillámpor tarkított. Klikkeljen a még több képért!

Giorgio Armani ez alkalommal a hordhatóbb ruhákra ment rá. A szinte irodás viseletet szexivé tette az organzaszegélyekkel, a hatalmas méretű masnikkal és állógallérokkal. Bemutatta a legújabb divatdarabját is, a hagymaszerű, de fodros szoknyát: ez a csípőn szoros, a térdnél viszont fordrokba bonyolódik. Mindehhez méretes tűsarkút, sötét és füstös sminket viseltek a modellek, és hátrasimított frizurával tették teljessé a „feminine-power” jelleget.

Klikk!

Galliano szerint viszont a haute couture, azaz a magasszabászat terepe maga az álmok világa. Ez a modellek hajkölteményein is meglátszott: ők tupírozott frizurát és repülő csészealjra emlékeztető kalapokat viseltek. A színekben Klimt festményei is visszaköszöntek: a zöld jáde (másnéven nefritkő), a korall és az arany színe domináltak, a szabás pedig az 1950-es, 60-as évekhez nyúlt vissza leginkább, de a festészeti technikákat plagizáló tervező a vonalakat az extremitásig turbózta fel. Sajnos vagy nem, Galliano erőteljesen behozta az állatmintát is a költeményeibe. Vajon jól tette?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.01.24 16:21:41moj

  jaj,galliano ruhái gyönyörűek!

  jó,rohadt elfogult vagyok,gyakorlatilag bármit alkot,abba szerelmes vagyok.:)  az állatmintáról meg annyit,hogy tud rohadt dögös és szép is lenni,de sajnos (itthon) rengetegen iszonyú izléstelenül hordják,ettől lett szerintem az egésznek olyan hangulata,hogy egyből a nyugati aluljáró meg a bank dance hall ugrik be az embernek.

 • 2008.01.24 17:03:08Juliet

  Kár, h a lila ruha csak mellig látszik, az különösen tetszik, bár nem vagyok oda a színért. Az állatmintások nekem nagyon nem... :(

 • 2008.01.24 19:26:14gallianori

  az haute couture és az állatmintás kollekció két külön bemutatón volt...

 • 2008.01.24 20:38:36bornonheels

  az állatminta nem most jelenik meg először, pl a dolce & gabbana kollekcióiban évek óta jelen van...

 • 2008.01.24 20:55:21yamahakata

  Évtizedek óta jelen van... :-) • 2008.01.24 23:10:06Nekroteka

  Az állatmintás cuccoktól 99%-ban kiráz a hideg, lehet h az azt hordani nem tudó ezért ízléstelennek és olcsónak ható emberek miatt, de még egy D&G-darabra sem mondanám hogy tetszik, ha állatmintás... :S Valahogy belém ivódott az h ez milyen prolis már.

 • 2008.01.29 22:35:19Starfckah

  haute-mode.blogspot.com/2008/01/haute-couture-what-is-that.html

  Leírás a haute couture műfajról :)

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta