OFFLINE

Megakucsmák és más férfitrendek Milánóból 2009-re

2008. január 23., szerda 14:00

Véget ért a 2008/2009. ősz-téli férfitrendeket bemutató divathét Milánóban.

A képre kattintva galériánkat tekinthetik meg, amit a rendezvényről hozzánk érkezett fotókból állítottunk össze, továbbolvasva pedig azt tudhatják meg, hogy az egyhetes olasz luxusorgiát végigálmélkodó elemzők milyen következtetésre jutottak arról, hogy mi lesz a divat egy év múlva.

 Persze hogy az előkelő kifutókról mennyi minden jut le egy év alatt az utcákra, azt egyelőre igen nehéz megjósolni, bár arra nagyobb összeget is fel mernénk tenni, hogy nem lesz olyan férfi, aki a következő télen a képen látható szőrcsodában vagy fodros miniszoknyában parádézva vonul majd le mondjuk a Ferenc körúti metróba. A világ különböző városaiban rendezett divatheteken bemutatott viseletekből a nagy ruhamultik (H&M, Zara, stb.) szelidítenek hordható darabokat - ez történik az alatt a bő fél év alatt, ami hátravan a kifutókon előrejelzett időszakig, azaz a következő őszig.

A legfontosabb trendek rövid listában a hajtás után.

1. Cigányos tarkaság: leginkább a Gucci kollekciójára volt jellemző. Minden mintás volt, még a szőnyeg is, amin a modellek fel s alá vonultak, de mindenre másmilyen mintát nyomtak. Más divatházak bemutatóin a vékony csíkos és skót kockás anyagok is gyakran feltűntek. A tarkaság azonban a színekben nem igazán jelenik meg (lásd alább).

2. A méret a lényeg: nagy igazság ez a férfiakra nézve, legalábbis ha a következő tél divatjáról van szó. Nem csak a fenti kucsmával túlzott Dolce & Gabbana ilyen parodisztikus arányokkal, nagyok voltak a sálak, táskák, gallérok, bundák is.

3. Nőies kiegészítők: elsősorban a Pradától. A galériánkban is látható táskától kezdve a külön posztot kiérdemelt miniszoknyán keresztül valami furcsa bikiniszerűségig, amit a férfiak félig a többi ruházat alatt, félig felette viseltek a milánói diktátorasszony bemutatóján. De a spice-osított Roberto Cavalli-bemutató öltönyei is szokatanul be voltak véve derékban.

4. Szürke, fekete: hiába, ez Milánó, ahol aki elegáns akar lenni, az szigorúan feketébe öltözik. Legkevésbé Giorgio Armani tudta/akarta kivonni magát a hely szelleméből adódó színmonoteizmus alól, az ő bemutatójában csak a háttér volt színes. Donatella Versace is csak néha engedett egy-egy pirosat vagy kéket bevillanni szigorúan sötét tónusú kollekciójába. Az előző pont furcsaságai ellenére az olasz divatfőváros alapvetően továbbra sem nagyon engedi a fickándozást, ha elegáns férfidivatról van szó.

Hogy a nőkkel mi a helyzet, az majd februárban derül ki.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta