Ebbe bújjon éjszakára, aki jót akar!

A képen látható kezeslábasnak az a neve, hogy Lippi Selk Bag One. Ebből elsőre csak az utolsó két szót értettük, hogy ez valamilyen zsákból az első számú típus, továbbá a vonatkozó site elmagyarázza, hogy a Selk('nam) egy tűzföldi nép neve. A Lippi mibenléte azonban - számunkra legalábbis - egyelőre rejtély marad.

Az biztos mindenesetre, hogy ezt a szkafandert nem űrsétához tervezték, nem is radioaktív anyagokkal való munkához kell felvenni, hanem aludni lehet benne. Állítólag jól és akárhol.

Kedves olvasó, amit ön itt a jobb oldalon sárgállani lát, az egy második generációs hálózsák.

A hagyományos hálózsákok nagy hátránya ugyanis, hogy az ember nem tud rendesen forogni benne, nem tudja rendesen mozgatni kezét-lábát. Ez a probléma most egy csapásra megoldódott, ráadásul egy ilyen Selk Bag még jobban benn tartja a meleget, sőt, járkálni is lehet benne, miközben a hagyományos hálózsákok esetében a ki-be bújogatás igencsak körülményes. Ezzel szemben aki felvesz egy ilyet, annak (egy párnán kívül) már nincs szüksége másra ahhoz, hogy kényelemesen és kellemes melegben aludjon.

Ára: 89 font vagy extra modellek esetében több, azaz 30 ezer forinttól legjobb esetben is meg kell válnia annak, aki egy ilyet szeretne.

Ugyanitt: olyan ébresztőóra, amely futni kezd, miközben ébreszt, azaz garantáltan csak úgy lehet lecsapni, ha felkelünk hozzá az ágyból és üldözőbe vesszük a hálószobában. Visszaalvás gyakorlatilag kizárt. (Futás alatt elgurulást kell érteni.)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek