OFFLINE

Öt atombiztos trendtipp 2008-ra

2008. január 11., péntek 11:20

Egy párhuzamos univerzumban karácsony után máris megkezdődik a tavasz. Ez az univerzum a divat világa, ahol a január-február már a tavasz-nyári szezon előkészítésével folyik. Mi sem foglalkoztunk mással az utóbbi időben, csakis azt tanulmányoztunk, mi fog történni, amikor újra kisüt a nap. Hogy az előrejelzéseket böngészve mire jutottunk, azt ezennel az olvasók elé tárjuk, megmondjuk, mit lehet már most tudni a következő szezonról. Hamarosan ezt fogjuk hordani...

1. Színek: kék és narancs

A "szezon színe" címért szoros verseny várható a kék és a narancssárga között, sőt, mi a holtversenyen sem lepődnénk meg. Az azonban biztos, hogy ezeknek nem a harsány árnyalatai lesznek majd mindenütt, hanem a szelídebb, pasztelles változatok. A kékkel kapcsolatban különösen sokat emlegetik a tengerészminta (kék-fehér csíkok) küszöbön álló mennybemenetelét is. A fenti két szép kék modell Balmain és és Dice Kayek kollekcióiból származik, a 2008. tavasz/nyári párizsi divathétről.

2. Fodrok

Fodrok, bőnél is bővebb szoknyák, könnyed, de terjengős ruhák, uszályok. Mindenütt selyem, szatén, vagy ezeknek legalább a hangulata (az "utánzata" szó itt nem hangzott volna elég jól). Idén a jó időben a valóban lenge viselet lesz menő, ha az előrejelzéseknek hinni lehet. Lásd a témában korábbi Lanvin-posztunkat, vagy a poszt legtetején látható cseresznyés szoknyát, amely Boy George B-Rude nevű divatházának bemutatóján fodrozódott ilyen hetykén.

3. Köröm, cipő

Hölgyek, tessenek szépre lakkozni a lábujjak körmeit, ugyanis az új szezonban használatba kerülő topánkák túlnyomó többségének hiányozni fog az orra. Amikor a cipőkből elöl kibukkannak majd az első színes nagylábujjak, onnan fogjuk tudni, hogy beköszöntött 2008. tavasza.

4. Virágminta

Az elmúlt szezonban az állatmintákat vette végig a divat minden buzgó áldozata, hát itt az ideje, hogy a zoológiáról mellé odavegyük a növénytani ismereteket is. Arra számítson, hogy ha a közeljövőben olyan ruhát ölt fel, amire hatalmas nyíló virágok vagy egyéb, fotoszintézissel kapcsolatba hozható minták vannak nyomva, akkor senki sem fog az ön környezetében felszisszenni, sőt, elismerő pillantásokkal vagy egyenesen szóbeli bókokkal fogják illetni öltözékét. A fenti két gyöngyszem a most következő évadra tervezett Dolce & Gabbana kollekcióból származik.

5. (Retro) sportszerkó

A szezon legjobb retrócuccait testgyakorlás ürügyén termeli ki a divatipar. Nem véletlen, hogy a Lacoste az utóbbi időben egy jópár évtizeddel ezelőtt készült "vintage" fotókkal reklámozza magát (tessék figyelni pl. a site-jukon az intróban elsőként felugró képet!). A sportruházatnak itt arról a régóta feljövőben levő válfajáról van szó, amelyet elsősorban nem hardcore sportoláshoz szánnak a tervezők. Mert ugyan ki izzadna össze egy piszkos, kemény edzésen egy méregdrága Lacoste pólót? Vagy a kép által illusztált adidas by Stella McCartney kollekció darabjait? De egyébként nincs abban semmi baj, ha a múltban rekedt sportgörlök könnyed lezsersége nem árad az emberből egyéb alkalmakkor. Sőt. Itt lehet egyébként ügyesen kombinálni a fent említett pasztelleket a fehérrel. Ez a nyár a sportos, de mégis nőies nőké lesz!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.01.11 11:43:39fashion victim

  Nincs uj a nap alatt....

 • 2008.01.11 11:44:03hm

  Hali,  csak kérdés: Mi az, hogy "Hogyan kell kinézned?" Nem értem én ezt a tömeghatást, mindenki öltözzön úgy, ahogy neki tetszik. Viszont most kezdtem megérteni azt a szót, hogy "divatdiktátor." Mármint a divatot is lehet diktálni. Szomorú felismerés. Attól, hogy valaki divatot követ, nem lesz elfogadottabb, marad olyan felszínes, mint előtte. Nincs egyénisége, illetve kopik, ha divatozik. Erre lehet mondani, hogy "Jól akarok kinézni." Ha az ember tiszta, és ápolt, már jól néz ki szerintem. Ehhez jön hozzá, hogy a saját ízlését valósítsa meg az öltözködésében. Azt, hogy "Ez a szín NEM MEGY a másik színhez" az életben nem tudtam megérteni. Az az érzésem az egész divatvilág csak a pénz lehúzásáról szól.

 • 2008.01.11 11:45:51theba

  kék-ok,különösen szép ez az árnyalat a képen,

  narancs-nem,csak nagyon kicsi és diszkrét mennyiségben,

  fodor-nem,nekem öregnénis vagy pont az ellenkezője-kislányos,ha mégis magamra venném,akkor csak jelzés szintjén,

  körömcipő-tetszik,de csak tavasszal,mert nyáron belesül az ember lába,

  virágminta-igen,de kizárólag a komoly verzió(fenti kép)és kizárólag retró-s szinekeben és retrós virágokkal,

  sportszerkó ok-bár nem nagyon élek vele...

 • 2008.01.11 11:55:31gurur

  Már megint narancs. A legkevésbé elegáns szín. Már vagy ezer éve divat, bár az utóbbi két évben elkezdett leáldozni, de még tartotta magát. Kukások holland sportcsapat színe maradjon.

  UNCSI!!!!

  Remélem a pasztell árnyalat azért nem fogja bántani a szememet, ha máson látom, mert én föl nem veszem, az biztos.

 • 2008.01.11 11:59:08Tpancs

  fain, a kék és a narancs csak az emberek felének áll jól. pl nekem nem. maradok a megszokott pasztelleknél, és az összes többi színnél! :)

  a retro sportszerkók pedig nem indítanak be. hordtam eleget gyerek- és kikamaszkoromban.

 • 2008.01.11 11:59:41Tpancs

  (kiskamasz)

 • 2008.01.11 11:59:54Tpancs

  komisz

 • 2008.01.11 12:15:13Louo

  1. Színek: a kék örök favorit, de nem túl izgalmas. A narancs kevés embernek áll jól.  2. Fodrok - aki már eleve széles, még szélesebb lesz, a soványakon meg úgy fog kinézni, mint kopasz cicán a paróka.  3. Körömcipő - utálom, szerintem nagyon közönséges.

  (Képeken láthatóakat pedig '80-as évekbeli deók flakonjából hasznosították újra, legalább is úgy néznek ki.)  4. Virágminta - mértékkel viselhető. Bár az ember könnyen kanapévá változhat, ha nem figyel.  5. A sportos szerkó jöhet. Ha az ember nem-sportos cuccokkal kombinálja (pl. egy jó farmerral), akkor nem slampos, hanem friss és kényelmes egyszerre.  Nem rosszak ezek a trendek, de azért nem kaphattak gutaütést a sok ötlettől idén a kiagyalóik, mert sok érdekesség nincs ebben.  4.

 • 2008.01.11 12:23:08kicsidorka

  ez elég unalmasnak látszik...

 • 2008.01.11 12:26:00pumokka

  Juheee

  A fodorban azert elrejtve meg mindig CSERESZNYE :)

  Ennek orulok a legjobban.

  A narancs-kek valoban nem tul eredeti szinvalasztas.

  En a feheret reszesitem elonyben, ha mar nyar...

 • 2008.01.11 12:57:58meiklokje

  nálam a telitalpas cipő kilőve!

  a többi ok, bár sztem a narancssárga majd max. megbujik szolidan 1-2 kiegészítőn.a virágmintának kifejezetten örülök.

  ha már előrejelzésnél tartunk akkor megjósolnám, hogy lesz aki annyira trendi akar lenni,hogy mindet hordja majd egyszerre. vicces lesz,ha látsz vkit körömcipőben,sportszerkóban és az összes anyag kék vagy narancssárga virágmintában fog virítani:D

  esetleg majd jöhetne egy ilyen fotó a budapest style-os oldalakra:)

 • 2008.01.11 13:41:31balazs76

  Szerintem mindenki hordja azt, amiben jól érzi magát.  Sok emberen (nőn) nem állnak jól ezek a dolgok.  A kék alapvetően hideg szín (bármit is tesznek vele), így nem javallott lakásburkolatként se, lehangoló, de nem emocionálisan. Esetleg dekorációként, kiegészítőként jó. Ennyit a "divat"ról.

 • 2008.01.11 13:59:50Nekroteka

  A kéknek örülök, mert nyárias, fehérrel is tökj ó tud lenni, a narancssárgát meg nem tudom nagyon elképzelni pasztellban, valahogy annyira rikító minden árnyalata.

  A körömcipő az eléggé nem, szerintem hülyén áll a legtöbb embernek (nyuggeres), és ha sokat hordod, olyan lesz a lábfejed mint az öreg néniknek akiknek a lábujjai egymásra másznak és az fúúúj..... :S

 • 2008.01.11 14:37:16Jemi

  probáltam most leárazásnál virágos ruhát..asszem akkor elrohanok megvenni:)))))

 • 2008.01.11 14:58:07mealo

  Szamomra sokkal vonzobb, amikor egy no isemri magat, es tudja, hogy mi all jol neki es mi nem. Mivel ez azonban nem valtozik az evszakokkal a legjobb, vagy kiegyensulyozottabb, ha talalunk magunknak egy stilust, es alapvetoen ahhoz probaljuk tartani magunkat, Ez persze ne jelentse azt, hogy unalmasan oltozkodunk, a valtozatossag mindig jo, de ez nem kell, hogy 180fokos fordulattal jarjon...

 • 2008.01.11 16:09:34Atina

  Narancssárga nem. Fodor nem.

  Kék nekem csak pasztell változatban.

  Ilyen fajta cipőt én már tavaly hordtam csőnacival.

  /A sima magassarkú változatot, nem a telitalpút/.

  Retrosport jöhet, mert utcán is lehet viselni, nem úgy mint a régi suhogósakat.

  Virágminta csak motívumként, szolidan. Az egész anyag ne legyen full virágos, mert ahogy előttem írták kanapéhatás jön létre.

 • 2008.01.11 16:52:34Cücök

  Nos az idén se leszek terndi.

  Nem szeretek fodros virágos pöttyös labdának öltözni.

  A nyitott orrú cipő meg olyan mintha csak 3 lábujja lenne az embernek. Röviden: brrrrrrrrrrr.:(

 • 2008.01.11 17:42:30freestyle

  Sziasztok !

  Szerintem a mintás cipőfűző az igazi trendei idén is,mint tavaly.

  Hát nincs annál szebb, mint feldobni ütött-kopott, vagy épp az előbb vásárolt csili-vili cipőnket. Egy hangulatunkhoz illő csecsebecsével.

  Ez az igazi mennyország!

 • 2008.01.11 18:28:24hagymácska

  az a király mikor vki úgy linkel h.szétdobja az oldalt..

 • 2008.01.11 18:32:34danny_lotion

  bocsanat, de a hosszu linket tartalmazo kommentet ki kellett szednem, mert szetszedte az oldalt. ezeken az oldalakon lehet linket roviditeni: href.hu/ és tinyurl.com/ koszonom, ha hasznaljatok es elnezest a technikai malorert. danny

 • 2008.01.11 18:43:15sklasse

  Én maradok annál, ami (sztem) jól áll nekem.  A mostani (tömeg)divattól amúgy is a falra mászok. Kiábrándító, h lassan mindenki ugyanúgy néz ki. Nagyon unom már, h mindenhol csizmába tűrt nadrágot, csőnacit, tunikát, hagymaszoknyát, bokacsizmát látok...És nagyon elszomorító lenne, ha nyáron is 2-3 kiemelt trendbe burkolózna mindenki...Régebben szinte "ciki" volt, ha ugyanúgy voltál felöltözve, mint mondjuk a barátnőd, most meg már szinte erénynek számít...

 • 2008.01.11 19:31:54fruitjuice

  ó, korábbi kommentem lekerült. PromoStyl. Innen jön az infó... legalábbis ami a virágos DAMASK ruhákat illeti...

 • 2008.01.11 23:26:39Fifone

  hmmm.

 • 2008.01.12 01:10:25Té, mint Tamás

  >>Azt, hogy "Ez a szín NEM MEGY a másik színhez" az életben nem tudtam megérteni.

 • 2008.01.12 01:10:56Té, mint Tamás

  (Bocs, nem szereti a kacsacsőrt, elfelejtettem...)

  "Azt, hogy "Ez a szín NEM MEGY a másik színhez" az életben nem tudtam megérteni."  HM, a kulcsszó a színtan. _Tényleg_ vannak olyan színek, amik nem mennek egymáshoz, értsd: olyan hatást keltenek, ami - például ezesetben az öltözködésben - visszás, negatív, zavaró. Szóval különbséget kell tenni a színek tudományos vizsgálatának, és az "XY szerint ez az évszak színe, ezt kell hordani" típusú felszólítás háttere között.

 • 2008.01.12 13:07:16gyb

  Fruitjuice, köszönjük, hogy további forrással támasztod alá az ötös gyűjtemény egyik pontját.  Természetesen ezeket a dolgokat nem mi/én találtuk/-tam ki fejböl, hanem szépen végig kellett hozzá nézni, ki mit mondott, mit tervezett, mit jelzett elö erre a szezonra, és csak az került ide be, ami több helyen is szerepelt. Attól "trend" ugyanis valami, ha nem egy elszigetelt ötlet, hanem tendenicaszerüen van jelen.  Nem véletlen, hogy a PromoStyl is említi a virágmintát, de az info nem "onnan jön", ha "onnan jönne", akkor nem lenne trend. A style.com-tól a fenti képeken is bemutatott Dolce&Gabbanáig rendkívül sokan ajánlják a virágmintát idén tavasz/nyárra. Ha ez a Promostyl saját ötlete lenne, most nem beszélnénk róla.

 • 2008.01.12 17:22:20Brizsitt

  A kéknek örülök, a narancssárgának annyira nem. A virágminta és a fodor csak nagyon kevés embernek áll jól, úgyhogy várhatóan elég érdekes lesz a fodrok és virágok között lejteni az utcán. :))) A körömcipő csak tavaszra jó, de szerintem jó, bár a képen látható lyukacsosról is a '80-as évek jut eszembe. A sportszerkó meg háááát, nagyon necces.

 • 2008.01.13 19:51:36M@sz@tk@

  Hát nem is tudom... Ezek mind kb csak azoknak a karóknak állnak jól akik felvonultatják ezeket a kifutón, vagy tán még azoknak se... Amúgy ha megnéziktek, a modellek se ilyen stílusban öltöznek kifutón kívül... Ennyt a trendről...

 • 2008.01.14 11:14:30akárki

  Szerintem ez a két kék baromira élénk és harsány...

 • 2008.01.17 15:27:00penelope

  Hát azért ezen felül lesz még egy két trend a tavasszal. A színek közül se csak a kék meg a narancs tarol, én például rengeteg ciklámen színt láttam a tavaszi kollekciókban.

  Ha valakit bővebben érdekelne a 2008-as kifutódivat, böngésszen itt

  www.style.com

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta