OFFLINE

Három L: Lanvin, lélegzetelállító, luxus

2008. január 11., péntek 08:01

Ne kezdjen még olvasni, pillantson inkább újra feljebb, gyönyörködje ki magát nyugodtan a képben.

Azt ajánljuk, nézegesse még egy kicsit. Könnyen lehet, hogy ennél jobb dolog nem is fog ma már történni önnel. Élvezze ki a pillanatot, az olvasás megvárja.

Most kattintson ide, mert itt megtalálhatja ugyanezt a képet nagyobban.

Amennyiben biztos benne, hogy valóban befejezte szemei legeltetését, elmondjuk, pontosan mit is látott. Ez az álomszerű vizuálorgia a párizsi Lanvin divatház 2008. tavasz-nyári kollekciójának első promóképe. A fotográfus Steven Meisel, akit sokan Madonnával közös "munkáiról" ismerhetnek. A modell a bordós-vöröses hajú és ijesztően sovány Olga Sherer, akiről már külön blogot ír egy rajongója. Ezt a sárga, barokkosan fordozódó csodát pedig legnagyobb meglepetésünkre 100% poliészterből készítette a Lanvin - igaz, állítólag kézzel.

Általánosban az én iskolaköpenyem is 100% poliészterből készült, de abban azért valahogy nem így néztem ki. Biztos mert nem Steven Meisel készítette az osztályfényképet.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.01.11 10:32:09valah

  Ez a kép, csak és kizárólag művészetként értelmezhető.

  De most komolyan, mit kezdenétek ezzel a ruhával? Valójában egy rohadt nagy krumpliszsák. Bár tény, hogy igen látványosan lengetik a ventillátorok.

 • 2008.01.11 12:19:57hagymácska

  nemáá ez a nő úgy néz ki mint egy botsáska, és nem csak azért mert olyan vékony, hanem a testtartása miatt.inkább groteszk ez a beállítás mint szép.esetleg van rá vmi koncepció miért így lett fotózva?

  a narancssárga viszont klassz de azt alapból is szeretem.

 • 2008.01.11 12:34:29vasszűz

  Magyar fotós (nem tudom a nevét) csinált hasonló sorozatot, a modell ott egy balettáncos volt, és feketefehérek a képek, de az alapötlet ugyanaz.

  Csak valamivel hamarabb jutott az eszébe.

 • 2008.01.11 12:41:51meiklokje

  és a hátteret hol fotózta?:) a viccet félretéve sztem tuti belejavítgattak számítógéppel.

  én megijedek a hölgy arcától. nem szeretnék vele éjjel a sötét utcán találkozni.

  a ruha ezen a képen jó de a való életben is megnézném...

 • 2008.01.11 12:45:15vasszűz

  Nah, vettem a fáradtságot:), utánanéztem, a fotóst Kasza Gábornak hívják, a sorozat címe: "Elements".  Akit érdekel esetleg, itt a vele készült interjú:  www.fototv.hu/?p=35

 • 2008.01.11 13:54:57Nekroteka

  Félelmetes a csaj... Tényleg olyanok a karjai,mint egy sáska. A kép maga tényleg szép, de tényleg csak művészi szemmel, a való életben szürreális és aruha is gyakorlatilag hordhatatlan - hacsak nincsnek az ember körül mindig szélgépek hogy megfelelően lengessék a ruhát ^^

 • 2008.01.11 14:19:11zanzibar

  A fotó egyszerre ájulasztóan szép (ruha, háttér, smink) és borzalmas (a modell beállítása, teste).

  Olyan, mintha egy preraffealita festő fotózta volna. Ha nincs benne fotoshop, akkor a leányzó sürgős orvosi segítségre szorul, mert kb. 2 héttel az éhhalál előtt lehet. Nem szeretem a vékony modellek elleni hadjáratot, mert én is alkati vékony vagyok, de ezt szerintem már tényleg nem szabadna, hogy ilyen képek jelenjenek meg. Mert bitos lesz pár 12-13 éves kislány, aki azt hiszi, hogy ez szép, ilyennek kell lenni.

 • 2008.01.11 14:43:21Nekroteka

  Nem csak 12-13 évesek... _Mindenkinek_ azt sugallja a mai szépségideál hogy tökéletesen vékonynak kell lenni, még 40-es, szült nők is folyton edzőterembe járnak hogy úgy nézzenek ki mint aki 20éves feszes fenekű modell, ami azért nem normális :S

 • 2008.01.11 20:07:39nafretiti

  A képen semmi gyönyörködtető... max a narancs szín,de az önmagában is szép.  Nekroteka,miért baj az,ha szülés után nem akarnak tramplin kinézni a nők?

 • 2008.01.11 22:03:52Nekroteka

  Nem a trampliságról beszélek, hanem arról, amikor túlzásba viszik és túl nagy hangsúlyt fektetnek a külsejükre. Szerintem egy 40 éves 3 gyerekes nőtől pl. senki ne vára el/nem várhatja el, hogy úgy nézzen ki, mint egy húszéves.

  Amúgy tudtam h valaki ezért fog beszóln...

  i ;)

 • 2008.01.11 23:35:44arwen

  sportolni szerintem fontos.

  aki meg úgy akar kinézni mint ezek a modellek, azzal meg életkortól függetlenül nincs rendben valami.  és zanzibar: ha vékony vagy, akkor se hasonlítgasd magad a koplaló modellekhez. a vékony nő szép, az agyonéheztetett vézna nő nem az.

 • 2008.01.15 13:30:17DrSzöszi

  Na, csak meg akartam nézni, csak én vagyok-e idióta, amiért szerintem ez a kép ijesztő. Mer' nekem az. Mint valami fura állatba oltott vámpír, olyan ez a nő.  (BTW szerintem viszont HELYES, hogy negyvenes szült nők is olyanok akarjanak lenni, mint a húszévesek - amíg ez konditerembejárást, sportot, normál táplálkozást jelen, és nem szottyadt, elöregedett testre tizenéveseket megszégyenítő göncök felaggatását.

  arwennek pedig tök igaza van. Ez a nő nem vékony, hanem betegesen vézna. 176 centihez 53 kiló vagyok - igazán nem mondhatnám, hogy fogyózni szeretnék, vagy kéne, sőt, sokak szerint így is túl vékony vagyok - de ehhez a nőhöz képest kifejezetten nagydarabnak tűnök.

 • 2008.01.15 14:21:44zanzibar

  off topic leszek: igen, szerintem is helyes, ha a 40es nők, bármennyi gyerekük is van, de sportolnak. A sport ugyen is elsősorban egészséges. Az elhízás ellen kűzdeni sem esztétikai okok miatt kell elsősorban, hanem azért mert a túlsúly egészségtelen,és a mindennapi életvitelben akadályoz.

  Szerintem igen is törekedni kell arra, hogy az ember nagyjából megtartsa a lánykori / fiukori alakját :)! Most természetesen nem arról beszélek, ha valaki betegség miatt hízik meg, hanem arról, ha "így is kellek a páromnak" mottó alapján ül otthon a tv előtt és zabálja a chipset. Mert garantálom, hogy nem fog tetszeni neki ...

 • 2008.01.15 15:31:14Nekroteka

  Igazad van, csak sokan elfelejtik az egészség-dolgot és az motiválja őket, hogy úgy nézzenek ki, mint xy.

  Persze én sem szeretnék majd 40 évesen úgy kinézni, mint egy tehén és nem akarom arra se fogni hogy nadehát én gyereket szültem, de az ilyen irreális végletek sem normálisak, amikor többet adnak az ilyen külsőségekre, mint a gyerek felnevelésére meg a családra. Áhh mindegy, ezt nehéz így leírni.

 • 2008.01.16 06:35:13fHold

  íme még egy kép ugyanarról a ruháról: www.style.com/slideshows/fashionshows/S2008RTW/LANVIN/RUNWAY/00210m.jpg

  nem is olyan rossz... a 70-es években voltak hasonlók, csak rövidebb uszályjal. mégiscsak kellemetlen, ha vki rálép a 7-es buszon...:)

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta