A zimankóban így ápolja törődött testét!

A téli hónapokban nemcsak az a fájdalmas, hogy keveset süt a nap, már délután négykor sötétedik, ezzel szemben nagy a hideg, hanem hogy mindezt a bőrünk és a hajunk is megsínyli. Arcbőrünk gyakran kipirosodik és úgy kiszárad, hogy szinte bármit rákenhetünk, mégsem segít, és a hajunk és a körmünk is töredezik a D-vitamin-hiánytól. A bellasugar leírt néhány tippet, amelyekkel kényeztethetjük magunkat kicsit a zimankóban.

Élvezkedjünk a zuhany alatt! Felfrissülhetünk és ellazulhatunk egy finom, meleg, aromaterápiás zuhany során. Hetente-kéthetente dörzsöljük át a bőrünket a zuhany alatt testradírral és válasszunk olyan illatú szappant, ami feldob vagy kikapcsol, például mosakodjunk kamillás, levendulás vagy mézes-mandulás tusfürdővel. Viszont ne áztassuk magunkat órákig, egyrészt mert a forró víz tovább szárítja a bőrt, másrészt ne pazaroljuk a vizet fölöslegesen. 

Pakoljuk az arcunkat! Időről-időre alkalmazzunk arcpakolásokat a bőrradírozás után, de a heti rendszerességnél nem gyakrabban. Az arcmaszkkal tisztítjuk a pórusokat, és találunk olyan pakolást is, amely a hidratálást végzi el.

Ápoljuk testünket vastagon! Az arcbőrre fókuszálás miatt ne felejtkezzünk el a testünk többi részének hidratálásáról. Vigyük fel a testápolót naponta, jó vastagon a kezünkre, lábunkra és amit csak érünk, mindenhová. A hát bőre nehezen elérhető ugyan, de azért ne legyünk vele mostohák. Millióféle testápolót lehet kapni, de ha kicsit többet rá tud szánni, vásároljon olyat, ami minél magasabb százalékban tartalmaz shea vajat. Ez az anyag a sheafából kivont olaj, ami különösen értékes hidratáló- és védőanyag.

Kenegessük a hajunkat is! Bár első hallásra macerásnak tűnhet, a hajunkra is készítsünk pakolást. Jól bevált nagyanyáink receptje, a tojás-méz pakolás, ami a száraz hajba lehet újra életet. De létezik tojásos-sörös vagy banános-avokádós ápoló pakolás is, próbálja ki! És írja meg nekünk, hogy melyek azok a termékek, amelyek önnek minden télen beváltak!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek