OFFLINE

Putriból pláza: kész az új Garay piac

2007. december 27., csütörtök 14:45

Több mint három éve már, hogy a mindig is horrorisztikus állapotokban leledző Garay (téri) piac még horrorisztikusabb körülmények között senyved - ráadásul nem is a Garay téren, hanem a Rottenbiller utcában. A fenti képen azt a roppant deprimáló jelenetet örökítettük meg, amikor az el nem kelt karácsonyfákat 24-én kukások szállították el a helyszínről. A piac még borzalmasabb helyszínre történő kiköltöztetésének oka természetesen a Garay tér újjáépítése volt. A több esztendőn át tartó építkezés most befejeződött, és persze arról is van fotónk, hogy milyen lett a gyakorlatilag plázává átépített Garay.

Ilyen:

A Keletitől kifelé az egyik irányba elindulva most már az Aréna Plazahoz jutunk, ha a másik irányt választjuk, akkor pedig jó eséllyel ebbe az épületbe fogunk botlani. Van, illetve lesz benne minden: természesen piac is, de ezen kívül mélygarázs, közért, bank, sőt, lakások és játszótér is. Hogy ki szeretne egy piac épületében lakni, ráadásul a Keleti Pályaudvar tőszomszédságában, a Garay téren, azt nem sikerült kiderítenünk, azt viszont megtudtuk, hogy a szemlátomást befejezett épületet csak márciusban adják majd át.

Ez az új monstrum mindenképpen hatalmas fejlődés Budapest egyik leglepusztultabb, leghajmeresztőbb állapotok között tengődő piaca számára, még akkor is, ha az épület, bár korántsem a modern építészet legelkeserítőbb példája a városban, bizony csúnyán kilóg a környező, rossz karban lévő, de úgy is gyönyörű százéves bérházak közül. Ráadásul most már "tér" sincs, mivel az egész Garayt kitölti az új piac épülete, és ezért a régi házak lenyűgöző homlokzatait sem lehet többé megcsodálni, hiszen azok csak egy bizonyos távolságból érvényesülnek. Dehát valamit valamiért, eltűnt Budapest eddigi egyik legrondább piaca, és önmagával a feledésbe rántotta vagy 15-20 műemlékszámba menő ház látványát is.

Kíváncsian várjuk a márciusi nyitást.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.12.28 12:01:37Avatar

  Szerintem az árusok akik beköltöznek az új épületben lévő boltokba nagyon szívesen laknak is majd közel a munkahelyükhöz, és nem érdekli őket, hogy a Keleti közel van-e.

 • 2007.12.30 02:50:17Lorenzaccio

  kolléga odaköltözött, meggyőződése, hogy jó üzletet csinált.

  engem kicsit zavart, hogy amikor beköltözött, nemhogy a házban, de az utcában sem volt még a közvilágítás megoldva, és még mindig sitthalmokon kell átmászni, hogy a lift felé eljuss. Ugyanis a lakásokat már hónapokkal ezelőtt - 8 hónapos késéssel - átadták.

 • 2007.12.30 07:16:47Riti

  A lkásokat sajnos mindenhol késésben adják át. Mi is majdnem egy évet vártunk.... nem ezen a helyen.

  Egyébként kár a műemlékekért, valami kevésbé "rombolót" is választhattak volna.

 • 2008.02.07 14:23:15Boycsek

  Én nem nagyon értem, hogy a cikk írója, honnan vette hogy most már nincs tér??? Eddig volt? Nem piac volt? És az a park, játszótér és szökőkút ami most ott van, az mi? Én láttam és szerintem nagyon szép. A sétáló utcák is. És a felújított homlokzatok, amelyek a parkból gyönyörűen látszanak, azok is szépek. A régi garay piac épülete is ugyanúgy eltakarta a homlokzatokat, az utcák sem lettek keskenyebbek. Érdemes szét nézni, pláne ha valaki cikket is akar írni róla.

 • 2008.02.07 14:29:20-Micimackó-

  Nagyon szerettem a Garay piacon vásárolni zöldséget-gyümölcsöt.

  Nem tudja valaki, hogy mikor nyit meg újra ott a piac?

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta