Sminkesünk megmondja: sminkeljünk a karácsonyfához

Ahogy közeledik a karácsony, úgy lesz egyre kevesebb a hely a fodrásznál, a kozmetikusnál és persze a parkolókban is. Nemcsak a lakást, magunkat is szeretnénk ünnepi formába hozni, csinossá varázsolni. Szentestéhez érkezve noha minden szépítő beavatkozáson túljutottunk, sokaknak még egy utolsó fontos záró feladat hátravan: az ünnepi smink elkészítése. Ott állunk a tükörrel szemben, előttünk szétszórva az összes lakásban fellelhető szemhéjpúder és azon tűnődünk, melyiket is rakjunk fel azalatt az öt perc alatt, amennyi idő erre a műveletre megmaradt. Melyik színt is válasszam? - hangzik el a kérdés. Mégha ez csak néhányaknak okoz is fejtörést, egy-két ötlet talán segítségére lehet mindenkinek.


Induljunk el onnan, ki hogyan állít fát. Van ahol a fa díszei szigorúan az adott év választott karácsonyi színeihez igazodnak: az idei karácsonyfadísz-divat élén például az ekrü áll. Van, ahol mindegy milyen a szín, de egynél, kettőnél több nem kerül a fára és a lakás vagy minden dekorációja, vagy csak a karácsonyi asztalé illeszkedik a fa színeihez.
Kevésbé lelkes háziasszonyok megelégszenek azzal is, ha csak külön a fa, külön az asztal harmóniája van meg.
Minden ilyen esetben igazodhatunk a lakás, a fa színeihez, de ha biztosra akarunk menni, válasszunk az arany és ezüst közül. Az egyik szín mindenkinek jól áll és passzolni fog a dekorációhoz is. A szemhéjsarkakba tehetünk lilát, sötétzöldet vagy bordót, és persze arra is figyeljünk, hogy a ruhánk színével is harmonizáljon.
Ha van otthon szaténporunk, csillámunk, akkor a szemhéj középső részére rakhatunk belőle, ezzel feldobjuk a szemhéjpúder színét.

Ahogy alábbi fotónkon is látható, a szájra elég a szánk színéhez igazodó, vagy sima, átlátszó  szájfény, jobb, ha a karácsonyi vacsora idején nem kell ügyelni egy erős rúzsozásra. Pirosítóból pedig elég annyi, hogy szép színt kapjunk tőle.

A különböző ismertebb márkák gyakran külön ünnepi kollekcióval rukkolnak elő. A MAC-nél nagyon szép, exkluzív szemhéjpúderekkel találkozhatunk, de ha csak a Douglasba látogatunk el, ott is gazdag karácsonyi színválaszték áll rendelkezésünkre. Én kifejezetten szeretem például az ArtDeco szemfestékeit, mert kicsik, egyesével megvásárolhatók, szép színei vannak és jó vele dolgozni is. Minden olvasónak színes karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

Oszd meg másokkal is!
Mustra