OFFLINE

Sminkesünk megmondja: játsszon a színekkel

2007. december 20., csütörtök 12:12

Nem tudom ki hogy van vele, de imádom a színeket: a művészboltban a kis üvegcsében álló különféle festékeket, a papírboltban a levélpapírokat és hozzájuk tartozó különböző méretű boritékokat, a Pantone-skálát csak úgy magában. Be is szereztem a leendő lakás színeinek kiválasztásához a színek könyvét. Na és persze nem maradhatnak ki a púderek, rúzsok, szemfestékek, ahogy szépen katonás rendben állnak egymás mellett színek szerint.


 
Van otthon két egyforma bögrém, melyek csupán színeikben különböznek egymástól. Az egyik sárga, narancs, piros csíkos, míg a másik zöld, kék, lila. Ha egyedül iszom teát vagy kávét és azon tűnődöm melyikből igyak, mindig a hidegebb színek mellett döntök. Ugyanez van a szemfesték vásárláskor is. Odaállok a paletta elé és előbb vagy utóbb mindig ugyanoda orientálódok. Ilyenkor elgondolkodom és arrébb sétálok és tudatosan döntök valamely más szín mellett, hiszen nem csak a szokásos színek állhatnak jól.

Ha valaki netalántán hasonló „problémával“ küzd, ajánlom próbálja ki ezt a módszert. A sminkelés játék a színekkel, amitől nem kell megijedni. A színek arra valók, hogy kisérletezzünk velük és arra, hogy segítsenek a hibák elrejtésében vagy legalábbis annak tompításában. Ha valaki lelkes és szán rá időt, akkor már az alapozással megoldhat egy pár problémát. Érdemes egy-egy árnyalattal sötétebb és világosabb alapozót is venni a bőrünkhöz igazodó mellett.A drogériákban kapható nevesebb márkák alapozói tökéletesen megfelelnek arcunk alapozásához. Lehet hab vagy krémállagú, a lényeg, hogy könnyed legyen és ne plusz vakolatként viseljük.  Ha lehet, akkor az arcunkon teszteljük a színt, ne a kézfejünkön, mert ez utóbbi a bőrből, színből adódó különbség miatt nem feltétlenül segít hozzá a megfelelő szín kiválasztásához. Világos vagy sötét? Ez az alapvetően eldöntendő kérdés.
A sötéttel visszatolunk, tompítunk, míg a világossal távolítunk, kiemelünk.

Magas homlokot a hajtőhöz, a homlok két végéhez tett sötétebb alapozóval tudunk kicsinyíteni. Széles orrot az orrcimpához, adott esetben a nyereg két oldalára tett sötétebb színnel keskenyítünk. Kiálló csontok, toka esetén is így járhatunk el. Ha a szemek alatt lévő sötét karikákkal szeretnénk megküzdeni, akkor a világosabb alapozó után nyúljunk. Most, hogy már megismertük az arcunkat nincs más hátra csak a gyakorlás. Nyomás a fürdőszobába!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.12.20 14:06:28múvemáccsó

  na most akkor 3 mondatban meg lett mondva a frankó!!  ennek az összecsapott cikknek nem volt semmi értelme, se célja.

  egy külön szakmának fortélyait nem lehet 1 cikkben megfogalmazni.

  akkor legyen cikkfüzér (de akkor tejvaj módjára: MAC-kal meg Sephora-val)  ez a tejvaj kezd elég szedett-vedett lenni:

  ebbe is egy kicsit belenyúl-abba is egy kicsit belekotnyeleskedik.  tessék eldönteni hogy mi ennek a blognak a profilja, mert ennek ÍGY semmi értelme...

 • 2007.12.20 14:43:04ddevil

  Igen, elég összevissza ez a cikk.. nem sokat mond, azt sem konkrétan.

  Legyen ünnepi smink lépésről lépésre.

 • 2007.12.20 19:03:38fashion victim

  Szerintem jol sminkelem magam (tobben mondjak), de az alapozasom sosem lesz verprofi. Talan lehetne ezzel kezdeni azt a bizonyos cikksorozatot. Van mar camouflage korrektor kremem, nivos alapozom, szerintem a szint is eltalalom (nagyon egyszeru, a legvilagosabb kell), de megsem lesz jo, valahogy olyan sargas lesz...Talan kevesebbet kene belole feltenni, tenyleg nem tudom. Probaltam mar szivaccsal, MAC tizenezres ecsettel, de valahogy nem az igazi. Hetkozben persze egyszeru, mert nem hasznalok alapozot, de pl amikor csinalnek egy durvan sotet szemfestest, akkor jo lenne hozza egy tokeletesen egyenletes alapozas, de nem megy. Nem ugy kell elkepzelni, hogy iszony bena lesz a muvem, csak egyszeruen a szakavatott szememnek nem tokeletes. Tippek ? :)

 • 2007.12.21 01:35:41ddevil

  fashion victim: ha sárgásabb, mint kellene, akkor nem találod el a színt, nem? Van sárgás és van rózsás bőr (úgy tudom).

  Ha van camou korrektorod azzal elfeded a szín-egyenetlenségeket, aztán lealapozod az egészet, hm? Én nedves szivaccsal szoktam és működik.

  De mit mondanak a szakavatott szemek?

 • 2007.12.21 09:12:15graveland

  azt hittem valami hatalmas színes sminkes cikk lesz, hogy bátran használjunk narancssárga rúzst és kék szempillaspirált. nekem ezt jelentik a színek. a cikkírónak az orrnyereg sötétítése....

 • 2007.12.21 11:57:36pissy

  Hát ez a cikk komolyan mondom botrány! Miről szól? miért van itt? miért ez a címe? tök nem informatív, semmitmondó, félrevezető. elkezdem itt lelkesen olvasni, hogy akkor most majd biztos megmondják hogy sárga-lila kombó lesz a tavasz szemhélyszíne erre meg kenjek sötétebb alapozót a hajtövembe? nemár......

 • 2007.12.21 13:14:53KKitta

  Bevezető postnak készült, még nem "megmondom a frankó"-nak.

  Köszönettel vettük az észrevételeket.

 • 2007.12.21 15:05:32Lilienfeld

  Egy blogban másik blogot linkelni elég bunkó dolog, de majdnem megtettem, úgy felhúzott ez az "izé".  De ha kell az észrevétel: arról írjatok, hogyan kell sminkelni neonvilágításhoz? Van-e ehhez spéci termék, színárnyalat, módszer, rafinéria stb? Valszeg nem én vagyok az egyetlen, aki naphosszat fénycsövek alatt ül, miközben ügyfelezik - és vagy élőhalottnak, vagy lázas betegnek látom magam. Sza'l a "több pirosítót", az nemigen jön be.

 • 2007.12.21 18:29:15akárki

  fashion victim, nekem azt mondat egy hozzáértő, azt hogy így van-e nem tudom, hogy sárgás bőrhöz nem szabad rózsás alapú alapozót használni. Inkább sárgásat. Ami nekem nem logikus, de ezt mondta.

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta