Zenét ajándékba? Az idei bestofok öt bestofja

A könnyűzenei előadók már régen ráálltak arra, hogy 3-4 sorlemez után mindig kiadnak egy gyűjteményes válogatást is, természetesen mindig karácsony elé igazítva a megjelenést. Nem kimondottan kifinomult dolog greatest hits CD-t ajándékozni, de ezzel legalább biztosra lehet menni. Az idei szezonra megjelentetett kiadványok közül most ötöt ajánlunk - le merjük fogadni, hogy nincs olyan ismerőse vagy rokona, akinek az ötből legalább az egyiket el ne lehetne sütni.

Spice Girls - Greatest Hits Ez az a lemez, aminek a megjelenése valószínűleg senki figyelmét nem kerülhette el, hiszen minden újság tele volt-van-lesz a Spice Girls 2007-es összeállásának hírével. Egyetlen új szám van ezen a gyűjteményen, a Headlines (Friendship Never Ends), ami ugyan csúfosat bukott novemberben a slágerlistákon, de ez mit sem csorbít a régi számok dicsfényén. Azok továbbra is ugyanazok a tökéletesen habkönnyed popdalok, amiknek 10 éve megismertük őket.

Led Zeppelin - Mothership Erről valamennyi számot kívülről fúj minden magára egy kicsit is adó rockrajongó bármelyik korosztályból, és mégis biztos, hogy ennek ellenére valamennyi rocker örülne a Mothershipnek. Nyugodtan tessék vásárolni belőle, a Led Zeppelin zenéje olyan kemény, hogy ezek a számok 30-40 év alatt sem koptak meg. A CD-n természetesen szerepel minden idők leg- leg- leg- rockhimnusza is, a Stairway to Heaven. Akár apukáknak, sőt lassan nagypapáknak vagy saját részre is beszerezhető.

Andrea Bocelli - The Best of Andrea Bocelli: Vivere Ezzel a kiadvánnyal vigyázni tessék, mert már október végén megjelent, és azóta meg is járta a Mahasz albumlista csúcsát, azaz egész jó esélyünk van arra, hogy a megajándékozásra kiszemelt személy már rendelkezik ezzel a CD-vel. Gyönyörű, agyoniskolázott hang, érzelmek mesterséges kiárasztása... ez az a zene, amely anyukák szemével nézve csupa romantika is lehet, máshonnan azonban nyáltengernek tűnik. "Besame Mucho", "Time to Say Goodbye", stb. Sok családtagnál lehet viszont biztosra menni egy ilyen válogatással.

Whitney Houston - The Utlimate Collection Ez az a lemez, amely valószínűleg elsősorban azért jelent meg, hogy a művésznő nehogy betevő nélkül maradjon karácsonyra. A jobb sorsa érdemes Whitney Houston adott már ki gyűjteményes lemezt, és mivel azóta új slágerei mondhatjuk, hogy nem voltak, ezen az albumok nagyjából ugyanazok a megaslágerek szerepelnek, csak kevesebb, mert ez nem dupla kiadvány. Vegye meg ezt a CD-t és ajándékozzon tökéletes könnyűzenét, és egyben támogasson egy bajba jutott világklasszist és családját!

Diana Krall - The Very Best of Diana Krall A kanadai jazzénekesnő különleges, kifinomult, mégis könnyen befogadható világának sok-sok rajongója van már Magyarországon, de túlzás lenne azt állítani, hogy széles körben ismert lenne itthon. Bátran megvehetjük tehát ezt a CD-t ajándékba gyakorlatilag bárkinek, és legalább nem egy Spice Girls-zel vagy Andrea Bocellivel a kezünkben kell pironkodnunk. Kellemes, de nem lábvíz; kiművelt, mégis hiteles; érzelemdús, de nem vad. Diana Krallt mindenkinek!

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek