OFFLINE

Utcai divat Magyarországon: télen is vidám mintákban

2007. december 11., kedd 09:29

táska: H&M
kabát: Mango
ruha: H&M
kardigán: Springfield
cipő: Vagabond

További utcai divatfotók az Ourstyle blogon.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.12.11 09:48:21Cosmo

  Kevés kivételtől eltekintve ezekről az utcai style fotókról leginkább a menekültek jutnak eszembe. Bocs, nem a lányt akarnám bántani. Viszonylag keveset sétálok a városban, de ezen rövid alkalmakkor is látok valóban trendi fiatalokat akik nem úgy néznek ki, mint egy hajléktalan, aki minden létező ruháját felveszi, nehogy ellopják tőle. A helyzetet súlyosbítja a két hatalmas méretű táska.

 • 2007.12.11 09:50:52sourcherry

  Nem szeretnék én sem megbántani senkit, de szerintem stílusos alapvetően az, akinek jól áll az ami rajta van... Itt az a fő gond, hogy a csajnak ezek a cuccok nem állnak jól....

 • 2007.12.11 10:07:09heart-shaped.box

  szerintem jól áll neki, mert látszik, hogy jól érzi magát bennük, és ez a lényeg :)

 • 2007.12.11 10:23:07heart-shaped.box

  szerintem senki nem várja, hogy hasraessünk tőle. csupán arról van szó, hogy ezek az emberek kialakítottak maguknak egy stílust, jól érzik magukat a ruháikban és valszeg szarnak rá, hogy mások mit gondolnak, és szerintem ez jó :) látok sokszor nagyon szép lányokat nagyon szép és drága ruhákban, és mégis úgy látom, hogy nem érzik jól magukat a bőrükben, pedig a kisugárzás fontos...

 • 2007.12.11 10:27:27Rékuc

  Ez a kabát alól kilógó pulcsi, gyűrött leggings, a lábnak abszolút előnytelen csizma, egyenletlen hosszúságú szoknya abszolút az igénytelenség látszatát kelti és nem a divatosságét... a felsorolt üzletek listája pedig maga a siralom. Hajléktalan bohócnak öltözni nem feltétlenül jelent egyedi megjelenést...

 • 2007.12.11 10:29:09heart-shaped.box

  hm... úgy látom, itt mindenki a dolce&gabbana-ból öltözködik :)))

 • 2007.12.11 10:45:14Brizsitt

  Szerintem a blog szerkesztőivel lehet valami gond. Mindig ők állítják meg ezeket a - nagymamám szavaival élve - pacuha embereket. Én annyi stílusos embert látok az utcán, akikon látszik, hogy nem a világ legdrágább márkáit hordják, mégis nagyon jól néznek ki. És egyébként nehogy már stílusos legyen, ha valaki a tetszikasárgaszatyorvigyélegykékettel jár az utcán.

 • 2007.12.11 10:55:06Vonnegut

  Nem hiszem, hogy mindenki D&G-ből öltözködik, de hát tudod, hogy van ez, snassz leírni, hogy H&M.

  Nekem a H&M-ből és Dolce-tól is vannak tűrhető cuccaim, és egyáltalán nem érdekel, melyik milyen márka, ha jó.  Jó ez a hajléktalan bohóc szöveg, nekem nagymamáink régi nylon otthonkája is eszembe jutott a kikandikáló mintás ruhadarabról.  A blog szerkesztői pedig rettentő egyoldalúan döntik el, kinek a fotója kerül fel ide. Brizsittel értek egyet, én is valahogy sokkal jobban kinéző embereket látok naponta az utcákon. Persze ilyeneket is, mint ez a lány. A probléma ott van, hogy ide csak ez utóbbiak kerülnek.

  Miért nem láttam még egyetlen állatmintás vagy arany cuccot ezeken a fotókon például? Jó tudjuk, hogy a Velvetnél is mit gondolnak ezekről, de attól mert a kifinomult ízlésű szerkesztők szerint ez nem stílus, még bizony-bizony vannak akik szeretik ezeket is, ha jók.  Röviden, ne csak olyan fotók kerüljenek be, ami a szerkesztőknek esetleg tetszik valami miatt.

 • 2007.12.11 12:24:58Cosmo

  Nem, én sem a D&G -től öltözködöm. Mondjuk H&M-től sem. A többitől van egy-két cuccom. Még azt sem mondhatom, hogy csak az etetszik amit én hordok. Vannak olyan stílusok, amelyeket én soha nem érezném magaménak, de van, akin tetszik. A véletlenszerűen felvett ruhadarabok azonban a lehető legkevesebb alkalommal válnak stílusossá. Jelen esetben még az sem mondható el, hogy ennek a lánynak jól állnak ezek a ruhadarabok. Szerintem ehhez a testalkathoz nem passzol a szűk nadrág csizmába tűrve, hozzá még egy szoknyácska is. Ezt csak az igazán vékonyak engedhetik meg maguknak.

 • 2007.12.11 13:26:11Los Alamuszi

  mrssolis!

  Egyetértek.

  Több aggályos pontja van ennek az öltözéknek, ami nem a ruhák márkája, hanem valóban az, hogy a csajszi alkatához nem jók. Ezt kár tagadni, akár jól éri magát benne, akár nem, és induljunk ki abból, hogy VAN olyan stílus, amiben nem csak jól érezheti magát az ember, hanem bónuszként még nem hangsúlyozzák ki, amit nem kéne rajta (macskanadrág!!!!)

  Ezért ez a fotó max. élő felkiáltójelnek kell/lehet tekinteni, hogy a csaj, de lehetőleg mások elkerüljék a hibákat, pl. ne vegyenek olyan kabátot, ami csak alul szűk egy kicsit, ne hordjanak macsekgatyót, csak, ha tökéletes az alakjuk (vagy, akkor sem).

  És, a csaj tényleg helyes, és ettől csak jobban sajnálom, mert, egy jó szerkóban nem az jutna róla először eszembe, hogy "szegény", hanem, hogy "hú, de dögös, még, ha nem is manöken alkat"

  Ez minden.

 • 2007.12.11 13:58:10Brizsitt

  Most már nekem is egyre inkább úgy tűnik, hogy a magyar stílusblogokon inkább ilyen élő felkiáltójelek vannak, ahogy Los Alamuszi mondja. Végig néztem az ourstyle-t és a bpstyle-t is, többször, és csak olyanokat láttam, akikre nagy jó indulattal azt mondja az ember, hogy hidegvízzel elmegy. De szerintem akkor sem ez a helyzet a magyar utcákon, sem Pesten, sem vidéken. Na, majd veszek egy fényképezőgépet. :)

 • 2007.12.11 13:59:37mrssolis

  Kedves Los Alamuszi! Azért is kösz a bejegyzésedért, mert így átmentetted az én khm... gyanús módon eltűnt (kimoderált?), amúgy szerintem nagyon kultúrált kritikám lényegét:)

 • 2007.12.11 15:06:23Nekroteka

  Jól érzi magát benne és a jól áll neki az így hogy korrerál?

  Az emberbaráti gondolkodás ellenére ez a 2 szerintem nem függ össze feltétlenül...

 • 2007.12.11 16:48:09vove

  szerintem igenis csinos, mégha dundi is! bár kabátból egy számmal nagyobb kellett volna... a táska és a tunika kifejezetten tetszik, az ikeás szatyor sem gáz, mert ugye, ha vásárol az ember, azt valahogy haza kell szállítani... de a fikázóknak javasolom, hogy mindig nagyon legyenek résen, ne vigyenek magukkal utazótáskát, esetleg szatyrot (sicc!), mert bárhol lencsevégre kaphatják őket, kivéve ha az outfit d&g, mert a bloggazdikkal egyetértek, nagyon ciki...

 • 2007.12.11 16:55:34heart-shaped.box

  :)

  én pedig leírom már, hogy mire is gondolok a "jól érzi magát benne" frázisommal... szóval: nyilvánvaló, hogy mindenkinek más tetszik. az is nyilvánvaló, hogy a szerkesztők ízlése benne foglaltatik a dologban, de én úgy látom, hogy próbálnak mindenfélét bemutatni, ami fellelhető az utcán. én is hidegrázást kapok az állatmintás cuccoktól, de ha valaki jól érzi magát benne, azon jól fog mutatni. sosem hordanék lila táskát például, de ezeket a képeket én nem így szemlélem... nem szabad csakis saját ízlés és szépségideálok alapján megítélni ezeket a képeket-embereket, mert így bizonyára senki nem fog tetszeni Nektek. ritka dolog, hogy az ember heidi klummal megy szemben az utcán, talpig gucciban... nem tudom, érthető-e a dolog, remélem...

 • 2007.12.11 17:02:21Nekroteka

  Nem ártott volna egy számmal nagyobb mivel ha jól látom ezt össze sem tudja alul gombolni, ami viszont már nem stílus tekintetében hanem funkcionálisan is hiba.  Én igyekszem úgy szemlélni hogy ami nekem nem tetszik/nem állna jól az is tudjon tetszeni máson, de attól még ha valaki felvesz valamit ami rohadt hülyén áll neki DE mosolyog mert jaj de tök jól érzi magát, még nem fog tetszeni, az embernek valamelyest tudni kell az adottságainak megfelelően öltözni.

 • 2007.12.11 17:44:50Fifone

  nem.

 • 2007.12.11 18:25:44Cosmo

  Vove, értsétek már meg, hogy a kifogásunk elsősorban annak szól, hogy ez NEM utcai divat Budapesten. Persze, én is cipelek táskákat és nem mindig a legjobb formámat adom, sőt előfordul, hogy esetleg olyat veszek fel, ami nem áll rajtam tökéletesen. De ezzel tisztában is vagyok és ha valaki egy ilyen alkalommal lefényképezne, mert olyan trendi vagyok, akkor valszeg elküldeném melegebb éghajlatra.

  Másodsorban erre a lányra nem való ez a szerelés, bármilyen helyesen is mosolyog. Látszik, hogy erősebb testalkatú, a nadrágra húzott szoknya (tunika? akármi), az alul begombolatlan kabát és az alatta levő kardigán - amit szintén nem tudott begombolni - még inkább felerősíti

  optikailag.

 • 2007.12.11 18:55:07Éosz

  sztem iszonyat, egy bájos lány, stílusérzék nélkül. nemgyerebe

 • 2007.12.11 19:05:28cézé

  Jól érzi magát benne, az tény, de borzasztó ahogy kinéz.

  Vasalatlan, gombolatlan, és igen, valaki írta fentebb, hogy pacuha, hát jah:)  a szoknya meg a szatyor, na az felfoghatatlan.

 • 2007.12.11 21:18:05CarrieBradshaw

  ARMANI FOREVER

 • 2007.12.11 23:37:11Té, mint Tamás

  Egyébként a fotós rettentően rosszul állítja be az alanyokat, és a legtöbbször a világítás (hiánya) csak ront az összképen. Másrészt meg oké, hogy épp van nála egy ikeás szatyor, de azt nem lehetne mondjuk a kép erejéig három méterrel arrébb a földre tenni?

 • 2007.12.12 09:03:52Los Alamuszi

  Én tényleg csak azon szoktam elgondolkodni a tejbenvajbanra felkerülő "stílus" fotókon, hogy vajon nem az fogta-e meg a blogoló szemét, hogy valami nem stimmelt...mert, hogy eddig egyetlen utcai divat fotó sem volt egy nagy durranás. Sőt.

  Hacsak nem a negatív irányban, mert tény, hogy az alanyokon mindig volt valami hmm..érdekes, de inkább abból az "érdekes" kategóriából, amikor valami NEM sikerült rajta, mint az egyéni ötlet kategóriából.  És, tényleg annyit, hogy, semmi baj egy magára rántott szerkóval, mindenkivel előfordul, de akkor a többség nem fotózkodik.

  Mert, vagy megvezetik ezeket az illetőket, és nem mondják meg nekik, hogy egy DIVAT blogba kerülnek, vagy tényleg el vannak tévedve, és akkor viszont tessék letenni a fotós lábához (vagy legalább a sajáthoz) a kék bevásárlószatyrot, kisimogatni a stílusosnak gondolt macskanadrágot, begombolom a nyitvahagyott kabátot-kardigánt, mert tudom, hogy ez így max. kénylemes, de kövérít, stb.

  Pl. ha most valaki idejön hosszám, hogy lefotózzon egy fodrászblognak, mert stílusos a hajam, megköszönöm a lehetőséget, és jót röhögök, mert tudom, hogy most vettem le a sapimat, és égnek áll a rőzsém, de nem fotóztatom...vagy, élek a gyanuperrel, hogy hülyére vesznek.

 • 2007.12.12 09:21:30lii

  hú, ez az első streetstyle-fotó itt, ami naggyon nem tetszik. ilyen erővel engem is lekaphattak volna tegnap, mikor kiszaladtam a futárhoz a kapu elé, kb ilyen stílusú és sorrendű cuccokat dobáltam magamra. :)

 • 2007.12.12 09:23:57lii

  + előttem is írták, de: a leggings + lapossarkú vádlicsizma nem áll jól mindenkinek. sőt, nagyon kevés nőnek áll jól. (nekem se, nem azért..)

 • 2007.12.12 11:12:32mormota20

  kicsit off, de a márka-vita miatt azér megírom: tegnap betértem a Vörösmrty téri hennesbe. Egészen elképesztőnek találtam, hogy az ott található vásárlőközönség - legalábbis akkor - olyan volt, mintha kb valami luxusboltba mentem volna. 40 felett csak high-class menedzserasszonyok és ügyvédnők, 40 alatt vagy kezdetleges menedzserasszonyok, és ügyvédek, vagy b,c kategóriás celebek. Azt hittem rossz helyen járok. én csípem a hennest, de azt nem gondoltam, hogy ez ennyire "trendi" itt...

 • 2007.12.12 23:49:44Chuckybaba

  Hűűű, megagáz! Nekem is vastag lábam van, ergo nálam alap, hogy soha nem hordok olyan szoknyát, amiből kilátszik a térdem, pláne nem olyan csizmával, ami csak a vádlimig ér! Úgy látszik, sokmindenkit nem érdekel, hogy előnyösen néz-e ki egy-egy ruhában!

 • 2007.12.13 00:08:27Nekroteka

  Igen, mert "ha jól érzi magát benne" akkor máris elelfejtődik az egész akkor akárhogyan ki lehet nézni... :S Hülyeség, azért az alap normák nem véletlenül vannak :S

 • 2007.12.13 12:27:36boszor

  Juhé, Rékuc biztosan Chanelben és Diorban rohangál. (Most kicsit off leszek, mert a csajról nagyjából mindent leírtatok, amit mondhatnék.)  Dühít, amikor azt állítja valaki, hogy a jó ízlés és a stílus pénz kérdése, illetve hogy valakin azért nem áll jól valami, mert rossz márkától vette. Meg kell nézni Fergie-t, vagy Britney Spears-t. Aki nem volt ott, amikor a jó ízlést osztották, méregdrága cuccokkal is tud ám randa lenni.  Ha most Rékucból indulok ki, akkor én eleve rosszul öltözött maca vagyok, mert van egy tonna H&M cuccom, és ó borzalom, szeretem őket. De van turkálós cuccom is elég, úgyhogy inkább ki se menjek az utcára. Az, hogy megválogatom őket, és odafigyelek a szín- és stíluskombinációkra, nem számít.  Erre a hozzáállásra mondják nálunk azt, hogy "sznob" (olyan hangsúllyal, hogy "fúj").

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta