OFFLINE

Könnyebb a nőknek ajándékot venni? Szavazzon!

2007. december 11., kedd 11:20

Nőknek könnyebb ajándékot venni. Ennek fő oka, hogy a jolly jokerként bevethető fogyóeszköz-ajándéklehetőségek vagy unisexek vagy nőspecifikusak, ráadásul ha unisexek, mindig nagyobb választékban állnak rendelkezésre leányoknak, asszonyoknak adható formában. Izgalmas példák meg ötletek és még izgalmasabb szavazás a hajtás után!

Kozmetikumot ugyan vehetünk férfiaknak is, de a kicsit snassz aftershave-vel és a kicsit túl metroszexuális parfümmel ki is merült a téma. Ezzel szemben nőknek ajándékozható rúzsok és szemhéjfestékek, parfümök és arckrémek garmada áll az ajándékozó rendelkezésére, amelyekből nyugodt lélekkel vásárolhatunk, hiszen mindig szükség van rájuk. Ruhára is mindig szükség van, de hogy ezen a téren mennyivel nagyobb és izgalmasabb a női választék, azt írásban kifejezni talán nem is lehet. Nagyobb kínálatból választani is könnyebb. Ráadásul a hölgyeknek végtelen számú kiegészítő és ékszer ajándékozható bizsutól luxuskategóriáig: trendi és/vagy gyönyörű fülbevalóból, nyakláncból, kis táskákból, retikülből mindig jöhet még egy. Ezen a téren a férfiak felvevőképessége megintcsak elhanyagolható.

Tipikus női ajándékcsoport továbbá a háztartási kellék. Edényfogó kesztyű, kötény, tálak, eszközök... Mit választhatunk egy férfinak ebből a halmazból? Legfeljebb dugóhúzót vagy bicskát, egy különlegeset, esetleg. Az erősebbik nem számára esetleg alkoholtéren tudunk valami prezentálható meglepetéssel előállni, pl. bor, viszki vagy egyéb felsőbb kategóriás termék, bár ezek nem nagyon szoktak tudni karácsonyi hangulatot árasztani magukból. Kifejezetten férfias termékcsoport továbbá az elektronikus kütyük halmaza, ezzel viszont az a baj, hogy elfogadható áron aligha fogunk olyasmit találni a médianagyáruház szakértő osztályán, amit röpke figyelmességképpen karácsonykor átnyújthatnánk.

Ön is szembesült már ezzel a problémával? Vagy Ön éppen az ellenkezőjét tapasztalja? Esetleg egyik nemmel kapcsolatosan sem szoktak lenni kirívó ajándékozási problémái? Szavazzon, mondjon véleményt!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.12.11 11:36:01sklasse

  Szerintem nem nemtől függ az ajándékozási lehetőség nagysága, hanem egyéntől, és attól, hogy mennyire ismerjük az adott egyént. Aki sok oldalú, széles az érdeklődési köre, sok hobbyja van (és mi ezeket ismerjük, és tudjuk, h mire van szüksége), annak a személynek feltehetően könnyebben találunk ajándékot. Legalábbis ez az én tapasztalatom.  A fent említett tipikus női ajándékok nekem nem igazán jönnek be, azokat szeretem inkább én kiválasztani (kozmetikum, ruha), de lehet, h csak rigolyás vagyok:). Háztartási ajándékot pedig nem szeretem, és ezt szerencsére mindenki tudja, így nem is kapok:) Bár általában szeretek főzni, de úgy gondolom, h az nem az én kényeztetésemet szolgálja.

 • 2007.12.11 11:40:39heart-shaped.box

  tökéletesen egyetértek sklasse-val! a felsoroltak mind olyan személytelen dolgok...

 • 2007.12.11 11:45:04melcseee

  lehet, hogy lassan már egyedül maradtam, de én akkor is szeretek csinálni ajándékot, nem pedig venni..és ha veszek is, akkor is csak olyat, mit tuti el tudok képzelni az illető kezében. nem szeretem az ilyen lekapom-a-polcról-nesze-ajándékokat...igaz, így már októberben elkezdem írogatni, kinek mit kéne, de ez azért is van, mert elég nagy a család... :)

 • 2007.12.11 11:47:37juteszembe

  arról nem beszélve, hogy kozmetikumból is nagyon könnyen adhatsz olyat, ami nem felel meg az illető bőrtipusának. Vagy például egy márkához ragaszkodik, mert az már bevált neki és nem kockáztatja, hogy tiszta ragya legyen a feje vagy kiszáradjon a bőre. Vagy mondjuk soha nem szokott kádban ázni mert csak zuhanyozik, hú de kurvára fog örülni a felcicomázott méregdrága fürdősőnak.

  Kozmetikumot csak olyannak, akivel olyan viszonyban vagy, hogy ismered a bőrtípusát az ízlését, a kedvenc illatát, magyarul az egyéniségét. Úgy lehet személyessé tenni az ajándékot, egyébként csak telik a fiók, amiben a haszálhatatlan / továbbajándékozandó / hajléktalannak odaadandó / stb ajándékok gyűlnek.

 • 2007.12.11 11:53:25sklasse

  Ez ilyen egyetértős nap, mert én is abszolút egyetértek melcseee-vel, és juteszembe-vel :)

  Én is így gondolom, de ezt már nem akartam leírni, mert akkor egy méteres lett volna a hozzászólásom....

 • 2007.12.11 11:57:04heart-shaped.box

  melcseee, nem vagy egyedül, mert én is szoktam készíteni ajándékot, és mindig azok a legsikeresebbek :)

 • 2007.12.11 12:07:30valkür

  Egyáltalán, el kéne jutnunk oda, hogy ajándékot csak oylannak vegyünk/csináljunk, akit ismerünk és sszeretünk. Akkor egyáltalán nem gond, hogy színházjegyet adjunk vagy porcelán levestálat, esetleg házi készítésű lekvárt, mert adódik minden magától.

  Én ott tartok, a munkahelyi ajándékozásból kihúztam magam, mindenkivel közöltem, hogy melyik állatvédelmi egyesületnek utaltam a pénzt, amit rájuk kéne költenem. TAvaly eldurrant az agyam nagyon, súlyos ezreseket költöttünk el díszgyertyára, fényképalbumra, szirre-szarra, ami semmire sem jó, aminek senkisem örült. A megajándékozott azért nem, mert nem tudja mire használni, az ajándékozónak meg púp a hátára az egész hajcihő. Mindneki kap egy szem marcipános szaloncukrot és kész, lófaszt fogok én nyomozni, hogy a harmadik szobában ülő kolléganő jénai tálnak vagy mécsestartónak örülne-e jobban. Tiszta örület, és akkor a céges ajándékokról még nem is beszéltem, a tököm tele van a nyomott esernyőkkel meg rozsdamentes laposüvegekkel. Dugnák fel maguknak és küldenének inkább egy e-mailt, bőven megelégednék vele, a pénzt meg inkább adják oda valami gyerekkórháznak.

 • 2007.12.11 12:29:48cyberina

  És oszlassunk egy tévhitet: a konyhai vagy egyéb használati tárgy NEM ajándék!

  Felnőtteknek különben sem lehet nagyon kellemes meglepetést okozni, inkább valami fogaszthatót vegyünk vagy semmit. Nem kell mindig hülyeségekre pénzt költeni.

 • 2007.12.11 12:40:49emzéperiksz

  Szerintem sem ajándék a munkaeszköz. "Anyukám, itt egy lábas, turmixgép vagy frittőz!" - ez olyan, mintha konyhai cselédnek nézné valaki a nőt.  Akkor inkább valami wellness-cucc: fürdősó, illatmécses.  Amúgy ajándékozni nem olyan nagy dolog. A könyvnek, társasjátéknak, CD-nek, DVD-nek mindenki örül. Férfi is, nő is.

 • 2007.12.11 12:48:30nemisbeka

  Nos, nézőpont kérdése a konyhai tárgy - én például nagyon szoktam neki örülni, és van még pár gasztroblogger, aki oda és vissza lehet konyhai tárgyaktól, szakácskönyvektől (is). Tavaly szülinapomra rendes szakácskést kaptam ajándékba meg digitális mérleget - két kedvencem azóta is.

 • 2007.12.11 12:55:36varvizib

  Valkür, szerintem neked nem az ajándékozással van problémád, hanem azzal, hogy úgy érzed, nincs elég pénzed ajándékokra!  Azzal én is egyetértek, hogy ajándékot venni elsősorban annak érdemes, akit ismerünk és szeretünk, de nekik sem kell feltétlenül drága cuccokat nézni. Sokkal fontosabb, hogy amit adunk az szívből jöjjön, és örömet okozzon annak, aki kapja. Például egy személyes jellegű, egyedi ajándék sokkal többet jelenthet, mint egy boltok polcairól kiválasztott tucatáru.  Amúgy nem csodálom, hogy nem örülnek a nők, amikor konyhai eszközöket kapnak, mert ha csak a munkaeszközt látják benne, akkor az azt mondja a számukra hogy te is csak egy robotgépet látsz őbennük. Ugyanakkor egyszerű dolgokkal is örömet lehet nekik okozni, például egy kis odafigyeléssel, egy személyes üzenettel (e-képeslap, saját kézzel írt vers, attól függően mit szeret) vagy mondjuk ha megleped a párodat azzal, hogy csinálsz egy gyertafényes romantikus vacsorát ad-hoc jelleggel. Az én párom az olyan apró figyelmességeket is díjazza, mint hogy időnként leviszem a szemetet, elmosogatok, vagy rendet hagyok magam körül. Ezek nem nagy dolgok, és egyébként is megteszem amikor eszembe jut, mégis fel szokott neki tűnni... Ha az interneten találok neki olyan cikkeket vagy videókat, ami őt érdekli, akkor annak is szokott örülni, ez lehet egy ételrecept, egy vicces videó, vagy mondjuk egy masszázs technika leírása is...  Szóval nem kell feltétlenül sok pénzt költeni ahhoz, hogy örömöt okozzunk másoknak, a figyelmesség és a személyes törődés a legfontosabb. Akiket igazán szeretünk és napi kapcsolatban vagyunk vele, azokat ismerjük is ahhoz, hogy jó ajándékot adhassunk nekik. Másoknak pedig nem érdemes. Én általában csak a szűk családi körben szoktam ajándékokat adni, meg persze a páromnak, de neki viszont ünnepektől függetlenül is :)

 • 2007.12.11 13:28:09trollkotze

  Ilyen ajándékokat annak vesz az ember, akiről nem tud semmit...

  Ettől az "egy nő biztosan örülne ennek meg annak" dologról falramászom, pl. nem szeretem az ékszereket, és rég rossz, ha valaki még annyit se tud rólam, hogy ezzel tisztában legyen.

  Nem bűn megkérdezni a megajándékozandótól, hogy minek örülne.

 • 2007.12.11 13:29:54trollkotze

  varvizib

  "Ezek nem nagy dolgok, és egyébként is megteszem amikor eszembe jut, mégis fel szokott neki tűnni..."

  Hát még ha nem csak időnként tennéd...

  Bocs, nem bírtam ki :)

 • 2007.12.11 13:40:41Dido

  varvizib: szerintem Valkürnek igaza van a céges ajándékokkal kapcsolatban.  Hála égnek sokan így gondolkodnak a cégtől és egymánsak nem jellemző a karácsonyi ajándék. Érdekes módon Mikulás igen, azaz mindneki az osztályon dolgozó kollegáknak egy-egy szem zaloncukrot ad.

  Amikor a munkáltató ajándékozott korábban, akkor az ember haja az égnek állt, mert mindneki ugyanolyan semmire sem használható dolgot kap. A munkáltatói ajándéknak valamilyen utalvány formában jobban örülne az ember, mert akkor mindneki azt vesz, amit akar. Az sem baj, ha csak egy üdvözlőlapot írnak, és azon szerepelhetne esetleg, hogy a dolgozóinknak szánt ajándékokkal xy alapítványt...stb támogatunk. Hasznavehetetlen tárgyaknak nincs értelme. Volt, hogy mosóport is adtak, de természetesen nem azt, amit én szeretek használni...stb  Azzal is egyetértek, hgoy csak annak kell ajándékot venni akit szeretünk, akit ismerünk. A férjemnek sose vennék ajándék cállal pulóvert, zoknit...ilyesmit, hiszen azoknak egy férfi nem örül-legalábbis nem karácsonyra. Ellenben szeret olvasni, szereti a fantasztikus regényeket, így könyvekkel szoktam meglepni és azoknak tényleg örül. Persze fontos azt nézni, hogy ne olyan könyvet vegyek, amit én szeretek olvasni, hanem olyat, amit tudom, hogy az az illető szeret akinek szánom, még ha más is a műfaj az általam kedvelttől. Műszaki dolgok nem veszek, mert nem értek hozzá eléggé. A férfiak pedig úgyis megveszik azt, amire e téren szükségük van. A férjemnek szoktam tusfürdőt, dezodort...stb is venni. Értelemszerűen itt kicsit önző vagyok, hiszen azt az illatot, amit én szeretek rajta ;) Ellenben a férfi tusfurdő az semmiképp sem önálló ajándék, hanem amolyan ajándék kiegészítés félek a könyvek mellé.

  Azzal is egyetértek, akik azt mondják, hogy kozmetikumot is csak olyannak lehet venni, akit ismerünk. Sőt, még parfümöt is. Régen kaptam olyan méreg drága parfümöt ajándékba, aminek nekem egyáltalán nem tetszett az illata, de egy távoli rokon úgymond ki akart tenni magáért. Semmi értelme feleslegesen méreg drága cuccokat venni.

  Ajándékot lehet készíteni is, de azt is csak annak, akit ismer az ember jól.

  Az ajándékozás lényege a másiknak történő öröm okozása. Ezt nem lehet csak úgy puff leveszek a polcról valamit alapon.

 • 2007.12.11 16:25:28Nekroteka

  varvizib:

  Nagyon szép gondolat ez a "nem a pénz a fontos hanem hogy szívből jöjjön", de elég nehezen kivitelezhető, mert manapság mi nem kerül pénzbe?  Ha ahhoz tartjuk magunkat hogy aki nem igazán közeli hozzátartozó, annak csak valami jelképes, de "szívből jövőt" adjunk, akkor sem vagyunk nagyon megáldva lehetőségekkel, mert mi marad?

  Vehetünk neki filmet/könyvet/CD-t, ami lehet személyes ha ismerjük az ízlését, de azért nem annyira apróság mert ha mondjuk csak 5-10 ilyen embernek adunk hasonlót az is összeg.  A kézzel készített ajándékoknak meg a nagy része ugyanúgy felesleges giccs mint pl az illatgyertya meg a munkahelyi ajándék dugóhúzó meg laposüveg,

  és az én tapasztalataim szerint ezek a kázműves alapanyagok is elég drágák, néha többe kerül megvenni ÉS elkészíteni mint megvenni, meg mondjuk ha az ember nem elég ügyes és tapasztalt akkor csak a kínos mosolgyás marad az ajándékozásnál hogy jaj de szép ez aaaa ez az izéé tudod...  Szóval szép gondolat ide vagy oda, ezt sem olyan könnyű megvalósítani bár lehet csak én vagyok fantáziátlan.

 • 2007.12.11 17:40:13Flora2

  "a kézzel készített ajándékoknak meg a nagy része ugyanúgy felesleges giccs mint pl az illatgyertya meg a munkahelyi ajándék dugóhúzó meg laposüveg"...  Végre, végre valaki le merte írni ezt a mondatot ! - én nem mertem volna, nehogy megbántsak valakit. Én ahány "kézzel szívből készült" ajándékot kaptam valaha is életemben, egyikkel se tudtam mit kezdeni, a lakásomba nem illettek, használni semmire nem lehetett őket, ide-oda rakosgattam aztán kidobtam. :(

 • 2007.12.11 17:57:22zanzibar

  Sziasztok,

  könyörgöm fiúk, férfiak, csak konyhai csodagépeket, meg fürdősókészleteket,ajándékcsomagokat, krémszetteket NE!!

  Az ékszer majdnem mindíg tuti, ha van olyan hölgy, aki nem szereti, akkor helyette CD / DVD / könyv, növény. Csak kíméljetek minket azoktól a bizonyos előre összeállított csomagoktól, mert az maga a borzalom a tökgagyi vagy méregdrága, de nem szeretem kozmetikumokhoz bájosan mosolyogni.

  Ha valaki tudja hogy szíve hölgye milyen kozmetikumokat használ ,jó ötlet az adott cégtől egy ajándékkupon is virággal, CD-vel kombinálva. Így azt választ, amit szeretne, szívesen kipróbálna.

 • 2007.12.11 17:58:15heart-shaped.box

  én csak olyan embereknek készítek ajándékot, akiket jól ismerek, és tudom, hogy örülni fognak neki, tudják használni, tehát nem a kukában fog landolni. egyetértek, nyilván vannak ilyen ajándékok is. mi például elvből nem ajándékozzuk meg egymást a kolléganőimmel, szerintem nem szükséges, nem vagyunk sem barátnők, sem egy család. a cégnél pedig szerencsére sosem volt szokás a használhatatlan logózott cuccok osztogatása, képeslapot is csak elektronikusat küldünk, ez költségkímélő és nem utolsó sorban környezetbarát megoldás is. szerintem jól meg kell gondolni, hogy kinek adunk ajándékot, és kinek nem. persze ha muszáj valakit megajándékoznunk, az más, és tényleg probléma, de nekem ilyen szerencsére nincs...

 • 2007.12.11 18:50:02Éosz

  hát nekem most egy rémálom volt a karácsonyi bevásárlás. tavaly sokkal jobban álltunk anyagilag, elmentünk egy bevásárló központba, és megvettük egymásnak együtt amit szerettünk volna. szép volt jó volt, lélektelen volt, és hol a meglepetés.

  idén megegyeztünk egy bizonyos összegben és meglepetésnek kell lennie. adódtak is kellemetlen helyzetek, mert pl az már biztos, hogy egy-két dolog ugyanaz ( a pénztárnál futottunk ösze a boltban, még időben), a legjobb ötlteimet gyanútlanul lenullázta, hogy na ezt is ugyan minek, és vica versa (ezen pl jót nevettünk).és életemben először nem kutatok az ajándékok után, mert meg akarom őrizni ezt a kellemes bizsergető várakozást. pedig tudom, hogy nem nagy dolgok várnak rám, de olyan édes, hogy amíg ajándék után rohangált, addig is azon gondolkozott, hogy mivel tehetne boldoggá.

 • 2007.12.11 18:56:58heart-shaped.box

  lehet, hogy közhely, amit írok, de szerintem az lenne a legfontosabb, hogy a karácsony ne erről szóljon, hogy ki kinek mit vesz milyen értékben... olyan szörnyű látni, hogy családok hitelre plazmatévét vesznek a gyereknek, mert az menő... én annyira szeretem, hogy ilyenkor együtt vagyunk, jókat eszünk-iszunk-beszélgetünk - nekem ez az igazi ajándék. persze adni és kapni jó, de nem ész nélkül.

 • 2007.12.11 19:46:05magyaranya

  Szerintem mindíg személyre szabott, ötletes ajándékot adjon az ember, nem kell, hogy drága legyen. Én pl. a lányaimtól az 50. születésnapomra kaptam egy vetkőzős golyóstollat (pasival) és egy Lady Klimax teát. Rettentő nagyot röhögtem. A férjem pedig képes volt a lányaimtól megtudakolni, hogy milyen kölnit használok, megtanulta a nevét és teljesen egyedül meg is vette!

 • 2007.12.11 19:51:31Nekroteka

  burda:

  Nekem az ilyeneket nem nagyon volt szívem kidobni soha, elrakom őket a szekrénybe (nem behányva), ami normálisabb azt esetleg ablakpárkányra, de a nagy részüket elpakoltam valahova mert egyszerűen nem tudok velük mit kezdeni.

  Régebben én is csináltam kézzel ajándékokat, de amikor a zselégyertya-készítésnél meggyulladt a függöny meg az összes cuccom üvegfestékes lett, akkor rájöttem hogy nem éri meg... :)

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta