OFFLINE

Karácsonykor viseljen marcipángyűrűt!

2007. december 7., péntek 17:00

Karácsonyi hangulat, kicsit másképp. Tizennyolc iparművész szabadjára engedte a fantáziáját és a karácsony közeledtével olyan gyűrűket, nyakláncokat és medálokat készített, amelyekhez az ünnep kellékeiből merített ihletet: a karácsonyfadíszektől kezdve a csokit rejtő adventi naptáron át a mézeskalácsformáig. Mindennek eredményét a Ráday utcában található Sterling ékszergalériában vehetjük szemügyre, ahová a karácsonyi hajtás közepette mindenképp érdemes betérni – ha vásárolni nem is feltétlenül fogunk, a különleges ékszerek között nézelődni is megéri.

Gera Noémi például a nyitogatós adventi csokinaptár formái alapján öntött marcipánt különböző formákba, majd az egészet egy gyűrűkeretbe ágyazta. Így született meg ezüstből, műanyagból és színes cukormasszából a „marcipánmozdony-gyűrű”, amelyhez egyébként többféle mintát is választhatunk. Egy másik, ezüstből készült, angyalmintás majdnem-pecsétgyűrűjével pedig saját elmondása szerint „repkedő angyalkákat nyomdázhatunk”.  Bodor Bernadett a konyhai eszközöket emelte be az ékszerek világába: piros szalagokra fűzött kalácsforma-medáljait leginkább egy fekete ruhához tudja elképzelni. Király Fanni medálja, a pergamenre írt mézeskalácsrecept pedig akár sütés közben is jól jöhet. Személyes kedvencem Gaál Gyöngyvér kevésbé karácsonyi tematikájú nyaklánca volt, amelynek különlegessége a hatalmas szív alakú korallmedál, amely nem középen a dekoltázsnál függ, hanem baloldalon a szív felett.

A legtöbb ékszer egyébként nemcsak valóban egyedi és ötletes, hanem hordható is, az alkotók persze nem mindennapi viselésre szánják őket. Gera Noémi ottjártunkkor például azt mesélte, számára ma már elképzelhetetlen, hogy mindennap ékszert viseljen.  A galéria vezetője, Csorna Erika egyébként azt modta, sokkal több külföldi vásárló érdeklődik, és ez nemcsak az ékszerek borsos árának köszönhető, hanem annak is, hogy szerinte ők sokkal nyitottabbak az egyedi kiegészítőkre. Az egyediség persze az ékszerek áraiban is megmutatkozik: a marcipángyűrű például 76 ezer forint, a mézeskalácsforma-nyaklánc pedig 128 ezer forintba kerül.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.12.07 18:37:46suo tempore

  tessék: drágán szart  amúgy meg nagyon ráérnek...irigykedem

 • 2007.12.07 22:20:55mrssolis

  Van köztük egy-két jó, pl. a pezsgő ihlette darab. A mozdony és a receptes szerintem ronda. Akkor sem hordanám, ha ingyen kapnám.

 • 2007.12.08 17:22:03nafretiti

  Hát szomorú,hogy manapság minden "alkotás" művészet címszó alatt fut. 5-6 éves kislányoknak aranyos ajándék lenne,de a 76ezres ár vicces, megérdemli aki megveszi! De komolyan!

  Attól, hogy vmi egyedi, még nem jelenti azt, hogy ízléses,praktikus, stb. megint sznoboknak való kérészéletű izé!

 • 2007.12.09 04:10:55sys

  iiiigen, én is azt mondtam, hogy nem rosszak a cuccok -- a pezsgős az én kedvencem is --, de 76-126ezer??? Ne röhögtessenek. Én max 5-öt adnék egy-egy darabért.

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta