OFFLINE

Ajándékozzon saját tervezésű Freitag táskát!

2007. december 7., péntek 09:40

A Freitag egy svájci, közelebbről zürichi cég. Egyedi tervezésű táskákat készít, 100% újrafelhasznált alapanyagból. Ez a két tulajdonság összekapcsolódik, ugyanis a vállravalók alapanyaga sokezek kilométert leutazott kamionok ponyvája, mindegyik más és más mintával, így aztán lehetetlenség, hogy két ugyanolyan Freitag táska létezzen a világon. A rendkívül jól eltalált szabású és extrémtartós - egy életre szóló - termékek kiegészítő alapanyagai között találhatunk autókból kiszerelt biztonsági övet és biciklibelsőt is. Egy divat- és környezettudatos táskahasználónak már ennyi is elég lenne ahhoz, hogy örömében szívdobogás fogja el, pedig a legjobbat még nem is mondtuk.

A cég honlapján van ugyan természetesen hagyományos webshop is azok számára, akik nem szeretnének elzarándokolni a legközelebbi, Freitagot árusító boltba, azaz Bécsbe, de van egy zseniális tervezési opció is. Itt választani lehet a szép színes, bedolgozásra váró ponyvák közül, majd rájuk kell helyezni a szabásminta darabjait, amelyből szépen összeáll saját tervezésű, egyedi Freitag táskánk. Ön tervez, ők végeznek. Azt is azonnal látjuk a szerkesztőben, hogy a legyártással mikorra lesznek kész (1-2 hét), ezért aki nem teketóriázik túl sokat, karácsonyig még biztosan megérkezik hozzá az általa tervezett csoda. Aki idén karácsonykor olyasmit szeretne ajándékozni (vagy ajándékba kapni...), ami saját készítésű is, de egyben profi is; praktikus és elnyűhetetlen, de egyben észveszejtően jól is néz ki, annak valószínűleg nem kell tovább keresnie.

Kettő hátránya van a Freitagnak. Az egyik, hogy ezek a bitang svájciak igencsak megkérik az árát a trendire átszabott kamionponyvának: a táskák 105 eurónál kezdődnek, de általában EUR 155 körül szoktak lenni. A másik hátránya azonnal feltűnt, amikor először a kezünkbe vettünk egy ilyet egy üzletben: érezhetően a felhasznált alapanyagok miatt van egy kissé kellemetlen bukéja a Freitag termékeknek. Ezzel kapcsolatban azonban megnyugtat a website FAQ-részlege, mondván, hogy a szag a használatbavétellel eltűnik, elegendő a táskát egy-két hétig a friss levegőn tartani. A többtízezer forint előteremtését azonban kénytelen a vásárló egyedül megoldani. Dehát egyszer van egy évben karácsony...

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta