Frissítse arcát! Hámlasszon!

Amikor egyre kevesebb fény éri az arcbőrt, az meg is látszik rajta: megfáradt, fakó lesz. Ilyenkor közkedvelt kozmetikai beavatkozás a hámlasztás: a bőr legfelsőbb, elhalt rétegeit távolítják el, azért hogy a keletkezett kozmetikai hibákat (pigmentfolt, ránc, heg stb.) halványítsák, eltűntessék, és hogy a bőr megújuljon.
 
„Tipikus őszi-téli kezelés a hámlasztás” – mondta érdeklődésünkre Harangvölgyi Anna kozmetikus. Mint megtudtuk, óriási különbség van a bőrgyógyászati és a kozmetikai mélyhámlasztás között: míg előbbit csak plasztikai sebész illetve orvos végezheti és fáj, utóbbi a kozmetikában is elérhető szolgáltatás, és nem fáj jobban, mint egy szúnyogcsípés.
 
Harangvölgyi Anna egyébként is kockázatos beavatkozásnak tartja a bőrgyógyászati hámlasztást, noha ha jól végzik, akár pigmentfoltokat, ráncokat is eltűntethet az arcról. Fennáll viszont a komoly sérülés veszélye: több réteget szednek le ilyenkor a bőrről (meglehetősen fájdalmas módon) ami után az arc akár két hétig is piros, sebes maradhat, és úgy kell óvni, mint a hímes tojást. (Félresikerült eljárásról tanúskodik, ha olyan arcú nőt látunk az utcán, akinek lángol és mintha rohadna le a bőre. Ne tőle kérjük el kezelőorvosa telefonszámát.)  
 
Enyhébb eljárás a kozmetikai hámlasztás: maga a hámlasztás fokozatosan történik, enyhébb savakat alkalmaznak és csak gyulladásmentes bőrre alkalmazzák alapos tisztítás után. És miért épp a fényhiányos időszakban? „Nyár után meg van vastagodva a bőr, és a savas kezelés után egyébként is kerülni kell a napot” – mondja szaktanácsadónk.
 
Egy évben legfeljebb kétszer lehet elvégezni savas kúrát, melynek hatása átlag 3-4 hónapig tart. Egy hat alkalmas bérlet ára kozmetikánként változó, átlagban 30-40 000 forinttól kezdődő áraknál vélhetjük úgy, hogy minőséget kapunk a pénzünkért cserébe.
Oszd meg másokkal is!
Mustra