OFFLINE

A biopóló kényeztet, csak csúnya

2007. december 5., szerda 18:15

Az organikus- vagy bioholmik Magyarországon is egyre terjednek, és a zöldségek, kozmetikumok mellett pólót, bugyit, harisnyát is találunk a címke alatt. Lófrálásom során belebotlottam egy újonnan nyílt, Mollys nevű organikus ruha-üzletbe a VI. kerületben, és körülnéztem kicsit. A felhozatal a női és férfi rövid- és hosszúujjú pólóktól kezdve a harisnyákon át az alsóneműig terjed, és bébiholmik is vannak. Az árak megközelítik a nagyobb fehérneműmárkák árait, a pulcsik nagyon puhák és a tisztaság érzetét keltik, de nem fér a fejembe, hogy miért ilyen konzervatív mind.

Alapvetően támogatom a műszálas-, csipke- vagy agyonkezelt műanyag alapú ruhaneműk alternatíváját, és tuti, hogy a bioholmik egészségesebbek a hagyományos cuccoknál. A Mollys katalógusa például azt veti fel, hogy ha el tudjuk fogadni, hogy a nikotintapaszok nikotint juttatnak a vérbe, miért ne hihetnénk el azt is, hogy a ruháink anyagában lévő vegyszerek szintén beszivárognak a bőrünkbe. Hogy milyen vegyszerek? A textilképzés során vagy a kezelési folyamatban használatosak, például gyűrődésmentesítők, égéskésleltetők, molyirtók. A biopamutból, -kenderből, -gyapotból készített holmikat viszont nem kezelik ilyesmivel, a színanyagaik is növényi vagy ásványi eredetűek, és nehézfémeket sem használnak a megfestésük során.

 

A választékon végignézve megállapítottam, hogy kombinét teljesen megéri itt venni, mert árban rendben van (2500 Ft körül), és ennél a ruhadarabnál a szexiség nem szuperfontos. A bugyik többsége viszont a hónaljunkig felér, és mivel maga a tanga fogalma ellenkezik az egészséges felfogással és a biomeghatározással, ilyet nem is gyártanak. A pólók és pulcsik átlagosak, inkább kiránduláshoz tudnám őket elképzelni, de kétségtelen, hogy nagyon puhák és a bőrünk kényezetésként élné meg őket. Kedvencemet mégis a babajátékok között találtam meg, többféle biogyapjú-állatka kapható itt, cseresznyemaggal vagy tönkölybúzával töltve. Ez a párnácska kivétel után melegíthető a mikróban, és a játékba visszatéve rátehetjük a gyerek fájó hasára, de ne adj isten a saját fájó fülünkre is rátapaszthatjuk.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta