Stella McCartney az év divattervezője

Húsz év alatt ez az ötödik alkalom, hogy a British Fashion Awards díjátadón nő nyerte az év divattervezőjének járó elismerést. A 2007-es versengésből a november 28.-i díjátadón Vivienne Westwoodnak jutott a Kiemelkedő Teljesítmény Díja, Anya Hindmarchnak a Legjobb Brand díja, Marc Jacobsé a Legjobb Kereskedelmi Koncepció elismerése. A brit divatdíjat a British Fashion Council támogatja.

Nézze meg Stella McCartney tavaszi-nyári kollekcióját!

 

A 36 éves Stella McCartney 2001-ben alapította saját vállalatát, amelynek a Gucci Group ötven százalékos tulajdonosa. Előtte, 1997-től a francia divatház, a Chloé vezető tervezője volt, ami azért is óriási kihívást jelentett számára, mert elődje évekig a divatcézár Karl Lagerfeld volt. Lagerfeld gyakran kritizálta utódja teljesítményét, amit viszont az eladási statisztikák nem bizonyítottak: Lagerfeld idejében a cég egymillió dolláros haszna McCartney idejében 15 millió dollárra rúgott.

A tervező számára különösen fontos az állatvédelem, ő maga évek óta vegetáriánus, és kollekcióiban nem használ semmilyen állati eredetű szőrmét sőt, bőrt sem, valamint elkötelezetten támogatja a PETA-t, a szélsőséges kampányairól is ismert nemzetközi állatvédő szervezetet.


Középen Stella McCartney, balra Scarlett Johansson

Oszd meg másokkal is!
Mustra