Renitens magyar fogyasztók: azt se tudjuk, mikor ne vásároljunk

"Ne vegyél semmit"-napot tartanak november 23.-án az USA-ban. Ott azért ma, azaz a "fekete pénteken", vagyis a hálaadás napját követő napon van ez az akció, mert Amerikában rendszerint különösen sok mindent shoppingolnak össze az emberek november utolsó előtti péntekén. Hiszen a csütörtöki ünnepnap után a legtöbben nem mennek vissza egy napra dolgozni.

A Wikipédia szerint világ többi részén azonban másnapra, az idén ennek megfelelően november 24-re időzítik a vásárlás szembeni ellenállásra kijelölt napot.

A magyarok, mint mindennel, ezzel a kezdeményezéssel szemben is igen szkeptikusan viseltetnek, hiszen mindenki saját maga szeretné saját hatáskörben eldönteni, mit és mikor vásárol. Ennek egyik fő kifejeződése az, hogy a Tudatosvásárló.hu szintén holnapra teszi a költekezésböjtöt, viszont van egy kifejezetten a Ne Vásárolj Semmit Napnak szentelt oldal, amely azonban még a materiális világgal szembefordulókkal is szembefordulva november 30-ra, azaz jövő péntekre teszi a világnap magyar megfelelőjét.

Ön melyik napon nem fog vásárolni? Csatlakozik a kezdeményezés(ek)hez? Mi mindenesetre szintén azt ajánljuk, ne tessenek a plázákban tülekedve a pénzt költeni, hanem szíveskedjenek inkább minket olvasni helyette egész szombat délután és majd jövő pénteken is - ez legalább ingyen van!

Oszd meg másokkal is!
Mustra