Egy kis izgalom csirkemellfilé, natúr saláta mellé


Furcsa feladat elé állított az a barátunk, aki elhozta bemutatni legújabb menyasszonyát egy vacsorára. Az előzetes levelezésből megtudtam, hogy a leányzó nem eszik meg semmiféle 'izét'. Na jó, akkor azt nem főzök, de mégis mivel várjam őket? Csirkemellfilé, natúr saláta, jött a válasz. Hát az annyira nem lesz jó szerintem, ugyanis azt meg mi nem kedveljük igazán. Nem mondom, ha máshol ezt kapjuk, megesszük, de én egyszerűen nem bírom ki, hogy ne fűszerezzem, turbózzam fel valamivel.

 

Mindenesetre erőt vettem magamon a régi barátságra való tekintettel, sütöttem egy vasalt csirkét, készítettem egy salátát olajjal és citromlével, külön kis tálkában felszolgálva hozzá az újhagyma karikákat, és a chilit. És persze nem tagadhattam meg önmagam, sütöttem mellé, egy sajtos fánkot köretnek. Mondanom se kell, a menyasszonynak az is nagyon ízlett, meg is evett belőle ötöt. Még szerencse, hogy nem hagyom magam teljes mértékben befolyásolni.

 

Hozzávalók:

2 dl forró víz
20 dkg liszt
Só, bors, szerecsendió
6 db tojás

10 dkg vaj
4 ek reszelt parmezán

 

A forró vízbe dobtam a vajat, majd belekevertem a lisztet, és a parmezánt is. Nagyon sűrű, krumplipüré állagú masszát kaptam. 5 percig kevergettem a láng fölött, majd elzártam a tüzet. Egyenként belekevertem a tojásokat, és az egészet csillagcsőrű kinyomó zsákba tettem. Sütőpapírral bélelt tepsibe csillagokat nyomtam vele, és 200 fokon 15 perc alatt megsütöttem. Két tepsi mennyiség lett belőle.

 

Mikor kihűlt, megtöltöttem sajtkrémmel:
1 doboz Philadelphia
15 dkg reszelt füstölt sajt
1 doboz karaván sajtkrém
Só, bors
2 gerezd fokhagyma.

 

Magában is finom, pogácsa helyett, de köretnek igazán látványos!
További receptek a Fűszer és Lélek blogon.

Oszd meg másokkal is!
Mustra