OFFLINE

Boltteszt: Bolt dizájnbolt

2007. november 19., hétfő 08:50

Október elején újabb budapesti dizájnbolt nyílt, a Kertész utca 42-44 alatt található Bolt. Másfél hónappal a nyitás után tesztelünk, érkezésünkkor lelkes tizenévesek válogatnak mintás pólók között. Egy biciklikerekekből formált asztal mellett háromszemű lény-formálta párna, kulcslyukékszer és magyaros újrapapír füzet-halom felett hónaljszőrös póló lóg a téglafalon. A Boltban a már ismert termékek (gumibelsőtáska, hanglemez-tál) mellett több olyan dologgal találkoztunk, amivel másutt még soha, például a nagyszerű macimézes gyertya (900.-), a Rorschach-ábrás trikó vagy Rutkai Bori saját hajából készített álbajusz (1000.-), amit azoknak a nőknek kínál, akik ki akarják próbálni, milyen a férfiaknak. Minden póló 5000 forintba kerül.

Nézze meg a Bolt termékeit!

 
Majoros Zita tervezőgrafikus, a Bolt kitalálója és tulajdonosa magyarázza a koncepciót. „Bár több dizájnüzlet van a fővárosban, mi csak és kizárólag magyar tervezőkkel dolgozunk. Elsősorban pólót, táskát, lakáskiegészítőt és szuvenírt árusítunk és mindezek hazai jellegét tartjuk fontosnak. Mivel tervezőgrafikus vagyok, a grafikára nagyobb hangsúly kerül, a póló, a füzet vagy a táska egyben egy illusztratív grafikai felület. Néhány tervező kizárólag a nálunk árulja munkáit és olyan is akad, aki speciálisan a Bolthoz illeszkedő, elsősorban fekete-fehér színvilággal kezdett dolgozni” – mondja.

Külföldi út előtt nagyszerű szuvenírlelőhely, kackiás bajuszos vagy paprikás levelezőlap (600.-), esetleg Budapestes póló beszerzéséhez. Ironikus humorral rendelkezőknek pedig a hónaljszőrös vagy a mellnél kilencven centit ábrázoló pólót ajánljuk.

Kedvencünk a Gulyás csárda füzet (1200.-), a macigyertya és a csehszlovák focisták portréját ábrázoló, magasnyakú pulóver, amit le sem fotóztunk, mert aggódunk, hogy valaki előttünk elviszi.

Bolt
VII. Kertész utca 42-44.
Nyitva tartás: H-P: 11-19 óráig

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.11.19 15:32:35Verbalis Inkontinencia

    A macigyetrtya nekem is tetszik..asszem megcsinálom otthon

  • 2007.11.19 21:04:44nashua

    nahigen... lehet h csak én vagyok ilyen maradi, de miért adnék ennyi pénzt ki olyan cuccért, amit itthon is tök kényelmesen meg tudok csinálni, és biztos h nem kell hozzá nagy kreativitás

  • 2007.11.20 13:15:32re

    Hát szerintem pedig tök jók a cuccok. Mindenki mondhatja, hogy én is megcsinálhatom otthon de mégis valaki más találta ki, nem? Végülis az ötlet (vö. kreativitás) a lényeg, koppintani aztán elég egyszerű. Ha valkinek gyertyát van kedve önteni otthon és így 900 Ft-ot spórol, hajrá!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta