Játéktrend, USA: ujjnyi újszülött babák

Bizony, ez nem Anne Geddes, a photoshopos babafotóiról híres művész. Ez ugyanis nem trükkfelvétel, de természetesen nem is élő a baba. Ezt a békésen szundikáló újszülöttet bizonyos Camille Allen formázta meg polimer agyagból, aztán szépen befestette és még mohair szálacskákat is tapasztott a fejére hajnak. Amikor mindezt legelőször csinálta, akkor még hobbiból, de ma már...

Bizony, ma már több ezer dollárt kasszírozhat egy-egy példányért. A mikroszkopikus kis bébik hirtelenjében Amerika legfelkapottabb játékszerévé (vagy inkább dísztárgyává?) váltak, ezért Camille Allen pár év után olyan helyzetben van, hogy rendesen megkérheti az árát a munkájának. Meg is kéri. A limitált szériák darabjai 70-500 dollárig terjedő összegekért rendelhetők, egy-egy teljesen egyedi alkotásától való megválásért pedig 300-4000 dollár közötti summák vigasztalják a 25 éves hölgyet.

A babák igen nagy változatosságot mutatnak, és Camille Allen szerint a témát még évekig nem fogja tudni kimeríteni, hiszen minden újszülött más és más. Van, amelyiknek még köldökzsinórja is van, az egyik tojáshéjba, a másik kagylóba van belefoglalva, vannak ikrek és vannak a művésznőnek életnagyságú babái is. A riasztó ötlettől szavunk is elakadt, venni természetesen nem vennénk, még a legolcsóbb kategóriából se. Csak ámulunk és még azt sem döntöttük el, ha véletlenül lenne nekünk egy, kidobnánk vagy sem. Annyira élethű, hogy az félelmetes. Önök kedvet kapnak tőle a babázáshoz? (fotó copyright: Camille Allen)

Oszd meg másokkal is!
Mustra