OFFLINE

Tegyen igazságot: hab vagy gél?

2007. november 8., csütörtök 12:20

Még alig csitultak el a testszőrzet-borotválásos posztunk által felkorbácsolt érzelmek, és máris felvetünk egy újabb problémakört, amely a férfiak szőrmentesítésével kapcsolatos.

A terület, amire most koncentrálunk, azonban ezúttal az arc. Sok-sok évtizedig, sőt talán évszázadig volt a borotválkozás magától értetődő segédanyaga a borotvahab. Aztán nem sokkal az ezredforduló előtt megjelent a piacon a borotválkozó gél, ami gyakorlatilag ugyanolyan habot produkál, mint a hagyományos termékek, azonban nem rögtön a palackból kinyomva, hanem csak egy kis pacsmagolás után.

Kettő férfi véleményét kértük be arról, hogy az ódivatú habot preferálják-e továbbra is, vagy esetleg továbbléptek a modernebb gélek felé. Egyikük (nem a képen látható David Beckham) ezt mondta: "Szerintem a gél sokkal jobban síkosít, mint a hab, könnyebb vele a borotválkozás. Általában az illatuk is frissebb, legalábbis a Gilette-é, fölébred tőlük az ember reggelente." A másik azonban (sajnos ő sem David Beckham volt) úgy vélte: "Az égvilágon semmivel sem jobb a gél a habnál. Igaz, nem is rosszabb, de én inkább maradok a habnál, mert az én szememben a gél szükségtelen, modernkedő újítás, a hagyományos fehér borotvahabnak azonban van valami megnyugatató, békebeli hangulata."

Ezek után mást inkább nem kérdeztünk meg, hanem kerek perec feltesszük itt Önöknek a kérdést: borotválkozáshoz mit ajánlanak, gélt vagy habot?

 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.08 12:49:30Virgogirl

  Az enyém szappanyt használ, kis ecsetkével. Imádja.

 • 2007.11.08 12:58:41fedaykin

  Nagyapám még szappant használt ecsettel, szertartásosan leült a tükre elé, habosított, kent és alapos gondossággal borotválkozott, miközben az unokák szájtátva bámulták, egy pisszenés nélkül a komoly, férfias műveletet, amelyet asztén a szúrós illatú, egyszerű borotválkozás utáni arcvíz zárt (nem is emlékszem már a márkára, talán Barbonnak hívták?) zárt.  Apám borotvahabot használ, abból is a legenyhébbet, mert nagyon érzékeny a bőre, borotválkozás utáni balzsammal zárva.  Férjem beáll a zuhany alá és csak úgy natúr, szappan, hab és gél nélkül megborotválkozik, majd kékdobozos Niveát tesz fel a fantasztikusan gyönyörű, hibátlan bőrére.  Nem értem a pasikat... :-))

 • 2007.11.08 13:02:21fedaykin

  Hogy miként lett az aztánból asztén, nem tudom :-))

 • 2007.11.08 13:23:12Egészség

  bolletje ecceru, attol fugg milyen eros a szor :)

  ha nekiallnek "bemelegites" nelkul borotvalkozni egyreszt nem maradna az arcomon bor,masreszt 1 alkalom 1 borotvat jelentene

  zuhany utan, behabozva ;)

 • 2007.11.08 13:44:12magyaranya

  Férjem szerint bolond ember az, aki az arc érzékeny bőrét minden nap egy éles késsel kapirgálja!:)) Neki szakálla van. A fiam meg azt keni az állára, amit én éppen veszek. Én meg inkább gélt veszek, talán az állaga miatt.

 • 2007.11.08 13:55:42fedaykin

  Olimpiq ossejtterapia (mecshoda név!), én is így gondolnám, ha a férjemnek nem lenne erős a szakálla. Reggel borotválkozik, délután már szúrós :-)

 • 2007.11.08 14:09:52Fedor

  Én gélt használok évek óta. Persze indokolhatnám mindenféle dumával, hogy kellemesebb, jobb, meg minden (talán ebbenis van valami, de azért nem annyira extrább a habnál), viszont mint minden koncentrátum, fajlagosan olcsóbb. Na ez érv! :-) Na jó, az tényleg tény, hogy a hab sokkal inkább tele van levegővel, és így egyszerűen nem fedi be annyira az arcot, nem tapad annyira, így nem is puhit, síkosít annyira, mint a gél.

 • 2007.11.08 14:11:36mrssolis

  Szerintem, ha David Beckham, akkor mindegy, mivel borotválkozik, jöhet:) Na jó, csak meg ne szólaljon a drága. Az én férjem sem ken semmit az arcára, úgy kapirgálja le, és neki is elég erős a szőrzete. Azt mondja, hogy a gél is és a hab is szárítja a kis baba bőrét.

 • 2007.11.08 14:55:21kerenszkij

  A gél jobban síkosít, de spec. én a tubusból kinyomós, pamaccsal, vagy kézzel felhabosítósat választottam, sok-sok próbálkozás után...ja és ez a legolcsóbb és leginkább környezetkímélő megoldás is...

 • 2007.11.08 16:25:21Té, mint Tamás

  Ha pengével borotválkozom, a gélt részesítem előnyben, de nem azt, amelyik kinyomás után habbá változik, hanem olyat, amely megőrzi az átlátszó gél mivoltát. A legkíméletesebb és a legegyszerűbb is.

 • 2007.11.08 23:47:29szoki

  Egyertelmuen gel:

  - jobban sikosit

  - finomabb az illata

  - tovabb tart/olcsobb

  - lehet benne valami arckimelo ize is, mert kevesbe viszket a gelek utan az arcom?!  - es szeretem reggelente nezni, ahogy hab lesz belole az arcomon...

 • 2007.11.09 17:01:34verystylish

  Van olyan gél is, ami nem habzik ki. Én ezt használom, mert körszakállam van és így látom, meddig lehet borotválni. A habbal könnyű elrontani.

 • 2007.11.09 17:23:06sn

  az en baratom imad borotvalkozni, es o regimoduan borotvalkozoszappannal es ecsettel szoszmotol.

  szoval a (borotvalkozo)szappant is a szavazolistara! :-))

 • 2007.11.09 17:34:32petya a barátságos :)

  villanyborotva :)

 • 2007.11.10 23:30:27t3v, az okostojas

  www.kfki.hu/chemonet/hun/teazo/miert/borotva.html  Itt azt magyarázták, hogy ha zuhanyzás után borotválkozol, soha többet nem veszel se gélt, se krémet. A férjem először kiröhögött, aztán kipróbálta, és azóta nem költünk ilyesmire. Persze, akinél a borotválkozás és fürdés nem esik egy időre, annál nem működik :)

 • 2007.11.11 00:13:55Té, mint Tamás

  A négyes válasz viszont éppen az ellenkezőjét fejti ki. Egyébként személyfüggő, mivel a legfontosabb a szőr mennyisége, erőssége, vastagsága, a borotválkozás gyakorisága, a bőr érzékenysége, stb. Éppen ezért nem lehet azt sem megmondani, hogy a villany vagy a pengés borotva a jobb-e. Kinek ez, kinek az, éppígy a habosítással is.

 • 2007.11.11 22:36:11Orosz Péter

  Írtam még tavaly nyáron a Kispad blogon egy lehetséges megoldásról, jó szívvel ajánlom mindenkinek, akinek érzékeny a bőre:  kispad.hu/blog/200607/a-borotvalkozas-jobarat.html

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta