OFFLINE

Farmerkiállítás a Néprajzi Múzeumban

2007. november 7., szerda 09:44

A pápai Kékfestő Múzeum farmergyűjteményét bemutató tárlatot kedden nyitották meg a Kossuth téri Néprajzi Múzeumban. A világ egyik legerősebb, speciálisan szövött, ezért különösen strapabíró anyagát és a belőle készült ruhákat 1977-ben kezdték el gyártani Magyarországon. Ma hat gyárban készítenek Magyarországon farmervászonból ruhákat. A kiállításon többnyire nadrágok és más farmervászonból varrt viseletek láthatók, ám ez az esemény nem az aktuális divatról szól, sokkal inkább összefoglaló és visszatekintés. A hajdan egyszerű munkásruhának indult, majd világszerte példátlan karriert befutó viselet anyagát és gyártási technológiáját is bemutatja a kiállítás. További információk és egy kis farmertörténet a Néprajzi Múzeum honlapján olvasható. A Méri Edina rendezte kiállítás november 7. és március 16. között a múzeum földszintjén látható. (forrás: MTI)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta