OFFLINE

Hihetetlen: Gucci-reklám David Lynchtől

2007. november 3., szombat 13:07

Nem valószínű, hogy szolgáltat még ennél nagyobb meglepetést a divatvilág 2007-ben: a Gucci új parfümjének, amelynek fantázianeve Gucci by Gucci, maga a horrorisztikus-misztikus (kicsit sem utópisztikus) beállítódottságú David Lynch rendezte a reklámját. Jöjjenek bátran közelebb, párna mögé bújva tekintsük meg a kisfilmet együtt.

Illetve, hogy legyen viszonyítási alapunk, először elevenítsük fel David Lynch eddigi munkásságának főbb állomásait.

1977: A Radírfej című fekete-fehér rémálomban a főszereplőnek mutáns, állítólag élő bociból elmaszkírozott, halálra ítélt gyermeke születik.

1980: David Lynch-et Oscar díjra jelölik a torzszülött Elefántember életének rettenetes megfilmesítéséért. A főszerepekben John Hurt és Anthony Hopkins.

1986: Kék bársony. Isabella Rossellinit megerőszakolja Dennis Hopper, a leendő Cooper ügynök rejtőzködve figyel.

1990: Sokak szerint a világ legjobb tévésorozata pattan ki Lynch fejéből. A főszereplők egy halott lány, egy törpe, egy óriás, egy andalító dallam, egy telepatikus FBI-nyomozó és az enigmatikus városka, Twin Peaks további valós és/vagy szürreális lakói.

1997: az önmagába csavarodó történetű Lost Highway szereplői között Patricia Arquette kétszer, Marilyn Manson egyszer.

2001: személyiségzavaros és talán leszbikus nők elkeserítő helyzetben Hollywoodban, a titokzatos Mulholland Drive-on. Naomi Watts-nak innentől van karrierje.

2006: INLAND EMPIRE, nézhetetlen, érthetetlen és élvezhetetlen, de benne van Laura Dern, Jeremy Irons és egy pár nyuszi.

2007: David Lynch megrendezi élete és egyben a Gucci fennállása első tévés reklámfilmjét. A termék a Gucci by Gucci parfüm, az aláfestő zene a Heart of Glass a Goldie-tól, a helyszín a párizsi Musee National des Arts D’Afrique et D’Oceanie, a modellek Raquel Zimmerman, Natasha Poly és Freja Beha Erichsen. Hát akkor lássuk végre, kiváló minőségben itt, youtube-minőségben pedig alább:

Megállapíthatjuk, hogy előéletéhez képest Mr. Lynch igencsak visszafogta magát ezúttal, de azért két dolog miatt mégis szőröstül-bőröstül övé a film. Egyrészt mint valamennyi alkotása, ez a reklám is tele van vibráló fényekkel, másrészt a fókuszban most is olyan nők állnak, akik a néző számára egy legfeljebb csak sejthető erő hatása alatt kínlódnak. Szóval valami ilyesmit vártunk, de durvábbat.

Kultrendező keze alatt készült kedvenc parfümreklámunk mindenesetre marad a Baz Luhrmann és Nicole Kidman-féle Chanel No5 opusz.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.11.03 13:30:38venuswoman

  pont tegnap láttam a mulholland drive-ot :)

  de ez a reklám vhogy nem fog meg annyira, mmint nyilvánb nem a filmhez képest, cs úgy ált :)

 • 2007.11.03 13:36:09szoffi

  Imadom Lynchet. A Mulholland Drive-ot, a Blue Velvetet, mindent. Es a Twin Peaks tenyleg nagyon nagy.

 • 2007.11.03 14:05:30sztj

  "2007: David Lynch megrendezi élete... első tévés reklámfilmjét."

 • 2007.11.03 14:06:40sztj

  "2007: David Lynch megrendezi élete... első tévés reklámfilmjét." Ez azért így nem igaz. 1988-ban rendezte élete első reklámfilmjét. És azóta még volt egy pár... Itt lehet meggyőződni: www.lynchnet.com/ads/

 • 2007.11.03 17:00:53nafretiti

  Az Elefántember és a Twin Peaks zseniális rendezés,ez a reklám felejthető.. maradjon a filmeknél, abban nagy!

 • 2007.11.04 15:15:15Purell

  ezt én is rendezhettem volna ha elszivok 2 jointot...

 • 2007.11.08 16:42:40csib

  Minden híres rendező készít reklámfilmeket, mondjuk nem büszkék rá annyira. Valamiből élni kell, a cégek meg presztizs kérdést csinálnak belőle, hogy kifizethessék a produkciós költségvetés felét a rendezőnek :))

  Perzse, hogy nem olyan igzi mint a film, mert itt volt ám egy megrendelő. Ha ő találta volna ki az egészet, akkor biztos sokkal izgibb, de lehet akkor egyetlen üveg parfümöt sem tudnának vele eladni.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta