(Ne) öltözzön sok pénzből szemüvegesnek!

John Lennon óta nem volt közcsodálat tárgyát képező szemüveges celeb, ennek ellenére gyakorlatilag valamennyi luxusdivatház árusít nem nap ellen való, hanem dioptriás lencsékkel használandó szemüvegkeretet is, azoknak, akik jól akarnak kinézni, de a kontaktlencsét vagy a lézeres szemműtétet nem tudják/akarják bevállalni.

Sajnálatos módon azonban, hiába kerül például a képen látható keret még akciósan is 30.000 Ft-nál többe, a tapasztalat azt mutatja, hogy az extrém módon divatos szemüvegek a modelleken kívül mindenkin nevetségesen állnak, főképpen akkor, ha normális hétköznapi ruhához veszik fel őket. Így aztán nem elég, hogy az ember jelentős summát feláldoz a keretért, kénytelen még egy pótszemüveget is venni, azokra az alkalmakra, amikor "jól" nem szeretne kinézni, de "normálisan" azért még igen. Az elnyűtt tornacipő és a szétizzadt póló fölé egy feltűnő, nagy színes Versace pápaszemben pédául lemenni a parkba futni - hát igen, az nevetséges. Ilyenkor kell a jellegtelen SZTK-style pótszemüveg.

Nagyobb pénzösszeget már csak azért is rizikós kiadni egy keretre, mert olyan másfél-két dioptria mínusz fölött (azaz alatt) az üzletben úgysem láthatjuk rendesen, hogy áll rajtunk az általunk kiválasztott keret, legfeljebb, ha kontaktlencsében megyünk el próbálni (de ha úgyis van lencsénk, akkor minek a drága pápaszem?). Mert a látó szemüveget ugye muszáj levenni ahhoz, hogy az új keretet fel tudjuk próbálni, amibe ravasz módon azonban az optikusok mindig csak ablaküveget tesznek, hogy a leendő kliensnek csak elmosódott képe lehessen arról, hogy egészen pontosan mit is vásárol. Tehát ennyi erővel akár a netről is rendelhetünk magunknak, ha spórolt pénzünket mindenképpen szemüvegvételre szeretnénk elverni.

Találkozott Ön már szexi szemüveggel vagy szexi szemüvegessel? Hol szerezte be őket, ha tényleg annyira megtetszettek? Mennyit volt/lenne hajlandó rájuk áldozni? Kíváncsian várjuk szemüveges olvasóink meglátásait.

Oszd meg másokkal is!
Mustra