OFFLINE

Desszert Halloweenra: véres agyvelő, tökös puncs

2007. október 31., szerda 06:13


Bár a Halloween még mindig jellegzetesen amerikai ünnep, ez nem jelenti azt, hogy ne kényeztethetnénk magunkat egy-két különleges és horrorisztikus finomsággal. Mivel a következő desszertek receptjei a Halloween hazájából származnak, egy-két tipikusan amerikai hozzávalót is tartalmaznak, de ezeket a legtöbb hipermarketben be lehet szerezni.

Véres agyvelő pattogatott kukoricából és mályvacukorból

Hozzávalók: 2,5 dkg vaj, 5 dkg mályvacukor, egy közepes tálnyi pattogatott kukorica, olaj, vörös ételfesték

Elkészítés: A vajat és a mályvacukrot tegyük bele egy lábasba és közepesen lángon, folyamatos keverés mellett melegítsük. Miután a mályvacukor darabok teljesen elolvadtak, adjuk hozzá a pattogatott kukoricát. Ügyeljünk arra, hogy a vaj és mályvacukor teljesen befedje a szemeket. Miután a massza kihűlt, kicsit olajozzuk be a kezünket és formázzunk kis golyókat. Ezután helyezzük őket egy tálcára és csöpögtessünk rájuk egy kis piros ételfestéket. Mielőtt befalnánk a morbid finomságot, helyezzük kis időre a hűtőbe.

Szellemek a temetőben

Hozzávalók: óriási mályvacukor darabkák, mogyoróvaj, cukormáz, csokis keksz és kenyér (ízlés szerint)

Elkészítés: Kenjük el a mogyoróvajat a tálcán, ez lesz a talaj. A cukormáz segítségével csináljunk félelmetes arcokat a mályvacukor darabkáknak és helyezzük őket a tálcára. Hogy a mogyoróvaj réteg minél „földszerűbb” legyen, tálca helyett használjunk pirított kenyeret és szórjunk rá csokiskekszmorzsákat.

Tökös puncs

Hozzávalók: 1 kivájt tök, 1 liter almalé, 3,5 deciliter ananászlé, két evőkanál citromlé, egy alma, fahéj, szegfűszeg

Elkészítés: Vájjunk ki kis gömböket az almából, a golyókat rakjuk bele egy tálba és szúrjuk át őket egy-egy szegfűszeggel. Öntsük bele a gyümölcsleveket, az almagolyókat és a fahéjat egy lábasba. Pár percig melegítsük, majd hagyjuk lehűlni és öntsük bele a kivájt tökbe. Jó étvágyat! (Forrás: www.wikihow.com)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.10.31 21:07:36greencurse

    Én úgy tudom, hogy a halloween tulajdonképpen ír eredetű és úgy került át a tengeren túlra. Ahonnan meg nagy divatként jött be a vén Európába.



    A tökös cucc jól néz ki. Meg a pattogós is, talán már ettem is valahol cukormázas kukoricát.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta