OFFLINE

Desszert Halloweenra: véres agyvelő, tökös puncs

2007. október 31., szerda 06:13


Bár a Halloween még mindig jellegzetesen amerikai ünnep, ez nem jelenti azt, hogy ne kényeztethetnénk magunkat egy-két különleges és horrorisztikus finomsággal. Mivel a következő desszertek receptjei a Halloween hazájából származnak, egy-két tipikusan amerikai hozzávalót is tartalmaznak, de ezeket a legtöbb hipermarketben be lehet szerezni.

Véres agyvelő pattogatott kukoricából és mályvacukorból

Hozzávalók: 2,5 dkg vaj, 5 dkg mályvacukor, egy közepes tálnyi pattogatott kukorica, olaj, vörös ételfesték

Elkészítés: A vajat és a mályvacukrot tegyük bele egy lábasba és közepesen lángon, folyamatos keverés mellett melegítsük. Miután a mályvacukor darabok teljesen elolvadtak, adjuk hozzá a pattogatott kukoricát. Ügyeljünk arra, hogy a vaj és mályvacukor teljesen befedje a szemeket. Miután a massza kihűlt, kicsit olajozzuk be a kezünket és formázzunk kis golyókat. Ezután helyezzük őket egy tálcára és csöpögtessünk rájuk egy kis piros ételfestéket. Mielőtt befalnánk a morbid finomságot, helyezzük kis időre a hűtőbe.

Szellemek a temetőben

Hozzávalók: óriási mályvacukor darabkák, mogyoróvaj, cukormáz, csokis keksz és kenyér (ízlés szerint)

Elkészítés: Kenjük el a mogyoróvajat a tálcán, ez lesz a talaj. A cukormáz segítségével csináljunk félelmetes arcokat a mályvacukor darabkáknak és helyezzük őket a tálcára. Hogy a mogyoróvaj réteg minél „földszerűbb” legyen, tálca helyett használjunk pirított kenyeret és szórjunk rá csokiskekszmorzsákat.

Tökös puncs

Hozzávalók: 1 kivájt tök, 1 liter almalé, 3,5 deciliter ananászlé, két evőkanál citromlé, egy alma, fahéj, szegfűszeg

Elkészítés: Vájjunk ki kis gömböket az almából, a golyókat rakjuk bele egy tálba és szúrjuk át őket egy-egy szegfűszeggel. Öntsük bele a gyümölcsleveket, az almagolyókat és a fahéjat egy lábasba. Pár percig melegítsük, majd hagyjuk lehűlni és öntsük bele a kivájt tökbe. Jó étvágyat! (Forrás: www.wikihow.com)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.10.31 21:07:36greencurse

    Én úgy tudom, hogy a halloween tulajdonképpen ír eredetű és úgy került át a tengeren túlra. Ahonnan meg nagy divatként jött be a vén Európába.    A tökös cucc jól néz ki. Meg a pattogós is, talán már ettem is valahol cukormázas kukoricát.

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta