OFFLINE

Készítsen töklámpást, a videóból megtudja, hogyan!

2007. október 30., kedd 12:21

Ezer éve szerettünk volna töklámpást készíteni, mert pompásan a lakásba csempészi az őszi hangulatot, ráadásul anélkül, hogy gesztenyebábukkal kellene bíbelődnünk, melyek minduntalan felbucskáznak. Ha az ember ódzkodik a vörösre festett, szárított falevelektől, de imádja a narancsszínt, frappáns megoldás lehet egy ördögi vigyorú jack-o’-lantern elhelyezése a lakásban. Tart tőle, hogy csupa piszok lesz minden, vagy túl nehéz kivájni a tököt? Ne csüggedjen: a videón két barátunk, Michelle és Dylan lépésről-lépésre bemutatja, hogyan készítsük el a töklámpást.

 

Az egészben a legidőigényesebb a tök beszerzése lehet: Magyarországon inkább a lopótök formájú zöldség elterjedt, és nálunk egyáltalán nincsenek tökpiacok. A nagy csarnokokban mi nem találtunk kerek tököt, de néhány élelmiszer-láncolatban (pl. Match) és például egy Kertész utcai kis zöldségesnél is kapható. Ha megtaláltuk a tököt (mi egy méretes példányt 500 Ft-ért vásároltunk), már csak az eszközökre, valami sejtelmes zenére és az inspirációra lesz szükségünk. A videóból kiderül, hogy hogyan faraghat pikk-pakk új lakásdíszt a közelgő Halloweenre!


Készítette: Michelle Enemark és Dylan Thuras

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.30 13:08:07fedaykin

  Nem azért, de a töklámpa nem kifejezetten amerikai találmány, Magyarországon is régi, népi játék.  De mivel gondolom nem mindenkit tanított meg rá magyar nagypapája, nekik bizonyára jó szolgálatot tesz a jack-o'-lantern faragási módja...

 • 2007.10.30 13:36:59fenyob

  mi is csináltunk:  indafoto.hu/fenyob/image/76843-d49f6b57/2849  :-)

 • 2007.10.30 13:57:11Nyekkk

  Nos...Arról senki nem beszél,hogy 2 nap múlva összeszottyan az egész,és zombi tök lesz belőle,illetve az egész sapka-rész beleesik .Van erre megoldás? :)

 • 2007.10.30 14:06:08Picinger

  Ja, a megoldás az, hogy kidobod :-)

  Vagy nem is csinálsz... ez már megint egy hülye amerikai szokás, amit átvesznek a magyarok, pedig semmi hagyománya nincs itt, és azt se tudják, miért is kell ilyet készíteni.

  Olyan ez, mint a Valentin/Bálint-nap. Csináltunk egy nemzetközi virágboltosok napját itthon is...

 • 2007.10.30 14:10:12mel anzzs

  Mókaficek, úgy tudom, hogy ha olajjal kenegeted be a kivájt széleket, akkor tovább tart. Másrészt pedig picit meg lehet spriccelni a tök belsejét hipós vízzel (amitől állítólag a vágott virágok is tovább elállnak, bár én elég brutálisnak tartom). www.associatedcontent.com/article/427457/keeping_your_jackolantern_fresh_in.html

 • 2007.10.30 16:20:03dzsedofka

  a kolosy téren meg a fővám téren is láttam szép nagy kerek tököket, úgyhogy nem kell aggódni h elfogy. sőt tegnap egy tökhordó autóval is találkoztam.:)

 • 2007.10.31 11:35:40mormota20

  nem feltétlenül, mint amerikai szokást, de szerintem vidám dolog ilyet készíteni:)

 • 2007.11.02 18:18:41Lilienfeld

  Mégis, ki az a tökkelütött (hehe), aki ősszel vörösre FESTETT faleveleket rak bárhová is???

  Ez olyan, mint a natúr kavics, amit drága pénzért árulnak szobadísz gyanánt.

  Megütköztető, h. Mo-n, fenti jelek szerint tényleg akadnak, akik nejlonzacskóban élnek.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta