OFFLINE

Az ősz legfontosabb sminktrendje: szemhéjtus

2007. október 24., szerda 14:16


A szemhéjtus a hatvanas évek után újra divat, a tökéletesen drámai macskapillantás elkészítése viszont a legtöbb próbálkozó számára a lehetetlennel határos feladatnak tűnik. A vonal a kézzel egyenes arányban remegős, esetleg az egyik oldalon sikerül, a másikon viszont tuti, hogy sokkal kerekebb a teteje, vastagabb az alja vagy jobban kunkorodik a széle. Az Allure szépészeti magazin októberi számában Pat McGrath sminkmester néhány alapvető gondolattal járult a sikeres vonalvezetéshez. Szerinte mindegy, hogy ki milyen (ceruzás, ecsetes) szemhéjtust vesz, de tartsa be az alábbi szabályokat: legyen gyorsan száradó és életteli színű (leginkább fekete) termék. Szerintünk az ecsetes tus a vékony kontúrhoz alkalmasabb, mint a tusceruza, a  sminkmester szerint pedig érdemes a könnyebb használatú szemceruzával vékonyan előrajzolni.

A tus felvitelekor a könyököt le kell támasztani és akkor nem lesz remegős a vonal. Személyes tapasztalataink szerint a szemet egy kicsit oldalra kell húzni (mintha egy ázsiait utánoznánk), úgy biztosabb a vonalvezetés. Az idei ősz szeme tehát a drámai, és ahogy korábban írtuk, az idei ősz ajka a vörös. De vigyázat, leginkább külön-külön, ugyanis kevés olyan arc van, mint Gwen Stefanié, akin együtt is jól mutat. (képek: northfoto)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.24 15:54:53venuswoman

  nem tudom milyen arc kell ehhez, de sztem csomó embernek nagyon idétlenül áll az ilyen szemfestés... főleg hétköznap :P

 • 2007.10.24 16:42:41heart-shaped.box

  én minden nap tussal húzom ki a szemem, és szerintem nem áll idétlenül... és mások szerint sem :) persze nem olyan vastagságban, mint amy vagy gwen, mert az színpadi smink. az ecsetes egyébként szerintem sokkal jobb, és tovább is tart, mint a ceruzás. persze kell hozzá gyakorlás, de nem ördöngösség, és szerintem nagyon szép szemeket csinál :)

 • 2007.10.24 17:07:54greencurse

  Nekem spec a színpadon sem áll jól...:P

  Egy barátnőmnek viszont nagyon jól kiemeli a szemét és igazán illik hozzá, jól áll neki.

  Nekem egyébként is szép a szemem, nem rontom el ilyenekkel:P:P

 • 2007.10.24 20:00:57uhhhhh

  Igen, oolyan 2001 óta divat, nem újdonság, de maradjon is.. Nekem jól áll :)

 • 2007.10.24 22:07:29fashion victim

  Nekem is jól áll, használom is. Persze nem ilyen vastagon...

 • 2007.10.24 22:08:58trillian_m

  szép, sötét szemem van és a tustól még szebb és sötétebb :-)  én meg a színes és világos - rózsaszín és gyöngyház brrrrr - szemhéjpudereket találom furcsának :-) • 2007.10.24 22:16:02Verbalis Inkontinencia

  Én mindig elbénázom a szemhéjtust, ezért kifejlesztettem a tartós szemceruzát: babapúderrel egyszer vékonyan bekenem a már kihúzott részt, pzsvel felesleg leszed, újrarajzol. Valszeg spanyolviasz, de én úgy örültem a felfedezésnek, és még a nyári hőségben sem kenődött el...

 • 2007.10.24 22:32:37celluxmag

  és azt tudja valaki, hogy hogyan kell "füstös szemet" pingálni anélkül, hogy úgy nézzek ki, mintha egy sorozásos jobb-bal horog kombinációt kaptam volna? De most komolyan. És az még divat? És hogyan fessem a szememet a mindennapokban. Nincs valami szemfestős how-to oldal a kifejezetten bénáknak?

 • 2007.10.25 10:20:06Amarcord

  Én tegnap vettem egy Joyt és egy Glamourt és az egyikben benne van lépésről lépésre, hogyan kell füstös szemeket sminkelni. Sajna nem emlékszem melyikben:) Ha gondolod holnapra megnézem, de szerintem a neten is van egy csomó szépészeti oldal ahol leírják.

 • 2007.10.25 11:02:14Picinger

  Cellux:  1.

  www.isityourneed.com/beauty/blog/1/smoky-eyes-how-to-get-smoky-eyes/

  2.

  www.youtube.com/results?search_query=how+to+eye

  A you tube-on rengeteg kisfilm van a sminkelésről. A nagyobb része béna, de vannak használhatóak is :-))

 • 2007.10.25 11:03:28Picinger

  Főleg, ha a keresőjébe értelmesebben írod be a keresendő szövegrészt, mint én :-)

 • 2007.10.25 11:39:33Columbokutyája

  Celluxmag!  Ceruzával alásatírozod a felső szemhéjat. Olyan színnel, amilyen a fedőszín lesz. Ilyenkor szépen feszítsd ki a felső szemhéjadat, és a mélyítővonalig satírozd a szempillák tövétől. A külső vonalakat fülpucolóval finoman satírozd el.

  Tedd az applikátorra a fedőszínt, főleg a szélekre.

  Az applikátor tiszta oldalával az egészet satírozd szét. Ezután felvihetsz az egészre matt fehéret, ami lágyítja, és egy ecset lapjával dolgozd szét.

  Ha ez sem elég, akkor a szemöldökcsontra tehetsz még fehér gyöngyházat, ami még jobban kiemeli a szemet. Ez utóbbi nem áll jól mindenkinek.

  Alsó kontúr: teljesen meghúzod fekete ceruzával, középen kissé megvastagítod a vonalat, a széleit satírozod (fülpucoló).Fehér matt porfestékkel az alsó kontúrt áthúzod.

  Ezek után tehetsz tust a szempillatőbe felülre (nagyon vékony vonalat!), vagy műszempillát.

  Kicsit hosszú lett, de remélem, hogy érthetően sikerült leírnom.

 • 2007.10.26 22:01:52fülike

  14 éves korom óta szemhéjtus nélkül még az utcára se megyek ki.... egyébként személyes meggyőződésem, hogy a kutya se veszi észre, ha van egy kis különbség a két szem kihúzása között...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta