OFFLINE

Buja királynőkkel csábít a menő olasz kávé

2007. október 19., péntek 08:25

A héten volt Versailles-ban a Lavazza kávé éves nagy bulija, amelyen mindig bemutatják a cégnek a következő évre készített, eseményszámba menő falinaptárját. A torinói családi vállalkozás 1993 óta tartja magát az élvonalban azzal, hogy a világ legfelkapottabb divatfotósainak szabad kezet adva csináltat magának kalendáriumot. Dolgozott már nekik többek között Helmut Newton, David LaChapelle és Jean-Baptiste Mondino is.

Idén egy a fentiekhez képest ismeretlen nevet választottak - a 2008-ra szánt királynős képek megálmodója a skót származású Finlay MacKay (akit azért nem linkelünk, mert a website-ja átépítés alatt áll). Nem mintha meg lennénk lepve, de nem nyúltak mellé most sem a kávéguruk. A remekbe szabott képeket és a kávétörténelem valamennyi lenyűgöző fotóját meg lehet tekinteni a Lavazza honlapjának megfelelő szegletében - biztosak vagyunk benne, hogy valamennyi olvasónk fog köztük találni ismerőseket.

Más kérdés persze, hogy van-e végülis kávévásárlásban manifesztálódó végeredménye ennek a nagy kreatívkodásnak. Mert például a Segafredo lepukkant vagy a Nespresso steril imidzsét nyilván magasan veri a Lavazza titokzatos és erotikus feszültségtől vibráló aurája, de ettől még ki az, aki visszaküld egy kávézóban egy kapucsínót, amikor észreveszi, hogy olyan márkából készült, ami kevésbé szimpatikus neki? Egyáltalán - mi alapján döntjük el, hogy melyik cég kávéját isszuk?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

  • 2007.10.19 09:47:41celluxmag

    Nekem az a tapasztalatom, hogy elsődlegesen tudni kellene kávét főzni. Már itt elbukják a dolgot a bárok, illteve kávézók. Már hogy néz ki egy-két helyen a sima espresso is...elsírom magam, lelátok a csésze aljára...na mindegy.



    Utána jöhet a márka/pörkölés/származási hely vizsgálat, nem?

  • 2007.10.19 10:02:53Té, mint Tamás

    "ki az, aki visszaküld egy kávézóban egy kapucsínót, amikor észreveszi, hogy olyan márkából készült, ami kevésbé szimpatikus neki?"



    Lehet, hogy csak az én környezetem ad ilyen sokat arra, hogy mit iszik, de a barátnőm is és több barátom is küldött vissza például Segafredot olyan helyen, ahol Illyt is adnak, csak éppen alapértelmezetnek veszik, hogy te a szarabbat (olcsóbbat) kéred.



    Kedvenc márkáim egyébként a Dallmayr, a Lavazza és az Illy. (És tényleg, a Lavazzara a gyönyörűen eltalát logója miatt szoktam rá... :) )

  • 2007.10.19 10:40:36xombat.com



    Nescafe classic



  • 2007.10.19 10:48:06pinkygirlee

    Illy és Lavazza valóban viszi a prímet, de otthoni kávézásaim eddigi legjobb élményét az új Nespresso patronos csodagép adja....15 fajta patron, különböző származási hely, pörkölés, erősség és ízvilág...isteni

  • 2007.10.19 11:45:07Verbalis Inkontinencia

    Ha lenne egyszemélyes kv főzőm, főznék. Így nem látom értelmét 4 adag lefőzésének és marad a Nescafé...egész iható, azt gondolom h. kávét iszom és még ízlik is...

    Próbálta már vki mézzel a kávét? Nekem bejött...

  • 2007.10.19 12:07:44fedaykin

    Verbalis Inkontinencia: vegyél egy Nespresso vagy Senseo rendszerű kávéfőzőt. Előbbi jobb, utóbbi olcsóbb.

  • 2007.10.19 16:44:44Belabela

    Verbalis Inkontinencia:

    Vegyél egy Philips Cucina Duo kávéfőzőt (7000pénz) 1 vagy 2 adag kávét főz. Nem presszókávét, hanem a hosszú és a presszó közöttit, az erősséget a kávé-víz aránnyal szabadon variálhatod. Takarkos a kávéval (nem úgy, mint a többi csöpögős, amikbe negyed zacskó kávé kell, hogy ne barna víz legyen az eredmény.

    Vagy vegyél kotyogót! Már van elektromosan fűtött is, ez állítja elő az olasz presszókávéhoz leginkább hasonlító italt (csak a bizonyos krémes hab nélkül). Van olyan jó, mint a 120ezres automata darálós házi presszógépek kávéja, bár a friss darálás komoly előny, de ezt a kotyogónál is megteheted. (ja, és használj szűrt vizet, vagy ásványvizet). A patronos (párnás) kávéfőzőkbe bazidrágán adják a belevalót, és a választék sem olyan jó.



    gyb: Úgy válogatok a kávék között, hogy oda megyek kávézni, ahol jó kávét adnak. Segafredo, Piazza d'Oro kicsukva. Lavazza, Illy: az jó.

  • 2007.10.20 06:48:56nyuszifog

    Nesspressot én is kultiválom, bár magamnakmégnem szereztem be.



    Én akkor kapok agylobot, amikor (akár menő kávézóban is) mgkérdezik,hogy kérek-e tejszínhabot (ami alatt egyébként ők növényi zsírból előállított palackozott "tejszínhabot" értenek) szóval, hogy kérek-e ilyet a capuccinomra....áááááááá.

    Itt ajánlanám minden kedves kávézó tulajdonos és halandó számára a Spektrum TV-n futó kávézással kapcsolatos kis filmsorozatot, a címe Kávékóstoló. Csodát művelnek a kávéval benne:)

    Végezetül Lavazza rulez:)

  • 2007.10.20 11:52:14magyaranya

    És amikor az ír kávét telenyomják a palackos szarral tejszínhab címén. Különben az ír kávét félig felvert tejszínnel kéne tálalni, de ki ver ma már habot!

  • 2007.10.20 12:07:31Ea

    es melyik lavazzat szeretitek?

    en most legutobb d'orot vettem es nem izlik.

    valahogy van valami nem tetszo mellekize szerintem.

    a segafredonak egyertelmuen egett gumi mellekize van, ez azert nem olyan rossz.



    egyebkent a legnagyobb megdobbenes kaveszinten szamomra az volt, mikor romaban bementem a spagna melletti mcd...sba es kertem egy kavet (masra nem volt penzem) es jobbat adtak, mint otthon a legfelkapottabb kavezok joreszeben. mindig ott ittam ezutan.(tovabbra se volt penzem) ott . keszitette a pasi elottem de nem lattam milyen fajtat hasznaltak. ezen felbuzdulva bolognaban is a mcd...sban akartam kavet inni. na itt mar szart adtak papirpoharban.:)



  • 2007.10.20 17:28:39[]

    "És amikor az ír kávét telenyomják a palackos szarral tejszínhab címén."



    en a palackos geciert szemely szerint gyilkolni tudnek. ritka gusztustalan ize van, koze nincs a tejszinhabhoz.



    nehogy mar olyan kibaszott bonyolult megtolteni egy szaros habszifont.

  • 2007.10.22 22:14:58Verbalis Inkontinencia

    Köszi a tippeket.

    Amúgy kotyogósom van, jó kvt főz, csak sokat. Ha vendégek jönnek, max akkor veszem elő. De tervezem egy kétszemélyes megvételét, talán kevesebb is kell bele.

  • 2007.10.24 16:18:54venuswoman

    nekem kell ilyen naptár. néztem régebbieket is, fantasztikusak. nagyonnagyon tetszenek :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta