Zöldség pie hideg napokra



Nigella Lawson Feast című könyve valamiért nem akar magyarra lefordítódni, pedig szerintem egyike a legjobbjainak, nem úgy, mint a most megjelent Nigella Express, amibe egy épkézláb receptet se sikerült írni. Ezt a zöldségpitét is a Feast-ben olvastam, hetekig nem hagyott nyugodni. Aztán rájöttem, mi a bajom vele, és rögtön meg is tetszett. A bubble and squeak (angol elnevezés, káposztafélével főtt húsétel) ugyanis arrafelé karácsonyi étel, és nekem ez valahogy annyira furcsa volt! Inkább hétköznapi vacsorának ajánlanám, de köretként egy ünnepi asztalon is megállja a helyét. Az eredeti receptben sárgarépa nem, viszont paszternák szerepel.

Hozzávalók:

30 dkg főtt krumpli (lehűtve)

 

30 dkg kelbimbó (lehűtve)

 

10 dkg bacon felkockázva, megsütve, zsírjával együtt

 

1 csokor újhagyma

 

2 tojás

 

2 szál sárgarépa, nyersen a nagylyukú reszelővel lereszelve

 

Chili

 

Só, bors

 

A krumplit lereszelem, mint a sárgarépát. Összekeverem a tojásokkal, az apróra vágott hagymával. Késes robotgépben felaprítom a kelbimbót, ezt is a masszához adom a szalonnával együtt. Fűszerezem, majd olívaolajjal kikent formába töltöm. 180C-os sütőben 30 perc alatt megsütöttem. Kicsit emlékeztet a tócsnira, főleg tejföllel meglocsolva. Mi a tetejére is szórtunk felaprított chilit, de ez el is maradhat.

 

További receptek a Fűszer és Lélek blogon.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek