Kapucnival a bölcsészesség ellen

Valljuk be, szeretjük.

Késő ősszel, amíg a komoly mínuszok még visszafogják magukat, kabát helyett hangulatos és elegáns (de nem túl elegáns) megoldás lehet fiúknak valami vastag, esetleg angolos zakó. Kis szerencsével akár turkálni is lehet egyet, a képen látható darab még a jóemlékű Gólya Áruházból származik, és 3000 Ft körül volt.

Az egyetlen probléma ezekkel a zakókkal, hogy az embert minduntalan bölcsésznek nézik benne, még akkor is, ha nem vesz hozzá tarisznyát. Ezt a kellemetlen mellékhatást egyféleképpen lehet enyhíteni: jól kell aláöltözni.

Pontosabban: fel kell venni alá valami kapucnisat, amitől a dolog máris bemenősödik, és elillan körüle a bölcsészes aura. A zakó plusz kapucni összeállítás pár éve már hódít nyugaton, ahol a lustábbak egybeszerkesztve is megvásárolhatják ezt az összeállítást, nem kell külön keresgélni a kombinálható darabokért.

A kapucni továbbá megoldás lehet azoknak, akik a hagyományhoz tisztelettudóan ragaszkodva rossz szemmel nézik, ha valaki nem átall zakó alá gallér nélküli pólót venni. Hiába, bármilyen sportos is, a zakó alá nem elég egy sima T-shirt, kell oda az a gallér (vagy kapucni) (vagy mindkettő), és kandikáljon ki valami mandzsetta-szerűség is a zakó ujja alól.

Oszd meg másokkal is!
Mustra