Beszóltak a design7-en a bottal járóknak

A vasárnap zárult budapesti Designhét egyik innovatív programja a szombat délutáni DesignTrapp gyalogtúra volt. Reggel 11-től egészen este fél hatig lehetett a tárgykultúra jegyében sétálgatni a belvárosban, négy fordulóban.

Mi csak egy menetre neveztünk, méghozzá délután 3-tól, pedig a Nordic Walking túrabotjai segítségével igazán jól esik a gyaloglás, tehát simán lehetett bírni a menetelést akár egész nap is. A sífutásra emlékeztető mozdulatokkal könnyebben megy a séta még akkor is, ha az ilyesmi inkább a természetbe való, és az Andrássy úton kifejezetten idétlenül veszi ki magát. Meglehetősen bátor fiatalok be is szóltak a vagy 40 fős, botokkal felfegyverzett csapatnak: "Extrémsport?!", de a trappolók nem zavartatták magukat, hiszen már várták őket a Hajós utca rejtelmei.

A túravezető a képen látható Osvárt Judit volt, az Elle Dekor főszerkesztője. Ő kalauzolta az érdeklődőket egyik állomástól a másikig. Ezek voltak:

  1. a Repülő Tehén, a népszerű, trendi giccsre szakosodott üzlet,
  2. a Facile, ahova egyszerre nem is fértek be a túrázók, ezért sorállás alakult ki,
  3. a D2K, ahol itt egy (nem elég) rövid előadást is hallhattak az érdeklődők,
  4. Városi Tájkép Csoport, itt készült a fénykép,
  5. Öltöző, és végül a
  6. Ticci rockabilly-bolt, amit sajnos a tulajdonos elfelejtett nyitva tartani az esemény kedvéért.

A hozzászólásokban várjuk az élménybeszámolót azoktól, akik vagy ezen, vagy a designhét más programján esetleg részt vettek. A nagyközönségnek szólt ez a rendezvény, vagy inkább csak a magyar formatervező-guruknak volt jó arra, hogy megint belterjeskedjenek egy nagyot és kedélyesen hátbaveregessék egymást?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek