OFFLINE

Beszóltak a design7-en a bottal járóknak

2007. október 16., kedd 07:59

A vasárnap zárult budapesti Designhét egyik innovatív programja a szombat délutáni DesignTrapp gyalogtúra volt. Reggel 11-től egészen este fél hatig lehetett a tárgykultúra jegyében sétálgatni a belvárosban, négy fordulóban.

Mi csak egy menetre neveztünk, méghozzá délután 3-tól, pedig a Nordic Walking túrabotjai segítségével igazán jól esik a gyaloglás, tehát simán lehetett bírni a menetelést akár egész nap is. A sífutásra emlékeztető mozdulatokkal könnyebben megy a séta még akkor is, ha az ilyesmi inkább a természetbe való, és az Andrássy úton kifejezetten idétlenül veszi ki magát. Meglehetősen bátor fiatalok be is szóltak a vagy 40 fős, botokkal felfegyverzett csapatnak: "Extrémsport?!", de a trappolók nem zavartatták magukat, hiszen már várták őket a Hajós utca rejtelmei.

A túravezető a képen látható Osvárt Judit volt, az Elle Dekor főszerkesztője. Ő kalauzolta az érdeklődőket egyik állomástól a másikig. Ezek voltak:

 1. a Repülő Tehén, a népszerű, trendi giccsre szakosodott üzlet,
 2. a Facile, ahova egyszerre nem is fértek be a túrázók, ezért sorállás alakult ki,
 3. a D2K, ahol itt egy (nem elég) rövid előadást is hallhattak az érdeklődők,
 4. Városi Tájkép Csoport, itt készült a fénykép,
 5. Öltöző, és végül a
 6. Ticci rockabilly-bolt, amit sajnos a tulajdonos elfelejtett nyitva tartani az esemény kedvéért.

A hozzászólásokban várjuk az élménybeszámolót azoktól, akik vagy ezen, vagy a designhét más programján esetleg részt vettek. A nagyközönségnek szólt ez a rendezvény, vagy inkább csak a magyar formatervező-guruknak volt jó arra, hogy megint belterjeskedjenek egy nagyot és kedélyesen hátbaveregessék egymást?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.16 09:43:56celluxmag

  Ezt a Nordic Walking-ot elnézve mindig eszembe jut "miért nem én találtam ki". Mekkora kasza! Egyetlen értelme van, mivel mindkét kezedben ez a síbot van, nem lehet sétálás közben kényelmesen dohányozni. Tehát igen, valóban része az egészséges életmódnak. Na, jó nem bánom!

 • 2007.10.16 09:54:18fedaykin

  Celluxmag: nem egészen csak ennyi az értelme :-))  Itt nagyon népszerű, főleg az idősebbek körében. Szinte minden nap látok egy csapat 70-80 évest nordic walkingolni az erdő felé.

  Próbáld ki egyszer, kellemesen meg fogsz lepődni!

 • 2007.10.16 09:54:52fedaykin

  Ja, és nem is olyan drága.

 • 2007.10.16 11:00:36Brizsitt

  Én csak a wamp piacion és divatbemutatón vettem részt a Gödörnél. Érdekes volt. :) Volt sok fura ember, párról nem tudtam eldönteni, hogy valóban fanatikus egyedi divatőrült, vagy csak olyan izé... Egyébként nagyon szép, ötletes dolgokat lehetett kapni, kár, hogy még a versenyképes fizetésűeknek is kicsit drágák.:((

 • 2007.10.16 15:59:43greencurse

  Skandináv országokban simán sétálnak így a városban is. Akár Helsinki belvárosában. Könnyebb vele sétálni, főleg az idősebbeknek, meg olyan területen, ahol télen sítalpakon közlekednek olyan helyen, ahol nagyobb távolságokra van a legközelebbi szomszéd, ott nyáron jól helyettesíti.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta